Friday Five | Boeken (die beginnen) met de letter Y

Vorige week waagde ik me al niet eens aan het schrijven van de Friday Five! Boeken die beginnen met een X die waren er niet in mijn bieb! Toen besloot ik een foto op Instagram te delen met boeken waarvan de titel een X bevat. Deze keer dus boeken met een Y… je raad het al denk ik! Niks in de kast dat begint met een Y. Maar deze keer deel ik hier en op Instagram 5 boeken die een Y in de titel hebben!

Een tikje anders dus maar ik gok maar zo dat de andere deelnemers die vrijwel alleen Nederlandstalige boeken lezen dit helemaal begrijpen! De Y hebben wij dutchies nu eenmaal niet als een beginletter! Voor deze ronde dus mijn Friday Five met een twist!

Vijf boeken met een Y in de titel!

Op numero uno koos ik Academicus Vampyrus! Dit boek staat echt al een hele tijd in mijn kast en ik baal dat ik deze editie nooit compleet heb gekregen. De gekleurde kruidvat editie is zooooo lelijk! Maar goed, die is wel weer fantastisch om een regenboog post mee te maken! Zo heeft elk nadeel zijn voordeel, of zoiets.

Academicus Vampyrus (Vampire Academy #1) van Richelle Mead

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn.

Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.

Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht.

Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen…

Op nummer twee een boek met een verrukkelijke cover! En de inhoud was naast zoet ook heel vermakelijk!

Royals (Royals #1) van Rachel Hawkins

Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij Walmart, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de tabloids wordt ze gedwongen samen met haar zus de zomer door te brengen aan het Schotse hof.

Daisy vertrekt met grote tegenzin en hoewel ze haar best doet om uit de problemen te blijven, raakt ze al snel verstrikt in allerlei onhandige situaties. Onder de hoede van Miles, de megasnobistische vriend van de jongere broer van de kroonprins, moet ze leren om zich volgens de koninklijke norm te gedragen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk als diezelfde jongere broer overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy erin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te redden, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt.

Op nummer drie een droom voor (bijna) iedere boekenwurm! Een weekend opgesloten zitten in een bibliotheek!

Library kiss van Kasie West

Ik rende de hele bibliotheek door, op zoek naar een andere uitweg. Zes deuren leidden naar buiten, maar zaten stuk voor stuk op slot. Daar zat ik dan – met de kou die onder mijn huid kroop – gevangen in een grote, lege bibliotheek.

Autumn raakt per ongeluk ingesloten in een bibliotheek. Ze verwacht dat haar vriendinnen of haar bijna-vriendje haar wel komen redden. Als dat niet gebeurt, dringt de realiteit zich op: hoe moet ze een lang weekend overleven in de bibliotheek? Dan blijkt dat ze niet alleen is: Dax, een jongen van school, heeft zich bewust laten insluiten in het gebouw…

Op nummer 4 misschien wel één van de grappigste boekjes in mijn kasten!

Pyjamadagen (Sarah’s Scribbles #1) van Sarah Andersen

Dé hyperpopulaire goeroe van de facebookgeneratie

Gebruik je nooit de snooze-functie van je wekker? Haal je altijd je deadlines? Besteed je je geld nuttig? UGH!!! GA WEG!! Dit boek is voor alle anderen. Het is een boek voor iedereen die er maar niet in slaagt volwassen te worden. Deze comics gaan over: – het verlangen om de hele dag in pyjama rond te lopen – de regelmaat waarmee je je bh’s wast – goede en slechte relaties – te veel sharen op facebook – de onmogelijkheid op tijd te komen

En dan als laatst toch nog een Engels boek gebruiken! Maar deze koos ik meer omdat ik de cover van deze boeken tof vind en er gewoon een fotootje van wou maken 😉

De synopsis is om spoilers te voorkomen die van het eerste deel!

Quests for Glory (The School for Good and Evil #4) van Soman Chainani

The first kidnappings happened two hundred years before. Some years it was two boys taken, some years two girls, sometimes one of each. But if at first the choices seemed random, soon the pattern became clear. One was always beautiful and good, the child every parent wanted as their own. The other was homely and odd, an outcast from birth. An opposing pair, plucked from youth and spirited away.

This year, best friends Sophie and Agatha are about to discover where all the lost children go: the fabled School for Good & Evil, where ordinary boys and girls are trained to be fairy tale heroes and villains. As the most beautiful girl in Gavaldon, Sophie has dreamed of being kidnapped into an enchanted world her whole life. With her pink dresses, glass slippers, and devotion to good deeds, she knows she’ll earn top marks at the School for Good and graduate a storybook princess. Meanwhile Agatha, with her shapeless black frocks, wicked pet cat, and dislike of nearly everyone, seems a natural fit for the School for Evil.

But when the two girls are swept into the Endless Woods, they find their fortunes reversed—Sophie’s dumped in the School for Evil to take Uglification, Death Curses, and Henchmen Training, while Agatha finds herself in the School For Good, thrust amongst handsome princes and fair maidens for classes in Princess Etiquette and Animal Communication.. But what if the mistake is actually the first clue to discovering who Sophie and Agatha really are…?

Dat waren ze! ‘Vijf boeken met een Y in de titel’

Heb jij wel boeken die beginnen met een Y in je kasten staan?

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)
Luna (Leesdame)
Kim (Books I care about)
Joany (Craving Pages)
Rianne Warmerdam (RianneWarmerdam.com)

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Het enige boek dat me zo meteen te binnen schiet is De Ijzige verloofde van Christelle Dabos. Maar dat telt natuurlijk enkel wanneer je lidwoorden niet meetelt