Friday Five | Boeken die je zou redden als je huis in brand staat!

Elke week maakt Joost lijstjes van vijf, en sinds kort doe ik daar ook aan mee! Deze ‘Friday Five’ lees je ‘Boeken die je zou redden als je huis in brand staat!’

Nu wil je daar eigenlijk helemaal niet aan denken!

En stiekem is deze tijd van het jaar ook wel de slechtste tijd om deze te kiezen haha! Heel veel extra stekkers in deze decembermaand!

Maar goed, laat ik voorop stellen dat ik nooit en te nimmer als eerste aan mijn boekjes zou denken!

Als eerst zou ik mijn gezinsleden en onze diertjes redden! Op de tweede plaats zou ik onze fotoalbums en memoryboxen meenemen. Hierin zitten bijvoorbeeld eerste babypakjes, tandjes, navelstrengetjes, echo foto’s etc! En als ik dan nog ruimte over heb in mijn handen gris ik de volgende 5 boeken(series) nog mee!

Boek der Schaduwen (Wicca #1) van Cate Tiernan

Dit is dus echt een serie die ik mee zou grissen! Als er iets is wat ik altijd heb willen zijn is het wel een heks. Als tiener was ik bezeten van alle films en boeken met hekserij! En toen ik in aanraking kwam met deze boekenserie was ik direct verslaafd! Ik kon elke keer niet wachten tot er een nieuw deel uitkwam en ik heb altijd nog op een vervolg gehoopt! Helaas voor mij is dat er nooit gekomen! Maar deze boeken zitten toch echt op mijn eerste plaats!

Uiterlijk wordt Morgan overschaduwd door haar beste vriendin Bree: met haar (weliswaar altijd rammelende) BMW een echte mannenmagneet. Naast haar ziet niemand Morgan staan.
Dat verandert als Cal Blaire op school komt. Hij heeft het lichaam van een jonge god en kan door zijn natuurlijke charisma met iedereen even makkelijk overweg. Hij is de eerste jongen die Morgan recht aankijkt als hij haar aanspreekt en ze moet even wennen aan zijn oprechte interesse.
Op een avond als hij een feestje geeft, introduceert hij haar in wicca, een moderne vorm van hekserij. Die kennismaking maakt meer in Morgan los dan ze voor mogelijk had gehouden. Zoveel zelfs dat het haar leven verandert. Ze begint een onzekere en gevaarlijke zoektocht naar wie ze is, maar ook naar liefde en volwassenheid.
Boek der schaduwen heeft de nodige humor en staat met twee benen in de realiteit. Tegelijk is het soms overweldigend en hoe meer je te weten komt over Morgan, Bree en Cal, hoe meer je het gevoel bekruipt dat er iets broeit.

Eat, Pray, Love van Elizabeth Gilbert

Dit verhaal is voor mij altijd een boek, of film, die mij weer even helemaal kan aarden! Alle stress opzij, even een rustpunt! Accepteren dat het leven is wat het is! En gewoon proberen om te genieten van alle dingen die het leven je biedt!

Op haar dertigste heeft Elizabeth Gilbert alles wat een ambitieuze, hoogopgeleide vrouw zich zou kunnen wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring.

Ze besluit dat het tijd is voor een zoektocht naar de dingen die ze mist in haar leven: plezier, toewijding en evenwicht, en gaat op reis. In Italië maakt ze kennis met la dolce vita, in India met tempelvloeren die geschrobd moeten worden en in Indonesië met een excentrieke medicijnman – en haar grote liefde.

Eten, bidden, beminnen is een hartveroverend, dapper reisverslag en een inspiratie voor iedereen die wel eens op een kruispunt heeft gestaan en gedacht heeft dat er een andere, betere weg zou moeten zijn.

Het geheugenboek van Lara Avery

Ik heb na het dicht slaan van dit boek, en vooral die laatste bladzijden, met zoveel gevoelens voor me uit zitten staren! Allerlei emoties kwamen voorbij en als je dat als auteur voor elkaar krijgt schrijf je sterke verhalen! Waardering voor elke dag die je krijgt op deze vreemde aardkloot! Dat is toch iets moois als je dat gaat voelen door het lezen van een boek!

Ze zeggen dat ik alles zal vergeten. Dus schrijf ik om te herinneren…

De ambitieuze Sammie McCoy weet precies wat ze wil: met de hoogste cijfers haar eindexamen halen en dan het kleine plaatsje waar ze woont voorgoed de rug toekeren. Niets zal haar van haar plannen afbrengen. Dus ook niet de diagnose dat ze een zeldzame ziekte heeft die haar herinneringen van haar zal stelen. En zo wordt het geheugenboek geboren. Sammie schrijft aan haar toekomstige zelf: over waar ze haar studieboeken opbergt, op wie ze verliefd is, wie haar hart heeft gebroken en over Cooper, een oude vriend van vroeger die er alles aan doet haar aan het lachen te maken, en haar tot het einde toe te steunen…

Dingen die we zeker weten van Jessi Kirby

Als ik dit boek met één woord zou moeten omschrijven koos ik voor intens! Barstensvol emoties, vanaf bladzijde 1 start je met het gevoel van intens verdriet en diep in dit boek beland je bij de meest romantische stukjes. Hartverscheurend en hartverwarmend tegelijkertijd dit verhaal!

‘Ik weet niet wat Trent ervan zou zeggen als hij het op een of andere manier kon zien. Ik hoop dat hij het zou begrijpen. Heel lang was ik degene die zijn hart had. Ik moet gewoon zien waar het nu is.’

Het lukt Quinn maar niet om de draad van haar leven weer op te pakken na de dood van haar vriendje, Trent. Het enige wat haar troost geeft, zijn de ontmoetingen met mensen die zijn gedoneerde organen hebben gekregen. Maar uitgerekend de ontvanger van zijn hart blijft een mysterie.

In het geheim gaat ze op zoek naar deze persoon en ontdekt dat hij Colton Thomas heet en negentien jaar oud is. Ze wil hem zien – één keer maar, houdt ze zich voor…

Soulmates van Holly Bourne

Een ontzettend mooi en spannend boek over ware liefde, maar wat als die ware liefde niet mag zijn?

Geen algemeen romantisch boek maar een emotionele tranentrekker van 416 pagina’s die je in één ruk uitleest!

Eens in de zoveel tijd worden er twee mensen geboren die elkaars perfecte match zijn: soulmates. Je hebt meer kans om door de bliksem te worden getroffen dan je soulmate te vinden, maar wanneer twee van zulke mensen elkaar ontmoeten en verliefd worden slaat de natuur op hol.

Poppy is zeventien jaar oud, cynisch en heeft weinig vertrouwen in de liefde. Maar dan ontmoet ze Noah, de sexy gitarist, op wie haar hoofd en lichaam heftig reageren. Er ontstaat een relatie van aantrekken en afstoten, maar hun aantrekkingskracht is al snel zo sterk dat er grote rampen dreigen. De heftige regenbuien, bliksems en stormen zijn slechts het begin.

Met een geheime politieorganisatie op hun hielen worden Poppy en Noah geconfronteerd met een onmogelijke keuze: het einde van de wereld of een leven zonder liefde…

Dat waren ze! Vijf ‘Boeken die je zou redden als je huis in brand staat!’

Vertel eens, welk boek staat bovenaan jouw lijstje voor de feestdagen? En staat één of meerdere van de door mij genoemde boeken ook op het kerstlijstje bij jou?

Laat het me hieronder weten ♥

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.