Friday Five | Boeken met goden

Elke week maakt Joost lijstjes van vijf, en daar doe ik ook gezellig aan mee! Deze ‘Friday Five’ lees je ‘Boeken met goden’. En dus ging ik op jacht, of ik ze ook vond? Dat lees je in deze post!

Zo op het eerste idee dacht ik echt maar 1 serie met goden in de boekenkast te hebben staan. En toevallig had ik deze laatst op de foto gezet voor Instagram. Ik heb ze nog niet gelezen maar mijn tbr pile is de laatste tijd zo goed aan het slinken dat ik denk dat voor de ongelezen boeken in deze post snel tijd gaat zijn!

Halo (Halo #1) van Alexandra Adornetto

Venus Cove is niet meer dan een slaperig stadje. Daar komt verandering in wanneer vanuit de hemel drie engelen naar het stadje worden gestuurd: Gabriel, de krijger, Ivy, de heler, en Bethany, de tiener. Zo onopvallend mogelijk maakt het drietal zich op voor een strijd tegen het Kwaad. Om zo min mogelijk op te vallen, proberen de engelen zich als een gewoon gezin voor te doen. Bethany gaat naar de plaatselijke middelbare school, wordt verliefd en begint tegen alle regels van de hemel in een relatie. Maar al snel blijken de drie engelen niet de enige bovennatuurlijke elementen in Venus Cove te zijn. De komst van een uiterst charmante, verleidelijke en bovenal dodelijk gevaarlijke jongen bedreigt het voortbestaan van de wereld en de engelen moeten al hun krachten bundelen om hem te bestrijden. Bethany kunnen ze daarbij niet missen, en de jonge engel zal moeten kiezen tussen de liefde en haar missie.


De volgende serie in mijn kast staat op de twijfelachtige tbr. Ik heb namelijk sinds de ‘Huis van de Nacht’ serie wat nieuwere boeken van ze gelezen en tja, het suckte big time. Als ik dan deze synopsis lees krijg ik een beetje mijn bedenkingen. Laat vooral horen of ze het waard zijn om mijn kostbare leestijd aan te spenderen?

Godin bij Vergissing(Partholon #1) van P.C. Cast

Al heeft Shannon Parker als lerares Engels voor heel wat hete vuren gestaan, zelfs voor haar is het wat bizar om eerst op mysterieuze wijze te worden aangetrokken door een Keltische pot, dan met haar auto in een heftige storm verzeild te raken en door haar spiegelbeeld een vuurbal in gelokt te worden, om uiteindelijk geradbraakt wakker te worden in een andere wereld.

Een mythische wereld zonder auto’s, computers of opstandige pubers, waarin ze van identiteit heeft geruild met ene Rhiannon – incarnatie van de godin Epona – die op het punt staat in het huwelijk te treden met… een centaur. Shannon mag dan altijd een paardenmeisje zijn geweest en, toegegeven, de centaur in kwestie is een zeer aantrekkelijk exemplaar, maar wat moet een simpel meisje uit Oklahoma nu met een half paard als echtgenoot?


Nog een ongelezen trilogie, de derde driedelige serie op rij zo! Ik bespeur een thema in mijn ongelezen boekenstapel 🙈 deze synopsis spreekt me alleen wel weer echt aan nu ik hem zo lees 🤣 omhoog op de tbr pile dus!

De Godinnentest (Goddess Test #1) van Aimee Carter

Het is een test die nog geen enkel meisje overleefd heeft… en nu is de beurt aan Kate!

Omdat Kates ernstig zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden, waar Kate op een nieuwe school moet beginnen – zonder vrienden, zonder familie en met de angst dat haar moeder de herfst niet eens meer haalt.

Tot overmaat van ramp toont de plaatselijke hunk belangstelling voor haar, wat de woede van zijn vriendinnetje Ava wekt. Het had Kate dus eigenlijk niet moeten verbazen dat het feestje in het bos waar Ava haar voor uitnodigt, er helemaal niet blijkt te zijn. Wat ze alleen nooit had kunnen voorzien, is dat Ava uitglijdt, met haar hoofd op een steen terechtkomt en doodstil blijft liggen. Maar dan écht dood. Kate heeft nog niet eens tijd gehad om hysterisch te worden wanneer er uit het niets een jongen opduikt – donker en adembenemend knap. Hoe hij het doet, is haar een raadsel, maar hij wekt Ava tot leven en verdwijnt.

Maar niet voordat hij Kate een voorstel heeft gedaan: als zij naar zijn landgoed Eden komt en een reeks van zeven testen aflegt, kan ze niet alleen onsterfelijk worden, maar ook een heuse godin en… zijn bruid. En o ja, hij is Henry, de god van de onderwereld, ook wel Hades genoemd.

Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, maar toch… Ze heeft met eigen ogen gezien wat hij met Ava deed. Zou hij haar moeder ook kunnen redden? Want in dat geval is ze tot élke test bereid!

Alleen… wat als het haar niet lukt?


Nummer vier is een foto van het tweede deel omdat het dan ook duidelijk in de titel staat! Het boek heb ik een tijd terug al gelezen en ik vond ze erg verrassend! Ik deel de synopsis van het eerste deel ‘Slapende reuzen‘ ik wil namelijk niet iets spoilen!

Slapende reuzen (Themis Files #1) van Sylvain Neuvel

Als Rose Franklin op haar nieuwe fietsje vlak bij haar huis in Deadwood, South Dakota rijdt, valt ze plotseling in een enorm gat in de aarde. Ze komt bij op de bodem van een nagenoeg perfect vierkante kuil, waarvan de muren vol staan met ingewikkelde graveringen die licht geven en lijken te pulseren. Maar de brandweermannen die haar komen redden, staren naar een nog vreemder schouwspel: een klein, geschrokken meisje in de palm van een reusachtige metalen hand.

Zeventien jaar later is het mysterie van dit bizarre artefact nog altijd onopgelost; de oorsprong, de maker en het doel zijn onbekend. Uitkomsten van de koolstofdatering tarten elk geloof, het leger schrijft het ene na het andere topgeheime rapport, maar lijkt het nergens over eens te kunnen worden. Theorieën worden verzonnen en nagenoeg onmiddellijk weer verworpen. Als men geen oplossing vindt, begint men langzaam zijn belangstelling voor dit schijnbaar onoplosbare raadsel te verliezen.

Sommigen kunnen echter niet stoppen met zoeken naar antwoorden. Rose Franklin is inmiddels een hoogopgeleide natuurkundige die een topgeheim team leidt om het mysterie van de gigantische hand te ontrafelen. Maar als de stukje van de puzzel eenmaal op hun plaats liggen, zal het resultaat dan juist een middel voor eeuwige vrede of een wapen voor massavernietiging blijken te zijn?


En dan de hekkensluiter met een twist 😏

Niemand zei dat we letterlijk mythologische goden moesten kiezen en meer goden dan bovenstaand had ik niet in de kast staan op deze ‘seksgod’ na! Dit is het vijfde deel uit een al oude dagboek achtige serie die ik destijds echt verslonden heb!

Scooters, sukkels en Seksgoden (Confessions of Georgia Nicolson #5) van Louise Rennison

Een oergeestig dagboek van de veertienjarige Georgia Nicolson die haar irritaties en frustraties lucht geeft in rake formuleringen.

Georgia Nicolson (14) houdt een dagboek bij. Ze schrijft over haar vriendin Jas, met wie ze de gekste dingen uithaalt, over haar ouders, die ze niet hoogacht, over haar babyzusje en diens verdachte relatie met Tijger, hun wilde huiskat… en natuurlijk over Seksgod Robbie!
Bridget Jones voor tieners!

Dat waren ze! ‘Vijf boeken met goden’

Heb jij vijf boeken met goden in je kasten staan?

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)
Luna (Leesdame)
Kim (Books I care about)
Joany (Craving Pages)
Rianne Warmerdam (RianneWarmerdam.com)

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.