Friday Five | Boeken die je graag als je film/serie zou willen zien

Elke week maakt Joost lijstjes van vijf, en vanaf vandaag doe ik daar ook aan mee! Deze ‘Friday Five’ lees je 5 boeken die ik wel op het scherm zou willen zien!

Op nummer 1 Wicca van Cate Tiernan. Deze serie is me echt zo dierbaar! Als er iets is waar ik van hou dan zijn het boeken met magie ♥ deze boeken zouden echt een geweldige mini serie vormen denk ik!

Boek der schaduwen

Uiterlijk wordt Morgan overschaduwd door haar beste vriendin Bree: met haar (weliswaar altijd rammelende) BMW een echte mannenmagneet. Naast haar ziet niemand Morgan staan.
Dat verandert als Cal Blaire op school komt. Hij heeft het lichaam van een jonge god en kan door zijn natuurlijke charisma met iedereen even makkelijk overweg. Hij is de eerste jongen die Morgan recht aankijkt als hij haar aanspreekt en ze moet even wennen aan zijn oprechte interesse.
Op een avond als hij een feestje geeft, introduceert hij haar in Wicca, een moderne vorm van hekserij. Die kennismaking maakt meer in Morgan los dan ze voor mogelijk had gehouden. Zoveel zelfs dat het haar leven verandert. Ze begint een onzekere en gevaarlijke zoektocht naar wie ze is, maar ook naar liefde en volwassenheid.

Op de tweede plaats een serie waar sommige van gruwelen maar die ik toen ik hem las echt heel erg leuk vond! De Hush Hush saga van Becca Fitzpatrick.

Hush, Hush

Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

Hex Hall van Rachel Hawkins is een Engelstalige serie die ik echt verslonden heb een aantal jaren geleden. En ja, weer iets met heksen en bovennatuurlijke wezens ♥

Hex Hall

Three years ago, Sophie Mercer discovered that she was a witch. It’s gotten her into a few scrapes. Her non-gifted mother has been as supportive as possible, consulting Sophie’s estranged father—an elusive European warlock—only when necessary. But when Sophie attracts too much human attention for a prom-night spell gone horribly wrong, it’s her dad who decides her punishment: exile to Hex Hall, an isolated reform school for wayward Prodigium, a.k.a. witches, faeries, and shapeshifters.
By the end of her first day among fellow freak-teens, Sophie has quite a scorecard: three powerful enemies who look like supermodels, a futile crush on a gorgeous warlock, a creepy tag-along ghost, and a new roommate who happens to be the most hated person and only vampire student on campus. Worse, Sophie soon learns that a mysterious predator has been attacking students, and her only friend is the number-one suspect.

As a series of blood-curdling mysteries starts to converge, Sophie prepares for the biggest threat of all: an ancient secret society determined to destroy all Prodigium, especially her.

Op de derde plaats komt Jinxed van Amy McCulloch! Zeg nou zelf, een film over Baku’s wie wil dat nu niet? Ik was zo weg van dit boek dat ik één van mijn kittens Jinx heb genoemd.

Jinxed

Laceys grote droom is om later bij moncha te werken, het enorme technologiebedrijf dat de baku heeft uitgevonden, een digitaal huisdier waarmee je honderd keer meer kunt doen dan met een smartphone en die bovendien een echte vriend kan worden.

Om haar doel te bereiken wil Lacey naar Profectus, een eliteschool waar alles draait om hightech. Wanneer ze wordt afgewezen, omdat ze zich geen geavanceerde baku kan veroorloven – maar alleen een simpel insect: de Nokia onder de baku’s – valt haar droom in duigen.

Dan vindt ze onder een struik de kapotte resten van een level 3 baku. Met engelengeduld weet ze het ding te repareren, en dan staat er een adembenemend mooie kat voor haar, die ze Jinx noemt. Tot haar vreugde krijgt ze met Jinx alsnog toegang tot Profectus. Maar dan beginnen de problemen. Jinx is anders. Hij lijkt soms wel… echt. En waarom is haar gezworen vijand Carter zo bovenmatig in hem geïnteresseerd?

En op de laatste plek, Joost zijn favoriete serie 😉

Maar stiekem wel een groot favoriet van mij 😉 anders stond ik er niet op met een quote waarschijnlijk haha!

De Lux serie van Jennifer L. Armentrout, of moet ik zeggen Daemon en zijn koekkies ♥ wederom bovennatuurlijk!

Obsidian

Wanneer Katy uit het zonnige Florida naar het grauwe West Virginia moet verhuizen, is ze verre van enthousiast. In het kleine dorp heeft ze niet eens internet, wat voor deze die-hard boekenblogger dramatisch is. Ze besluit bij haar buren aan te bellen, en leert de adembenemende good looking, maar zeer onvriendelijke Daemon Black kennen. Wat Katy echter niet weet, is dat deze jongen, die ze vanaf dit moment volledig probeert te vermijden, haar lot een totaal andere wending zal geven…

Om even terug te komen op mijn kittens, de andere heet Salem. Dus ja, mijn liefde voor het bovennatuurlijke mag duidelijk zijn na het lezen van deze Friday Five!

Welke boeken zou jij nou graag op het scherm zien?

Laat het me hieronder weten ♥

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment