Friday Five | Boeken die beginnen met de letter S

Elke week maakt Joost lijstjes van vijf, en sinds kort doe ik daar ook aan mee! Deze ‘Friday Five’ lees je ‘Boeken die beginnen met de letter S’. Aan boeken met een S geen gebrek in mijn kasten! En dus ging ik op jacht naar de 5 boeken met een S die je echt niet mag missen! Kijk je mee naar welke boeken dit zijn?

Mijn keuzes variëren van oude tot nieuwe boeken en van jeugd tot ya!

Ik begin met mijn meest favoriete boek van 2020!

Het schaduwjaar – Liggett, Kim

Als je nog maar geld in je budget hebt voor 1 boek, of twijfelt welk boek je als volgende lezen moet?

Niet doen! Dit is het boek dat je moet hebben!

Niemand praat over het genadejaar. Het is verboden.

Meisjes krijgen hun hele leven te horen dat ze de kracht hebben om mannen te verleiden en andere vrouwen gek te maken van jaloezie. Men gelooft dat de huid van jonge vrouwen een krachtig extract afstoot. Daarom worden ze voordat ze zestien jaar worden verbannen naar de wildernis, zodat ze gezuiverd en klaar voor het huwelijk kunnen terugkeren. Maar niet iedereen zal het overleven.

Tierney James droomt van een beter leven: een samenleving die geen vrienden en vrouwen tegen elkaar opzet. Maar als haar eigen genadejaar dichterbij komt, realiseert ze zich al snel dat de extreme leefomstandigheden daar niet haar grootste probleem zullen zijn. Het zijn ook niet de stropers die zich in het bos schuilhouden; mannen die wachten op hun kans om een van de meisjes te vermoorden en zo hun fortuin te maken op de zwarte markt. De grootste bedreiging voor de genadejaarmeisjes zijn ze zelf.

Serafina en de Zwarte Mantel (Serafina, #1) – Beatty, Robert

Toen ik eindelijk begon in Serafina heb ik het ook niet meer neergelegd voor ik het boek met een zucht dichtsloeg!

Serafina is twaalf. Ze woont met haar vader in de kelders van een groot landgoed. Niemand weet van haar bestaan af, en dat moet zo blijven.
Maar op een avond verandert alles. Serafina ontdekt dat er vreemde dingen gebeuren: er verdwijnen kinderen. En een vreemde man in een zwarte mantel dwaalt door de gangen van het kasteel.
Serafina slaat de waarschuwingen van haar vader in de wind en gaat op onderzoek uit. Maar haar zoektocht is gevaarlijker dan ze zelf beseft…

Showstopper – Barker, Hayley

Showstopper heeft echt een fenomenale setting die de grimmige sfeer perfect neerzet! Het gevaar, de angst en de woede, alles is voelbaar in dit duistere circus! Showstopper sluit je pas als de show voorbij is!

Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter.

Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen.

Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?


Suzy en de kwallen – Benjamin, Ali

Suzy en de Kwallen is een hartverscheurend, maar prachtig boek dat voor elke ‘niet zo’ populaire puber ontzettend herkenbaar zal zijn.

Sommige harten kloppen maar ongeveer 412 miljoen keer. Klinkt alsof het best veel is, hè? Maar dan ben je nog maar twaalf jaar.

Nadat haar voormalige beste vriendin verdrinkt, is Suzy Swanson ervan overtuigd dat dit komt dooreen zeldzame kwallenbeet. Dingen gebeuren immers heus niet zomaar. Teruggetrokken in haar eigen stille wereld, ontwikkelt ze een plan om haar theorie te bewijzen, zelfs als het betekent dat niemand haar gelooft en ze de wereld over moet reizen in haar eentje.

Soulmates: Het verhaal van Sky (Benedicts #1) – Stirling, Joss

Meteen verkocht was ik niet toen ik de cover zag, ook de flaptekst maakte me niet meteen nieuwsgierig.

Ik las in een social media groep dat de personages teveel op X-men zouden lijken en daardoor kreeg ik een heel vreemd idee over deze boeken waardoor ik telkens afhaakte ze te kopen.

Toen werd me door een aantal mensen aangeraden om ze te toch eens te gaan lezen.

Ik ben deze mensen heel dankbaar 😉 wat een heerlijk boek, zodra je begint tuimel je al gauw helemaal de spannende wereld van Sky in!

Jij bezit de ene helft van onze gaven, ik de andere…

Sky vindt het helemaal niets dat ze met haar adoptieouders vanuit Londen naar de rustige Amerikaanse Rocky Mountains moet verhuizen.
Dat gevoel verandert als ze op haar nieuwe High School de stoere Zed ontmoet.
Zed, die nog nooit interesse heeft getoond in een meisje, valt ook voor Sky.
Hij noemt haar zijn soulmate en hij zegt dat ze de rest van hun leven samen zullen zijn.
Dit gaat Sky allemaal veel te snel.
Ze wil niets weten van het hele soulmategedoe en ook niet van de gaven die ze volgens Zed heeft.
Toch kan ze, hoe hard ze het ook probeert, geen afstand van hem nemen.
Ze wordt meegesleurd in een wereld vol liefde, geweld, manipulatie en familiegeheimen.

Dat waren ze! Vijf ‘Boeken die beginnen met de letter S’

Vertel eens, heb jij veel boeken die met een S beginnen? En ken jij één of meerdere van de door mij genoemde boeken?

Laat het me hieronder weten ♥

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments

  1. Die van Soulmates heb ik zelf ook gelezen. Het eerste boek dat me te binnen schiet is Seraphina, maar hier vlak naast me ligt ook een nieuwe aanwinst die start met een S – Stralen van liefde (alweer eentje van Jill Shalvis). Ik denk eigenlijk dat er vrij veel met een S zijn terug te vinden in mijn boekenkasten.