Friday Five | Lees voornemens voor 2022

Deze Friday Five gaat eens een keer geen lijstje van 5 boeken zijn! Nee, het word een lijstje van 5 voornemens die ik heb met betrekking tot boeken! Kijk je mee naar wat die voornemens zijn?

Ik vind goede voornemens maken altijd een beetje een vreemd ding, je moet gewoon doen wat je wil wanneer je dat wilt maar goed laten we het hebben over de 5 dingen die ik dus wil voor mezelf op boeken gebied!

FOMO

Bovenaan mijn top 5 komt fomo! Misschien ken je die uitdrukking niet? Het staat voor Fear Of Missing Out. En dat is iets waar ik de afgelopen jaren toch echt heel veel last van heb gehad! Ik wou ook het nieuwste, hotste en meest gehypte boek en wel direct!

Voor dit jaar gun ik mezelf de rust om gewoon te kopen waar ik echt zin in heb, of dat nu een gouwe ouwe is of een net verschenen juweeltje!

Pressure

De druk die ik op mezelf leg om maar te presteren, minimaal zoveel lezen per maand, elke dag een blogpost, elke dag een nieuwe foto op Instagram… Shit, je hebt ook nog een TikTok account, moet je niet even een nieuw filmpje opnemen?

Nee, voor dit jaar ga ik alles doen wanneer ik er zin in heb en op het tempo waarop het gaat!

Budget

Het geld dat ik stop in bloggen, boeken, bewerkingsprogramma’s, fotoprops, swaps…

Het loopt echt heel aardig op en dus ga ik dit jaar mezelf een beetje in toom houden! Die stapel met ongelezen boeken mag best even slinken voor ik weer van alles nieuw koop, en hoeveel props kan een mens sparen die ze niet gebruikt?

Acceptatie

Soms heb je nu eenmaal niet de drive om een boek per dag uit te lezen. En soms doe je een week over een boek omdat je hoofd gewoon niet mee wilt werken. Eerder ging ik mezelf dwingen om toch te lezen waardoor het lezen me steeds meer tegen ging staan. Ik heb voor nu geaccepteerd dat ik elke letter lees wanneer ik zin heb om hem te lezen!

Marie Kondo

Yes, dat lees je goed… Ontspullen is ook een beetje noodzakelijk. Ik heb op dit moment 5 Billy’s in mijn privé bieb waar 1000+ boeken in staan. Er is nog wel wat ruimte in die kasten, maar niet veel!

Meer kasten gaan niet passen en door mijn gekke breintje kan ik ook geen boekenkasten handelen in een andere ruimte dus zullen er wat boeken uit moeten gaan!

Dat gaan nog best pittige keuzes worden denk ik, maar 2022 is het jaar waarin ik mijn kasten flink ga uitmesten!

Heb jij een goed voornemen dat betrekking heeft tot lezen?

Ik ben heel benieuwd dus laat vooral een reactie achter! Voor nu ben ik tijdens het schrijven ook heel benieuwd wat de andere Friday Five deelnemers maken van deze post!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.