Friday Five | Films die ik in 2021 hoop te gaan zien

Elke week maakt Joost lijstjes van vijf en sinds een tijdje doe ik daar ook aan mee! Deze ‘Friday Five’ lees je 5 films die ik dit jaar op het scherm zou willen zien!

A QUIET PLACE PART II

97 minuten | Horror | Thriller

Ik heb het eerste deel in de bioscoop gezien en dat was een heel vreemde ervaring moet ik zeggen. Een grote zaal vol mensen en dan een doodstille film. Toch vond ik het echt een hele goede film die me een paar keer flink aan het schrikken bracht!

De distributeur heeft besloten A Quiet Place II uit te stellen tot een nader te bepalen datum. En ik hoop stiekem dat hij gewoon als VOD beschikbaar komt want heel eerlijk zie ik de bioscopen niet snel open gaan.

A Quiet Place Part II van regisseur John Krasinski is het vervolg op de succesvolle horrorthriller uit 2018. De familie Abbott (Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe) heeft hun huis verlaten en moet de gevaren van de buitenwereld onder ogen komen.

Het gevecht om te overleven moeten zij in stilte vervolgen nadat ze gedwongen worden zich op onbekend terrein te wagen. Ze komen er al snel achter dat de monsters die op geluid afkomen niet de enige dreigingen zijn die zich schuilhouden voorbij het zandpad.

CANDYMAN

Horror | Thriller

Als er iets is dat je in dit lijstje gaat opvallen dan is het wel mijn liefde voor horror. Ik hoop dan ook echt dat deze films mijn horror hartje tevreden gaan stellen. Candyman is echt zo’n urban legend en laat mij daar nou helemaal van houden! Als jij de boeken van Danielle Bakhuis nou ook zo genieten vind dan moet je dit soort films toch ook eens gaan bekijken!

Dare to say his name. Dit najaar presenteert Oscarwinnaar Jordan Peele (Get Out, Us) een nieuwe versie van het bloedstollende verhaal van Candyman.

De bewoners van de achterstandswijk Cabrini Green in Chicago werden decennialang geteisterd door een spookverhaal over een bovennatuurlijke moordenaar met een haak als hand. Hij zou opgeroepen kunnen worden door iedereen die zijn naam vijf keer hardop uit durft te spreken in de spiegel. Tien jaar nadat de buurt is opgeknapt, verhuizen kunstenaar Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen II; Watchmen, Us) en zijn vriendin, galerie-directeur Brianna Cartwright (Teyonah Parris; If Beale Street Could Talk, The Photograph), naar een luxueuze nieuwe loft in het onherkenbare hippe Cabrini. Net nu het slecht gaat met Anthony’s carrière als kunstschilder, leert hij door een toevallige ontmoeting met een oorspronkelijke bewoner van de opgeknapte wijk (Colman Domingo; HBO’s Euphoria, Assassination Nation) het tragische en gruwelijke ware verhaal achter de Candyman-legende kennen. Anthony begint de duistere details als inspiratie voor zijn schilderijen te gebruiken. Zonder het te weten opent hij hiermee een deur naar een complex verleden, waardoor Anthony tot waanzin gedreven wordt en waarmee een angstaanjagende golf van geweld ontketend wordt.

RUN

90 minuten | Horror | Thriller

Ik zit nu heel hard te peinzen over welke film het is waarin ik dit onderwerp laatst ook zag. Een moeder die haar kind ziek houdt… Ik denk dus dat deze horror een versie is met Münchhausen-by-proxysyndroom. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken!

Chloe is in volledige thuis-isolatie opgevoed door haar moeder. Sinds haar geboorte controleert haar moeder alles.

Ze zit in een rolstoel en slikt elke dag medicijnen, krijgt thuis les en komt bijna nooit buiten het huis. Langzaam maar zeker komt Chloe achter de beklemmende waarheid, tot er nog maar één ding op zit… RUN!

GHOSTBUSTERS: AFTERLIFE

Actie | Comedy

Heel stiekem moet ik toegeven dat ik de Ghostbusters van vroeger leuker vond op natuurlijk Chris na 😉 In de nieuwe films is de humor zelfs nog meer cheesy dan in de originele versie. Maar Chris maakt alles goed haha!

Regisseur Jason Reitman (Up in the Air, Juno) en producent Ivan Reitman (Ghostbusters, Ghostbusters II) presenteren het nieuwe hoofdstuk in het originele Ghostbusters universum.

Regisseur Jason Reitman (Up in the Air, Juno) en producent Ivan Reitman (Ghostbusters, Ghostbusters II) presenteren het nieuwe hoofdstuk in het originele Ghostbusters universum. In Ghostbusters: Legacy arriveren een alleenstaande moeder en haar twee kinderen in een klein dorp. Hier ontdekken ze een verbinding met de oorspronkelijke ghostbusters en een geheime erfenis die hun opa achter heeft gelaten.

NOBODY

Actie

Ze zeggen actie maar ergens denk ik dat deze film echt heel erg grappig gaat zijn! Ik ben heel erg benieuwd, actie is normaal mijn minst gekozen genre maar deze film staat toch in mijn 5 films die ik graag wil zien!

Als er op een nacht twee dieven bij hem inbreken, weigert Hutch zichzelf en zijn gezin te verdedigen, in de hoop ernstig geweld te voorkomen.

Zijn tienerzoon, Blake (Gage Munroe, The Shack), is teleurgesteld in hem en zijn vrouw, Becca (Connie Nielsen, Wonder Woman), lijkt alleen maar meer afstand te nemen. Na het incident ontwaakt er een woede in Hutch die hij lang had onderdrukt. Oude instincten worden weer aangewakkerd en brengen hem op een duister pad, waarbij geheimen uit het verleden en dodelijke vaardigheden aan het licht worden gebracht. In een spervuur van vuisten, geweerschoten en piepende banden moet Hutch zijn familie redden van een gevaarlijke crimineel (de beroemde Russische acteur Aleksey Serebryakov, Amazons McMafia) en ervoor zorgen dat hij nooit meer als een nobody zal worden gezien. Christopher Lloyd (Back to the Future) is te zien als de vader van Hutch en multi-getalenteerde muzikant en acteur RZA speelt de broer van Hutch wiens eigen verborgen talenten Hutch goed van pas komen in zijn zoektocht naar wraak.

Welke films zou jij nou graag op het scherm zien?

Laat het me hieronder weten ♥

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. De eerste kende ik niet. Misschien deel 1 eens gaan kijken.
    Eigenlijk ben ik al blij als ik 1 aflevering in een week gezien krijg. dus ik hou de lat laag en kijk meer uit maar seizoenen van series