Friday Five | Boeken om te lezen tijdens de herfst

Elke week maakt Joost lijstjes van vijf, en sinds kort doe ik daar ook aan mee! Deze ‘Friday Five’ lees je ‘Boeken om te lezen tijdens de herfst’.

Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar in de oktober maand begint het bij mij altijd te kriebelen! Ik wil dan het liefst griezelige boeken lezen of boeken met magie ♥

Natuurlijk komt dat ook wel een beetje door de Halloween themed swap die ik host maar over het algemeen roept de natte druilerige buitenwereld met zijn van kleur veranderende bladeren gewoon om een heerlijke deken, een warme kop thee en een boek dat je doet huiveren!

Als jij nou net als mij wel van wat gegriezel of magie houdt dan zit je deze ‘Friday Five’ goed bij mij!

Normaliter lees ik geen Engelse boeken meer, dit omdat mijn Nederlands dan te hard achteruit holt! Maar helaas voor de Nederlandstalige lezers onder ons is er in het Engels echt meer te vinden op dit gebied!

Horror, of het nu Ya is of niet, word echt bijna niet vertaald!

Tenzij het een Stephen King is of zo maar dat is het dan weer even net niet voor mij! Gelukkig zijn er op Nederlandse bodem nog auteurs die net als ik een voorkeur hebben voor creepy en magie!

Het eerste Nederlandstalige boek dat ik met jullie deel is:

Hazels Pentakel, Marte Jongbloed

Echt super spannend en verslavend! In één ruk las ik Hazels Pentakel uit en verlangde ik naar meer!

Eindelijk iets in de sferen van de Wicca serie 💕 hier heb ik lang op gewacht!

Hazels Pentakel van Marte Jongbloed is het eerste deel van de Heksenspiegel-trilogie waarin een jonge vrouw alles op alles moet zetten om niet in de handen te vallen van een groep zwarte heksen.

Sinds haar ouders om onduidelijke redenen zijn vertrokken, woont de 17-jarige Hazel in bij haar oom. Wanneer hij haar een keer in een dronken bui aanvalt, vlucht ze naar het bos net buiten de stad. Daar wordt ze opgevangen door een groep mensen, die witte heksen blijken te zijn. Een van hen ontdekt dat Hazels geheugen is behekst. Dat verklaart ook waarom ze zich zo weinig van vroeger herinnert. Maar wie heeft haar behekst? En waarom? Als ze tijdens een tarotlegging de ‘doodkaart’ trekt, voelt ze zich allesbehalve veilig…

Voor De Heksenspiegel-trilogie heeft Marte Jongbloed veel research gepleegd, coven-workshops gevolgd en rituelen met echte heksen uitgevoerd.

Het tweede Nederlandstalige boek dat perfect te lezen is nu het weer vroeger donker word is:

Clownsnacht, Danielle Bakhuis

Ik ken vele Urban Legends maar deze is toch wel echt extra creepy doordat er dingen plaatsvinden in het boek die de laatste tijd ook vaak in de media zijn! Natuurlijk ga ik je niet spoilen want je moet deze creepy tocht zelf maken maar ik weet wel dat ik dit las met een brok van angst in mijn keel!

Ik was semi alleen thuis, kind op bed! Lekker lezen bij kaarslicht…
Het is immers maar een jeugd horror, griezel dingen doe je in het donker en laten we even wel wezen: ik ben toch niet bang?!?!?

En wat vervloekte ik mezelf daarom! Herkenbare dingen in de nok van mijn zolder, reflecties in mijn ramen en een meesterlijk goed eng verhaal zorgden ervoor dat ik stiekem de bladzijden helemaal niet meer wou omslaan!

Dit horrorverhaal kan je je nachtrust kosten…

‘Hé, Suzie. Had je naar gedroomd?’
‘M-mama! Waar i-his mama?’ Dikke tranen maken geultjes in de gele schmink op haar wangen.
‘Mama en papa zijn naar een feestje vanavond, maar ik pas op. Ik heet Fara, weet je nog?’
Tussen haar tranen door begint Suzie te knikken. Ze klemt haar beide armen om mijn hals en haar mond is opeens heel dicht bij mijn oor. ‘Ik wil niet dat de clown naar me kijkt.’ Ze zegt het zo zachtjes dat ik haar bijna niet versta.
Mijn buik trekt zich samen. ‘Wat?’
‘De clown,’ fluistert Suzie. ‘Hij stond naast mijn bed.’

Fara past een avondje op de kinderen van de familie Zuiderduin. Ze wonen in een groot, bijna kasteelachtig huis in de luxe villawijk van het dorp. Marnix en Suzie zijn lieve kinderen, ze luisteren goed en gaan braaf naar bed. Maar wanneer de stroom uitvalt, Suzie telkens huilend wakker wordt en Fara dingen ziet en hoort die haar een slecht voorgevoel geven, begint ze zich af te vragen of ze deze oppasklus ooit had moeten aannemen…

En dan Engelse boekjes! Dit boek is gewoon puur jeugdsentiment, de film kijk ik letterlijk elk jaar en nu was er dan een boek een een vervolg!!

Hocus Pocus & The All New Sequel, A.W. Jantha

Het is zo duidelijk dat de auteur net zo van de film heeft gehouden als ik want het is precies goed geschreven! De personages die nieuw zijn in dit boek passen zo goed bij wat ik al ken uit het eerdere deel! En het is zo leuk om te zien hoe er ook eerdere personages nog in dit vervolg zitten.

Het was echt een uniek en een zeer passend vervolg op Hocus Pocus.

Ik kan echt niks anders zeggen dan LEES DIT BOEK!!!!

Hocus Pocus is beloved by Halloween enthusiasts all over the world. Diving once more into the world of witches, this electrifying two-part young adult novel, released on the twenty-fifth anniversary of the 1993 film, marks a new era of Hocus Pocus. Fans will be spellbound by a fresh retelling of the original film, followed by the all-new sequel that continues the story with the next generation of Salem teens.

Shortly after moving from California to Salem, Massachusetts, Max Dennison finds himself in hot water when he accidentally releases a coven of witches, the Sanderson sisters, from the afterlife. Max, his sister, and his new friends (human and otherwise) must find a way to stop the witches from carrying out their evil plan and remaining on earth to torment Salem for all eternity.

Twenty-five years later, Max and Allison’s seventeen-year-old daughter, Poppy, finds herself face-to-face with the Sanderson sisters in all their sinister glory. When Halloween celebrations don’t quite go as planned, it’s a race against time as Poppy and her friends fight to save her family and all of Salem from the witches’ latest death-defying scheme.

Iets waar mijn horror hartje altijd harder van gaat kloppen zijn Urban Legends! En dan is wellicht één van mijn favoriete… (wacht, ho! Hoe kan ik zeggen dat het mijn favoriete is terwijl ik door deze urban legend in de avond een fobie heb voor spiegels?)… legendes wel die van Bloody Mary!

Mary: The Summoning (Bloody Mary #1), Hillary Monahan

Dit boek is gewoon echt een horrorfilm zonder jumpscares en creepy muziek maar wel alle angstige gevoelens die je krijgt tijdens het kijken van een enge film! Van de enge sfeer tot de meer dan enge Mary, dit boek is een must read! Griezelig eng en spookachtig briljant!

There is a right way and a wrong way to summon her.

Jess had done the research. Success requires precision: a dark room, a mirror, a candle, salt, and four teenage girls. Each of them–Jess, Shauna, Kitty, and Anna–must link hands, follow the rules . . . and never let go.

A thrilling fear spins around the room the first time Jess calls her name: “Bloody Mary. Bloody Mary. BLOODY MARY.” A ripple of terror follows when a shadowy silhouette emerges through the fog, a specter trapped behind the mirror.

Once is not enough, though–at least not for Jess. Mary is called again. And again. But when their summoning circle is broken, Bloody Mary slips through the glass with a taste for revenge on her lips. As the girls struggle to escape Mary’s wrath, loyalties are questioned, friendships are torn apart, and lives are forever altered.

A haunting trail of clues leads Shauna on a desperate search to uncover the legacy of Mary Worth. What she finds will change everything, but will it be enough to stop Mary–and Jess–before it’s too late?

En als laatste heb ik een boek gekozen dat ik speciaal weer kocht voor de oktober maand! Ik heb het nog niet gelezen maar van de synopsis word mijn heks liefhebbende hart weer helemaal gelukkig!

These Witches Don’t Burn (These Witches Don’t Burn #1), Isabel Sterling

Hannah’s a witch, but not the kind you’re thinking of. She’s the real deal, an Elemental with the power to control fire, earth, water, and air. But even though she lives in Salem, Massachusetts, her magic is a secret she has to keep to herself. If she’s ever caught using it in front of a Reg (read: non-witch), she could lose it. For good. So, Hannah spends most of her time avoiding her ex-girlfriend (and fellow Elemental Witch) Veronica, hanging out with her best friend, and working at the Fly by Night Cauldron selling candles and crystals to tourists, goths, and local Wiccans.

But dealing with her ex is the least of Hannah’s concerns when a terrifying blood ritual interrupts the end-of-school-year bonfire. Evidence of dark magic begins to appear all over Salem, and Hannah’s sure it’s the work of a deadly Blood Witch. The issue is, her coven is less than convinced, forcing Hannah to team up with the last person she wants to see: Veronica.

While the pair attempt to smoke out the Blood Witch at a house party, Hannah meets Morgan, a cute new ballerina in town. But trying to date amid a supernatural crisis is easier said than done, and Hannah will have to test the limits of her power if she’s going to save her coven and get the girl, especially when the attacks on Salem’s witches become deadlier by the day.

Dat waren ze! Vijf boeken om te lezen tijdens de herfst!

Vertel eens, welk boek in jouw kast schreeuwt volgens jou nou echt herfstboek? Of misschien heb je wel een aanrader voor me in een griezelige of magie richting!

Laat het me hieronder weten ♥

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments