Friday Five | Detective/Thrillermaand: 5 detectives/thrillers

Ik denk dat ik nog niet eerder bij een Friday Five zo heb lopen twijfelen (dank je wel Nienke) over welke boeken ik moest kiezen! Ik heb zoveel onwijs goede thrillers gelezen en de keuze was zo ontzettend moeilijk!

Steeds maar weer boeken gepakt en weer teruggelegd….

En toen bleef ik over met deze stapel!

Ik maak er geen top vijf van want ik heb echt van elk van deze boeken genoten en de keuze voor 5 was al te moeilijk! Elk van deze boeken kan ik je van harte aanraden om heerlijk mee te nemen naar het strand!

Vergeet je niet een timer te zetten om je in te smeren want je zult compleet de tijd kwijt raken tijdens het lezen van deze vijf geweldige thrillers!

Horen, zien, zwijgen (4MK Thriller #1), J.D. Barker

Echt fantastisch, vanaf bladzijde 1 word je vastgezogen door de plot in dit boek! Je verliest elk gevoel van tijd en bent alleen maar bezig met de bladzijden te verslinden! Je hoort niks meer, iedereen moet zwijgen en jij ziet alleen nog maar dit boek! Absoluut niet neer te leggen!

Al ruim vijf jaar terroriseert een moordenaar de inwoners van Chicago.
Zijn modus operandi is altijd dezelfde: hij straft zondaars door hun kinderen te ontvoeren.
De volgende dag ontvangen de ouders een pakketje met daarin een oor.
De dag daarna volgen de ogen. Ten slotte de tong.
Wanneer op het lichaam van een verkeersslachtoffer een pakketje met een afgesneden oor word gevonden, weet detective Sam Porter twee dingen:
1) Dit is de moordenaar die hij zoekt.
2) hij heeft 72 uur om het laatste slachtoffer te vinden, de vijftienjarige Emory, voor zij aan uitdroging overlijdt.
Op het lichaam van de moordenaar wordt ook een dagboek aangetroffen dat Emory’s locatie prijsgeeft. Maar iets blijft aan Porter knagen. Was de aanrijding wel een ongeluk? En is de overleden man inderdaad de seriemoordenaar, of loopt de echte killer nog vrij rond?

Mind games, Leona Deakin

Ik heb echt met volle teugen genoten van dit verhaal! Het sleept je mee naar het duistere en donkere brein van een psychopaat.  En de term psychopaat daar ga je na het lezen van dit boek heel anders tegen aan kijken! De grens tussen goed en slecht lijkt steeds kleiner te worden.

De vele wendingen maken dit een boek dat je gewoon moet lezen!

Mind Games speelt een spelletje met je brein nog lastiger dan een Rubiks kubus! Echt een waanzinnig en verslavend verhaal!Een van de meest boeiende thrillers die ik ooit las!

Vier vreemden worden vermist en er is maar één aanwijzing over hun verblijfplaats. Op de plaats waar ze voor het laatst zijn gezien, ligt een verjaardagskaart met een korte tekst: ‘Het spel is je cadeau. Durf je te spelen?’De politie neemt de zaak in eerste instantie niet serieus: het heeft er alle schijn van dat het om een grap gaat. Maar de families zijn ervan overtuigd dat er iets anders aan de hand is. De dochter van een van de slachtoffers haalt dokter Augusta Bloom, psycholoog en privédetective, over om zich in de verdwijningen te verdiepen. Naarmate Augusta zich steviger in de zaak vastbijt en het gedrag, de beweegredenen en de persoonlijkheden van de vermisten onder de loep neemt, komt ze tot een angstaanjagende ontdekking. Er is één heel duidelijke verbindende factor, een overeenkomende karaktertrek, en die karaktertrek maakt hen heel erg gevaarlijk.

Terwijl het spel steeds meer spelers verzamelt en meer families hun geliefden verliezen, bindt dr. Bloom de strijd aan met de tijd om de slachtoffers te vinden. Maar speelt ze op deze manier niet gewoon mee met het spel?

Dag en nacht, Romy Hausmann

Dag en Nacht klauwt zich direct in je vast waardoor ook jij niet meer kunt ontsnappen aan dit duistere en beklemmende verhaal. Met een ijzersterk plot weet Romy je vast te houden tot het einde waarbij al je conclusies verkeerd bleken te zijn.

Hij wil controle. Hij neemt controle. Hij houdt controle.Lena is al veertien jaar spoorloos verdwenen. Tot haar ouders plots het verlossende bericht krijgen dat ze gevonden zou zijn. Maar dan volgt een nieuwe klap: de vrouw die bewusteloos in het ziekenhuis ligt is niet Lena, ze lijkt alleen sprekend op haar…Al snel blijkt dat de vrouw ontsnapt is aan een pure nachtmerrie: een man die ze had leren kennen in de kroeg, sloot haar op in een afgelegen hut in een bos. Ze moest doen alsof ze een zekere Lena was en op twee kinderen passen die niet de hare waren. De man legde hun strikte regels op die ze nauwgezet moesten volgen. Dag en nacht. Wie is die man en waarom is hij nog niet opgepakt? En wat is er met Lena gebeurd?Dag en nacht is een bloedstollende, tragische en bij vlagen ontroerende thriller die onder je huid kruipt en je niet meer loslaat.

De familie, Louise Jensen

Louise heeft met ‘De Familie’ een griezelige detective achtige thriller neergezet die, ondanks soms verwarrend, me toch zeker heeft vermaakt. Veel verder ga ik over dit boek niet uitweiden want ik denk dat je veel meer plezier aan de plot beleeft als je het zelf moet uitzoeken!

Een intelligente, verslavende thriller over familie, verlies en leugens die je tot het einde op het puntje van je stoel laat zitten.
Laura is in de rouw na het plotselinge overlijden van haar echtgenoot. Ze heeft verdriet en worstelt ook om financieel het hoofd boven water te houden. Ze is dankbaar wanneer een lokale gemeenschap, Oak Leaf Organics, haar en haar 17-jarige dochter Tilly een huis aanbiedt.
Maar als Laura en Tilly eenmaal zijn ingetrokken bij hun nieuwe familie, blijken er sinistere dingen te gebeuren. Op een dag overlijdt een van de leden van de gemeenschap. Laura heeft er een unheimisch gevoel over en wil vertrekken, maar Tilly, die onder de indruk is van Alex, de charismatische leider van de Familie, weigert.
Laura probeert uit alle macht haar dochter uit de klauwen van Alex te redden en ontdekt een verontrustend geheim over hem. Maar dan komt ze erachter waarom de Familie haar en haar dochter ooit hebben toegelaten in hun midden – en waarom ze hen nooit meer zullen vrijlaten…

De ketting, Adrian McKinty

Immense angst en wanhoop!!! Psychisch beklemmend, dat is wat de Ketting is!

Als je op zoek bent naar een ontzettend spannend boek waarbij je de bladzijden niet snel genoeg kunt omslaan dan moet je De Ketting lezen! De druk die op de hoofdpersonen staat is zo groot en houdt niet alleen hun maar ook ons als lezer zo vast! Absoluut een aanrader!

Het is een ochtend als alle andere. Rachel Klein zet haar dochter af bij de bushalte en begint aan haar dag. Maar een telefoontje van een onbekend nummer verandert alles. De beller vertelt Rachel dat haar dochter vastgebonden en gekneveld op de achterbank van zijn auto ligt. Als ze haar ooit weer wil zien, moet ze losgeld betalen en een ander kind ontvoeren. Dit is geen gewone kidnapping: de beller is zelf een moeder wier zoon is ontvoerd en als Rachel niet doet wat haar wordt gezegd, zullen beide kinderen sterven.

Rachel maakt nu deel uit van De Ketting, een oneindig en ingenieus plan dat ouders verandert in criminelen – en iemand heel rijk maakt. De regels zijn eenvoudig, de morele keuzes onmogelijk: vind snel geld, zoek een eigen slachtoffer en bega een vreselijke daad waarvan je 24 uur geleden nog dacht dat je er nooit toe in staat zou zijn. De genieën achter De Ketting weten dat ouders alles voor hun kinderen overhebben. Wat ze niet weten is dat zelfs de sterkste ketting maar zoveel druk kan verdragen… tot hij breekt.

Las jij al één of meerdere van deze thrillers?

Of misschien heb jij wel een aanrader van een vrij recente thriller voor mij? Laat het me vooral hieronder weten!

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)
Luna (Leesdame)
Kim (Books I care about)
Joany (Craving Pages)
Rianne Warmerdam (RianneWarmerdam.com)

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments

  1. Een thriller die mij vorig jaar pakte (en ik zeker nog eens zal lezen) is: Ster van het Noorden van D.B. John.