Friday Five | De vijf dikste boeken die je ooit las/tot nu toe gelezen hebt!

Elke week maakt Joost lijstjes van vijf, en sinds kort doe ik daar ook aan mee! Deze ‘Friday Five’ lees je ‘De vijf dikste boeken die je ooit las/tot nu toe gelezen hebt’. Deze is verzonnen door Nienke van BookSomeTea.

Nu heb ik een aantal dikke boeken gelezen maar de volgende 5 zijn de dikste in mijn huidige boekenkast!

Het dikste boek in het lijstje is:

Huis van Aarde en Bloed (Crescent City, #1) van Sarah J Maas en telt maar liefst 940 bladzijden!

Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven.

De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.

In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

Op nummer twee het kleinste boekje met de meeste bladzijden:

Perfecte resten (D.I. Callanach #1) van Helen Sarah Fields  is met 687 bladzijden een goede tweede plaats waard!

Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh. Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden…

Daarna volgt op de derde plaats:

Harry Potter en de Orde van de Feniks (Harry Potter #5)van J.K. Rowling goed voor 668 bladzijden!

Zou er iemand zijn die dit deel nog niet las? Voor de zekerheid toch maar een blur over de synopsis 😉

Harry’s verplichte zomervakantie bij oom Herman en tante Petunia op de Ligusterlaan is dit keer nog erger dan alle voorgaande jaren: niet alleen wordt hij door de Duffelingen weer vreselijk behandeld, ook zijn beste vrienden lijken hem deze zomer totaal te negeren. Harry vindt dat hij iets moet doen, maakt niet uit wat, om zo snel mogelijk te kunnen terugkeren naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Maar dan krijgt de vakantie een onverwacht einde en wordt het zelfs onzeker of Harry nog wel aan zijn vijfde schooljaar op Zweinstein mag beginnen. Vreemde gebeurtenissen stapelen zich op en Harry doet ontdekkingen die het hem onmogelijk maken kalm te blijven…

Omdat ik niet de rest van het rijtje wil vullen met Harry Potter boeken besloot ik om de andere titels buiten beschouwing te laten.

Dus dan hebben we op de vierde plaats:

Stad van Hemelse Vlammen (The Mortal Instruments #6) van Cassandra Clare met 668 eigenlijk een gedeelde plaats met Harry Potter 😉

Ik verwacht eigenlijk dat iedereen dit inmiddels ook al wel kent, voor diegene die dit nog niet lazen toch de synopsis maar in een blur!

Het gevaar ligt weer op de loer. Clary, Jace, Simon en hun vrienden moeten vechten tegen het grootste kwaad dat ze ooit hebben gezien: Clarys eigen broer Sebastian. Niets of niemand in deze wereld kan hem verslaan. De enige oplossing lijkt te vinden in de onderwereld, waar nog nooit een schaduwjager is geweest en waarvan niemand ooit is teruggekeerd. Maar Clary, Jace en Simon hebben weinig keus en beginnen aan de gevaarlijke tocht naar de diepste krochten van de onderwereld. Terwijl de wereld om hen heen uit elkaar valt, staan ze voor de moeilijkste opdracht in hun leven…

En als hekkensluiter op de vijfde plaats hebben we:

Hij hoort bij jou (After #3) van Anna Todd met 661 bladzijden!

Ik denk dat dit boek ook al lang en breed gelezen is door iedereen, inmiddels ken je de drill: blur!

De liefde tussen Tessa en Hardin is nooit makkelijk geweest. Maar nu is het verwarrender dan ooit… Net wanneer Tessa de belangrijkste beslissing van haar leven neemt, verandert alles. Onthullingen over Hardin zetten al haar zekerheden op losse schroeven en brengen hun zwaar bevochten toekomstplannen ineens weer buiten bereik. Niets en niemand is zoals Tessa dacht. Niet haar vrienden. Niet haar familie. En Hardin, de enige persoon op wie ze dacht te kunnen bouwen, toont geen enkel begrip voor Tessa als hij erachter komt dat ook zij geheimen verborgen heeft gehouden. Voor Tessa is deze vicieuze cirkel van jaloezie, onvoorspelbare woede en vergeving uitputtend. Ze heeft nog nooit zulke intense gevoelens voor iemand gehad – maar is het al die drama’s wel waard? En als Tessa nu haar hart volgt… is het dan definitief voorbij?

Dat waren ze! ‘De vijf dikste boeken die je ooit las/tot nu toe gelezen hebt’

Vertel mij eens het dikste boek dat je op je tbr stapel hebt liggen?

Voor mij is dat De ballade van slangen en zangvogels (The Hunger Games #0) van Suzanne Collins met 592 bladzijden!

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)
Luna (Leesdame)
Kim (Books I care about)
Joany (Craving Pages)
Rianne Warmerdam (RianneWarmerdam.com)

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 comments

  1. Volgens mij is het dikste boek dat ik nog moet uitlezen, ik ben er al wel eens in begonnen: Max, Mischa en het Tet-offensief : 1082 pagina’s. Maar nu eerst een andere dikkerd uit: Hof van Zilveren vlammen.

  2. We hebben een paar auteurs (en zelfs 1 boek) hetzelfde! Voor de rest heb ik een totaal ander lijstje. Leuk om dat bij iedereen te zien!

  3. Op mijn TBR is dat waarschijnlijk één van de vervolgdelen uit de Reiziger – serie van Diana Gabaldon (één van de eerdere delen telde meer dan 1000 bladzijden en is daardoor het omvangrijkste boek dat ik al las) en de boeken van Robert Jordan waar ik nog steeds niet aan ben toegekomen.