Friday Five | Ongelezen boeken in mijn boekenkast die ik wil lezen in 2022

Deze Friday Five lees je welke ongelezen boeken in mijn boekenkast ik wil lezen in 2022, sneak peek: het zijn er stiekem veel meer dan 5 maar ja… keuzes, keuzes, keuzes!

Ik heb dus laatst een wrap up gemaakt van 2021 en daarvoor maakte ik een mooi cirkeldiagram van mijn tbr piles!

Het totale aantal ongelezen boeken was op 20/12/2021 (ja, express gemaakt voor kerstmis 😜) maar liefst 82 fysieke boeken in mijn boekenkasten. En ergens vind ik dat echt frikking netjes van mezelf!

Maar dan komt dat getal 5 en moet je keuzes maken!

Om maar 5 boeken uit die stapels te kiezen is echt zo ontzettend moeilijk!

En toen bedacht ik me het nog wat moeilijker te maken, en besloot ik uit elke pile 1 boek te kiezen!

Lang zitten peinzen en zitten staren maar de volgende 5 boeken, die op willekeurige volgorde geplaatst zijn, wil ik echt in 2022 uitlezen!

2021 tbr:

Het onzichtbare leven van Addie LaRue, V.E. Schwab

Dit boek kreeg ik van een hele groep lieve swappers in een troostpakket! Ik ben nog steeds verliefd op de looks van dit boek en hoop het echt asap te lezen!

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…

2020 aangeschaft:

Iene Miene Mutte (Helen Grace #1), M.J. Arlidge

En dan niet alleen dit eerste deel… Nee, ik kocht meteen alle delen die op dat moment uit waren. Was een kassa koopje bij Boekenkraam… Maar ze lezen, ha… ik wou dat net zo snel ging als ze kopen!

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden.

Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden…

Engelse tbr:

The Babysitters Coven (The Babysitters Coven #1), Kate Williams

Ik ben sinds een jaar of 15 overgestapt van Engels lezen naar Nederlands lezen. Soms zie ik echter Engelstalige boekjes die ik gewoon moet hebben en die vraag ik dan meestal in kleine swaps. Zo kwam dit boek in oktober 2021 in een Halloween Swap.

Adventures in Babysitting meets Buffy the Vampire Slayer in this funny, action-packed novel about a coven of witchy babysitters who realize their calling to protect the innocent and save the world from an onslaught of evil.

Seventeen-year-old Esme Pearl has a babysitters club. She knows it’s kinda lame, but what else is she supposed to do? Get a job? Gross. Besides, Esme likes babysitting, and she’s good at it.

And lately Esme needs all the cash she can get, because it seems like destruction follows her wherever she goes. Let’s just say she owes some people a new tree.

Enter Cassandra Heaven. She’s Instagram-model hot, dresses like she found her clothes in a dumpster, and has a rebellious streak as gnarly as the cafeteria cooking. So why is Cassandra willing to do anything, even take on a potty-training two-year-old, to join Esme’s babysitters club?

The answer lies in a mysterious note Cassandra’s mother left her: “Find the babysitters. Love, Mom.”

Turns out, Esme and Cassandra have more in common than they think, and they’re about to discover what being a babysitter really means: a heroic lineage of superpowers, magic rituals, and saving the innocent from seriously terrifying evil. And all before the parents get home.

Niet aangevraagde boeken:

De IJzerraaf (The Iron Fey: Evenfall #1), Julie Kagawa

Dit boek kreeg ik opgestuurd en lijkt me heel erg goed, maar het is wel zo’n boek wat steeds weer een beetje opschuift doordat er andere boeken binnen komen/gekocht worden die ik dan weer meer op pak! Je kent het drama vast wel!

Robin Goodfellow. Puck. Gehate en geliefde schelm, grappenmaker, raaf… en de rechterhand en nar van koning Oberon uit Een Midzomernachtdroom. Er doen de wildste verhalen over hem de ronde, maar in De IJzerraaf vertelt hij eindelijk zijn eigen verhaal.

Er is iets gaande in Nimmernimmer. Puck hoort de geruchten voor het eerst op de goblinmarkt, waar een oude vriend zijn hulp inroept. Wanneer hij erachter komt wat er door de onverschilligheid van de mensen ten opzichte van de natuur is wakker gemaakt, weet hij dat hij onmiddellijk in actie moet komen. Samen met oude en nieuwe vrienden neemt hij het op tegen een vijand die zo machtig is, dat die al het leven in de sterfelijke én onsterfelijke wereld bedreigt…

Ooit te lezen:

Schim en Schaduw (The Shadow and Bone Trilogy #1), Leigh Bardugo

Het is tragisch maar toen ik deze boeken kocht, na even gluren bleek dat oktober 2015 te zijn, was ik in de ban van bookboxen. Ik kocht destijds een geweldige Grisha box bij FlicktheWick en daarom moest ik de serie ook hebben uiteraard.

En nu zijn we dus al ruim 6 jaar verder…snap je waarom deze pile de naam ooit heeft 😋

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Zeg eens heel eerlijk?

Hoeveel boeken liggen er nog op de fysieke tbr piles in jullie huis?

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)
Luna (Leesdame)
Kim (Books I care about)
Joany (Craving Pages)
Rianne Warmerdam (RianneWarmerdam.com)

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 comments

  1. Ik weet echt niet hoeveel ongelezen boeken er bij mij in huis liggen. Veel meer dan 82 in ieder geval. Ik vind dat je terecht trots bent.

  2. Ik heb ook nog te veel ongelezen boeken! The Invisible Life of Addie LaRue kan ik wel heel erg aanraden. Die vond ik prachtig! Een van de twee boeken afgelopen jaar die een 10 kregen van mij.
    Irene onlangs geplaatst…2022 • Week 1My Profile

  3. Haha, de Kraaien-duologie lag hier ook al zolang op me te wachten. In 2020 heb ik eindelijk het eerste deel gelezen en met een beetje geluk komt het tweede boek dit jaar aan de beurt. Mijn tbr is iets minder frikking netjes maar ergens vind ik het tegelijkertijd net een geruststelling dat er nog zoveel boeken binnen handbereik op me liggen te wachten. Volgens Goodreads zijn het er 144 maar Goodreads heeft nog niet door dat er vandaag 4 extra boeken toekwamen. Laat staan dat ze daar bij Goodreads doorhebben dat er nog enkele op komst zijn. Hopelijk kan ik er daar deze maand enkele van lezen zodat mijn tbr niet te veel stijgt want dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.