Friday Five | Boeken die beginnen met de letter V

Elke week maakt Joost lijstjes van vijf, en daar doe ik ook gezellig aan mee! Deze ‘Friday Five’ lees je ‘Boeken die beginnen met de letter V’. En dus ging ik op jacht naar 5 boeken met een V die ik vijf sterren waard vond! Kijk je mee naar welke boeken dit zijn?

Vijf stappen van jou van Rachael Lippincott 

Vijf stappen van jou is tragisch, hartverscheurend en een echte tranentrekker! Maar tegelijkertijd ook romantisch en hoopvol!

Stella Grant houdt ervan om controle te hebben. Om haar taaislijmziekte te beheersen en de mogelijkheid van longtransplantatie te behouden, moet Stella zes stappen afstand houden met alles en iedereen. Het enige waar Will Newman controle over wil hebben, is het verlaten van het ziekenhuis. Binnenkort wordt hij achttien en kan hij alle apparaten loskoppelen en de wereld zien.

Will is precies waar Stella van weg moet blijven. Als hij alleen al op haar ademt, zou ze haar plek op de transplantatielijst kwijt kunnen raken. Een van hen zou zelfs kunnen sterven. Afstand: zes stappen. Geen uitzonderingen. Maar plotseling voelt zes stappen niet aan als veiligheid. Het voelt als een straf.

Wat als ze een klein stukje van de ruimte konden stelen die hun kapotte longen van hen hebben gestolen? Zou vijf stappen uit elkaar echt zo gevaarlijk zijn als het ervoor zorgt dat hun hart stopt met breken?

Vogelvrij (Spellslinger #1) van Sebastien de Castell

De hoofdpersonen vormen samen een heel speciaal trio in een boek vol slechteriken met een geweldige, unieke, magische wereld. Vogelvrij is een fantasy boek als geen ander!

Om mij de Jan’Tep een magiërsnaam te verdienen moet je aan drie eisen voldoen. Ten eerste moet je de kracht hebben om je familie te verdedigen. Ten tweede moet je de hogere vormen van magie kunnen toepassen die ons volk beschermen. Ten derde moet je simpelweg zestien jaar worden. Een paar weken voor mijn verjaardag kwam ik erachter dat ik aan geen van die drie eisen zou voldoen.

Kellen staat aan de vooravond van zijn eerste duel en moet vier proeven met succes doorlopen om te bewijzen dat hij een echte magiër is. Er is echter één probleem: zijn magie is verdwenen. Als zijn verjaardag nadert duikt de mysterieuze nomade Ferius Parfax op, die Kellen uitdaagt een ander pad te kiezen. Is zij Kellens enige redding en bieden haar speelkaarten uitkomst?

Voor het laatst gezien van Caleb Roehrig

Dit boek zit vol met geheimen, angsten en onzekerheden! Eerlijk gezegd is dit boek gewoon een vloedgolf aan emoties!

Ik hield echt van alles aan dit boek! De cover het verhaal, de mysteries en de personages!

Voor het laatst gezien is echt een young adult thriller als geen ander! Vol met mysteries, onvoorziene ontwikkelingen en aangrijpende personages. Een YA LGBT-thriller die je niet mag missen!

Flynns vriendin January is verdwenen en iedereen gaat ervan uit dat hij daar meer van weet. Hij was tenslotte haar vriendje. En hij is de laatste die haar gezien heeft. Flynn heeft echter een geheim dat zo groot is dat hij de waarheid over hun laatste ontmoeting moet verdraaien. Terwijl hij probeert te achterhalen wat er met January is gebeurd, zal hij de waarheid over zichzelf onder ogen moeten zien. Dan ontdekt hij dat ook zij geheimen had, met verstrekkende gevolgen.

Vrees me (Shatter Me #1) van Tahereh Mafi

Elk boek in deze serie is (tot het vijfde deel dan want de rest las ik nog niet), van het begin tot het einde, een emotionele achtbaan!

Ik ben een monster – Ik heb een gave

‘Je kunt me niet aanraken,’
fluister ik.
Ik lieg,
hij kan me aanraken,
maar dat zal ik nooit vertellen.
Raak me alsjeblieft aan,
is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.
Vreemde dingen.
Slechte dingen.
Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen.
Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Verleiding (The Royals #1) van Erin Watt 

De Royals maken je kapot… accurater kan die tekst op de cover niet!
Alles in één is wat ik je kan beloven met dit boek! Want alles waar je van kan houden zit er in!

Er zit drama in, zowel op school als in het dagelijks leven en verleden. Er zitten geweldige badboys in, echte gentlemans maar ook echte klootzakken!!! Valse vriendinnen en meiden die toch anders zijn dan je dacht.

Qua verhaal doet het ook niks niet onder voor een New adult met wat jongere personages! Op de achterzijde prijkt dan ook het kijkwijzer symbool met de voetjes! Lezen (en vol op genieten) dus vanaf 16 jaar!!!!

Nog niet overtuigd? Dan koop het en lees het zelf! Ik weet zeker dat je dan dezelfde mening hebt als ik!

De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen.

Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen.

Ella besluit op Callum’s landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

Dat waren ze! ‘Vijf boeken die beginnen met een V’

Vertel, welk boek dat begint met een V is het beste in jullie kast?

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)
Luna (Leesdame)
Kim (Books I care about)
Joany (Craving Pages)
Rianne Warmerdam (RianneWarmerdam.com)

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment