Friday Five | Boeken voor een Staycation

Schenk een lekkere kop thee voor jezelf in want daar is het immers het weer voor! Wanneer jij, net als ik, deze zomer een Staycation hebt dan zul je vast ook balen van het wisselvallige herfstweer wat we nu hebben! In deze Friday Five laat ik je 5 boeken zien waarmee je heerlijk op reis kunt vanuit je luie stoel!

De boeken staan in willekeurige volgorde dus geen top 5! Grijp 1 van deze boeken vast, pak je kop thee erbij en verplaats je in de hoofdpersoon om vanuit je luie stoel toch nog er op uit te gaan!

Grenzeloos, Lis Lucassen

In Grenzeloos ga je als Rebecca naar Californië om te studeren, een reisje naar de Golden State dus!

Grenzeloos gaat over de 21-jarige Rebecca, die Nederland ontvlucht en gaat studeren aan Call TECH, een Amerikaanse universiteit vlakbij L.A. Daar ontmoet ze Thor, een stoere en zwijgzame American Footballspeler. Rebecca zit totaal niet te wachten op een nieuwe relatie, maar Thor heeft zijn zinnen op Rebecca gezet. En zoals dat hoort bij een echte topsporter, geeft hij niet snel op. De grenzen die Rebecca voor zichzelf heeft gesteld, verschuiven steeds verder. Tot het noodlot toeslaat en Rebecca ontdekt dat er geen weg meer terug is.

Deze serie staat compleet los van de Hitte-serie, maar bevat wel dezelfde bouwstenen: romantiek & sexy times, actuele, sociale thema’s en natuurlijk een sexy held en een stoere heldin.

Korte review: Door de heerlijke schrijfstijl van Lis heb je binnen no-time het gevoel alsof je deze mensen al jaren kent. Verder in het boek krijg je een aantal plottwisten waar je U tegen zegt en dat maakt dit boek weer de stempel ‘rollercoaster’ waardig! Leg er gerust een pakje zakdoekjes naast!

Alles wat je kunt wensen zit in deze 288 bladzijdes! Liefde, drama, seks, geweld en diversiteit verpakt in een geweldige new adult van Nederlandse bodem!

Dit boek lees je nu gratis met Kobo Plus

Festival, Iris Hermans

In Festival ga je als Anna naar Barcelona om Spaans te leren! Vamos a España!

Lieve Eli,
Ik heb onze foto opgehangen. Je weet wel, die ene.
Met een tevreden grijns en grote ogen vol verwachting.
Klaar voor het festivalseizoen!
Na haar eindexamen gaat Anna naar Barcelona om Spaans te leren. En nog veel meer. Hoe je heimwee op afstand houdt. Hoe verslavend muziek blijft. Hoe de scheidslijn tussen lekker gaan en te ver gaan, flinterdun is. Maar vooral: dat schuldgevoel gewoon met je meereist. Waar je ook naartoe gaat.

Korte review: Het verhaal an sich van Anna is best mooi om te lezen, hoe zij kampt met verdriet en schuldgevoel. De betekenis achter de vlinder en de persoonlijke ontwikkeling van Anna zijn ook zeker een mooie verhaallijn, als ook de relationele sfeer in dit boek! Mijn kanttekening is dat ik dit boek niet zou aanraden voor te jonge lezers in verband met het drank en drugs gebruik!

Dit boek lees en luister je nu gratis met Kobo Plus

De vakantie, Caroline Hulse

In de Vakantie ga je als Claire samen met je nieuwe partner, je dochter, je ex en diens nieuwe partner op vakantie naar het Happy Forest vakantiepark. Een recept voor ellende, toch?

Voor het eerst met zijn allen op vakantie, dat kan alleen maar misgaan… Liane Moriarty ‘meets’ De luizenmoeder: scherp, grappig en heerlijk ongemakkelijk!

Claire en Matt zijn niet meer bij elkaar, maar willen voor hun dochter Scarlett een “normale’ kerst. Ze weten niet meer wie het een goed idee vond om daarvoor naar het Happy Forest-vakantiepark te gaan en hun nieuwe partners mee te nemen, maar het is nu te laat om het nog af te blazen.Claire komt met haar vriend Patrick. Matt brengt Alex mee, de nieuwe liefde van zijn leven. Scarlett heeft haar denkbeeldige vriend Posey. Een reuzenkonijn.Met zijn vijven (of zessen?) knarsetanden ze zich door alle Verplicht Leuke Activiteiten heen, drinken ze te veel wijn als Scarlett op bed ligt, delen ze iets te intieme details over hun relatieverleden en voor ze het weten is hun vakantie veranderd in een tijdbom die eindigt waar het verhaal van deze roman begint: met een paniekerige oproep aan de politie.

Jaloezie, onzekerheid, leugens en Posey. ‘De vakantie’ is een Parent Trap achtig verhaal waar iedereen wel van kan genieten. Zelfs als je nog nooit te maken hebt gehad met een scheiding zitten er stukjes in waar je herkenning in kunt vinden. Een ding is zeker, na het lezen van dit boek zul je nooit, maar dan ook nooit met een ex en diens nieuwe partner er op uit gaan.

Dit boek lees je nu gratis met Kobo Plus

Backpack, Marlies Slegers

In Backpack ga je als Josefien drie maanden backpacken door Azië! Je gaat van hostel naar hostel en je feest er op los… totdat!

Josefien – Joos voor haar vrienden – heeft de tijd van haar leven wanneer ze drie maanden door Indonesië backpackt. Ze ontmoet op Bali de excentrieke Colette, de surfer Wayan, de vrolijke Linde en de Australische Chase. Wanneer ze op een dag geskimd wordt en geld nodig heeft, weet Chase wel een manier om snel aan geld te komen. Joos besluit eenmalig een drugsdrop te doen, maar Chase heeft andere plannen en Joos komt staat er ineens alleen voor. Als Linde dan ook nog verdwijnt, raakt Joos alle controle kwijt. En dan slaat het noodlot toe…

Korte review: Backpack is een spannende young adult met tips voor jonge backpackers! In je eentje reizen klinkt geweldig maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn in het paradijs!

Je hebt één nieuwe volger, Chinouk Thijssen

In dit boek vertrek je als vlogger Sterre op een promoreis naar Turkije!

Vlogger Sterre vertrekt samen met drie andere influencers naar Turkije voor een promoreis. Althans, dat denken ze. Want tijdens hun verblijf in het Turkse dorpje Oba ontdekken ze gaandeweg dat er iets niet in de haak is. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.

Korte review: Tot aan de ontknoping echt ontzettend spannend en steekt het als een heerlijke jeugdthriller goed in elkaar. Helaas was de plot voor mij niet wat ik had verwacht of had gehoopt. Maar op dat puntje na heb ik intens genoten.

Las jij al één of meerdere van deze titels?

Of misschien heb jij wel een Staycation aanrader voor mij? Laat het me vooral hieronder weten!

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)
Luna (Leesdame)
Kim (Books I care about)
Joany (Craving Pages)
Rianne Warmerdam (RianneWarmerdam.com)

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments