Friday Five | Boekgerelateerde bekentenissen (onpopulaire meningen)

Elke week maakt Joost lijstjes van vijf, en vanaf vandaag doe ik daar ook aan mee! Deze ‘Friday Five’ lees je ‘Boekgerelateerde bekentenissen (onpopulaire meningen)’.

Deze is natuurlijk op meerdere manieren te interpreteren. Boekgerelateerde bekentenissen kunnen namelijk zijn dat je ezelsoortjes in je boeken vouwt, misschien knak je wel lekker het ruggetje van een nieuw boek of vouw je hem dubbel wanneer je hem even op zij legt?

Allemaal bekentenissen die je een scheef oogje op kunnen leveren 😉

Maar door het stukje ‘onpopulaire meningen’ denk ik aan boeken waar ik van gruwelde terwijl andere mensen ze misschien goed vonden?

Kan zijn dat ik daar helemaal de plank mis sla maar dat zie ik dan wel weer als ik de posts van de andere deelnemers lees 🙈

Goed, vijf boeken waarbij ik soms gruwelde en waarvan ik toch positieve recensies zie!

Dat is dan een onpopulaire mening toch 😉 Helaas heb ik niet alle boeken meer in bezit dus van sommige had ik bij de recensie nog een foto maar van sommige ook niet!

Ik begin met een boek waar ik echt naar uitkeek! Als fan van het genre keek ik uit naar weer een nieuwe serie van Audrey Carlan. Haar ‘Calendar Girl ‘ serie vond ik echt fantastisch en ik pronkte dan ook met een quote op de website en op de covers ♥

Lessen in de liefde van Audrey Carlan

Op Goodreads is te zien dat ‘Lessen in de liefde’ maar liefst een 4.07 scoort met 2.056 ratings. Ik kan er niet bij hoe! Als je mijn rant recensie wenst te lezen kun je dat hier doen, let op er zitten wel spoilers in!

Yoga-instructeur Genevieve Harper is een blonde schoonheid met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Na een tragisch ongeval waarbij haar ouders omkwamen, doet ze haar uiterste best om haar broertje en zusje op te vangen, groot te brengen en geld voor hen te verdienen. Ze is vierentwintig, maar de liefde moet nog maar even wachten, want tijd voor mannen heeft ze niet.

Trent Fox staat bekend als een player, zowel op het basketbalveld als daarbuiten. Helaas dreigt zijn carrière als topsporter in gevaar te komen door een blessure. Hij hoopt dat yoga hem kan helpen en meldt zich aan bij yogacentrum Lotus House. Daar ontmoet hij een kleine blondine met prachtige donkere ogen, volle rondingen en lippen gemaakt om te zoenen. Hij weet haar te strikken voor dagelijkse privélessen, maar hoe sensueel hot yoga ook kan zijn, ze blijft professioneel… Of is dat maar schijn?

‘Did I Mention I Miss You?’ van Estelle Maskame

Ik weet dat heel veel mensen weg zijn van de ‘DIMILY trilogie’. Een 4.10 gemiddelde uit 12.306 ratings en ik gaf het eerste deel 3 sterren, het tweede deel 2 sterren en het derde deel zelfs maar 1 ster! 

Waarom ik het zo slecht beoordeel kun je lezen in mijn recensie, de synopsis hieronder is van het eerste deel om geen spoilers te geven in deze post!

Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft.

Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Taylor, opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag.

En toch… trekken Eden en Taylor steeds meer naar elkaar toe.

Maar het kan niet.

Ze zijn stiefbroer- en zus, en bovendien heeft Taylor al een vriendin.

Maar hoelang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

De hoogste prijs van Lena De Coninck

Niet het meest gehate boek op mijn blog maar wel één waarvan ik bijna de ogen uit de kas liet rollen!

Hoe dit boek een uitgeverij heeft gevonden en gedrukt is… Dat hier geld voor betaald word? Wacht… die titel… Nu snap ik hem 😉 je betaald de hoogste prijs voor iets wat het echt niet waard is!

De hoogste prijs krijgt op Goodreads een score van 1.83 met 12 ratings. En dat lieve mensen, is echt nog veel te hoog!

Op de cover prijkt een stempel waarin word verklaard dat dit een realistische en invoelende roman over liefde, vriendschap en een innerlijke tweestrijd is. En voor Young Adults…

Helaas kan ik het daar niet minder mee eens zijn! Als je mijn recensie wilt lezen dan kan dat hier, pas op ook deze recensie bevat spoilers!

Een realistische en invoelend geschreven roman over vriendschap, liefde en innerlijke tweestrijd. Voor young adults.
De vijftienjarige Jana hangt vaak met vriendinnen in de winkelstraat, al is haar shopbudget kleiner dan dat van de rest. Totdat de plotse scheiding van haar ouders voor echte geldproblemen zorgt, en Jana een besluit neemt: ze meldt zich aan op een datingsite, waar ze mannen ontmoet die betalen voor seks. Jana gruwt ervan, maar de cadeautjes en het geld sterken tegelijkertijd haar zelfvertrouwen. En dan blijkt dat haar beslissing ook gevolgen heeft voor anderen …

‘Grand Hotel De Bajes’ van Andries Bik

Een negatieve recensie die voor veel ophef zorgt! Zo nu en dan komt er weer een heer langs op mijn blog die onder deze recensie even te horen geeft wat voor jaloerse vrouw ik wel niet ben en hoe goed dit boek wel niet is! Die heren gaan linea recta door het spambakkie in want op zulk geneuzel zit ik niet te wachten! Mijn mening, hoe onpopulair dan ook is geen uiting van jaloezie.

Ik vond dit boek namelijk tenenkrommend slecht en eigenlijk is het nog een belediging voor andere boeken dat dit de titel ‘boek’ krijgt. Ik noem het een dagboekje!

Het dagboekje, of wellicht de man er achter die graag in zijn blote kont op zijn bootje op de plaat word vastgelegd, krijgt op Goodreads een 3.70 uit 56 ratings.

Mijn conclusie is dat dit een heel erg pocherig boekje is waaruit, vind ik, maar moet blijken hoe geweldig meneer Bik is. Of althans zichzelf dat vind. Andries Bik in zijn eigen verklaarde ‘geweldigheid’ over een periode waarin hij in de gevangenis verblijft.

Mocht je de hele recensie willen lezen dan doe je dat hier, let op ook hier weer spoilers!

BAM!!! De voordeur knalt uit zijn voegen en een zwaarbewapend arrestatieteam stormt mijn huis binnen. Ik sta onder arrest.
Speciale units van de politie, FIOD en Defensie vallen op hetzelfde moment met meer dan driehonderd man dertig locaties binnen. De bordelen, panden en loodsen van mijn vader, seksondernemer Jan Bik, worden volledig uitgekamd. Hij en ik worden verdacht van het runnen van een criminele organisatie, fraude, witwassen en valsheid in geschrifte. Wij zouden de Belastingdienst voor zo’n 30 miljoen euro hebben opgelicht.
Ik word afgevoerd naar de gevangenis. Verschrikkelijke beelden razen door mijn hoofd. Met vier man op cel, geweld, misbruik onder de douche – ik word hun gevangenisbitch en slaap op de betonnen grond. Elke dag werken tot mijn handen bloeden en overleven op water en brood. Het tegendeel blijkt waar.
Grand Hotel De Bajes is een verhaal dat u van de ene in de andere verbazing doet vallen. Het is vooral ook een verhaal waar u recht op hebt: Nederland heeft geen gevangenissen voor criminelen, Nederland deelt all inclusive-hotelkamers uit.

En dan als laatste ‘Fataal spel’ van Chinouk Thijssen

Een 3.88 uit 161 ratings. Ik las recensies die zeiden dat dit zo’n goed doordacht verhaal was en dus vroeg ik destijds een recensie exemplaar aan! Ik las al eerder boeken van Chinouk en die bevielen me goed dus was ik heel benieuwd.

Helaas kon ik het geen positieve recensie geven, mocht je mijn uitgebreide recensie willen lezen dan kun je dat hier doen. Let op, ook in deze recensie vind je spoilers.

Wat voor een ziek spelletje is dit?

Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert.

Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

Dat waren ze! Vijf onpopulaire meningen!

Vertel eens, is er een boek waar jij van gruwelt maar dat andere helemaal geweldig vinden?

Laat het me hieronder weten ♥

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 comments

 1. Haha, dit vond ik een leuk blog om te lezen. Gelukkig was ik al niet van plan om een van de boeken te gaan lezen. Hoewel Hotel de Bajes wel op mijn luisterlijst staat. Maar dat kost me niets extra’s. Wat jammer dat Fataal spel ook niets voor jou was. Chinouk vind ik een geweldige vrouw, maar natuurlijk kan er soms iets tussen zitten wat je minder vindt.

  Ik heb echt een enorme hekel aan de Lara Jean serie. Allemaal hetzelfde en zo saai. Ook de After serie vond ik vreselijk. De manier waarop daar over relaties gesproken werd vond ik echt heel erg. Dit wil je jonge meisjes niet meegeven. Ook zo’n populair boek dat wat mij betreft nooit had mogen worden uitgebracht: Thirteen reasons why.

  1. Ik denk dat 13 Reasons Why en After een beetje op de verkeerde leeftijdsgroep zitten. Voor ya, dat in de bieb bij 12+ staat, vind ik het te heftig. Een 18+ kan zoiets veel beter relativeren. Lara Jean is voornamelijk te schattig waardoor het een beetje 13 in een dozijn word. En ook daar zijn we denk ik gewoon niet de doelgroep 😉 mijn tiener zwijmelt er bij weg haha!

 2. Ik had dat heel erg bij Echo van Thomas Olde Heuvelt. Had het idee dat je drugs moet gebruiken om dat te snappen, vond het zo ontzettend vaag en het kwam op geen enkel moment binnen. Bergen die praten.. dan haak ik af. Hahah
  Hoor veel dat niet zulke positieve recensies van Grand hotel de bajes echt de grond in getrapt worden door z’n fan base. Moet hem nog lezen maar het staat me tegen omdat ik er onlangs achter kwam dat ie letterlijk 6 maanden vast zat ofso. Hoeveel kun je nou vertellen na 6 maanden.. maar goed.
  Maartje onlangs geplaatst…Blogtour De scherven – Amy GilesMy Profile

  1. Nou, ik las Hex van hem maar was daar ook echt niet over te spreken haha! Het is dat ik hem niet nog eens omhoog wou halen maar die negatieve recensie kun je ook hier in Wonderland vinden 😉

   Nou mocht je meneer de bajes expert nog op je tbr hebben liggen: lees de recensie even en dan weet je dat je je de moeite kan besparen haha!

   1. Had je recensie destijds al gelezen inderdaad! Ik ga hem alsnog wel bewaren en wellicht lees ik hem eens. Hij staat nu ieder geval niet boven aan m’n tbr haha

 3. Ik vind jouw invulling van dit thema erg leuk! Ik heb er zelf een andere draai aan gegeven, maar een van de dingen die ik zo leuk vind aan de Friday Five: dat verschillende mensen de thema’s zo verschillend invullen.