Friday Five | Vijf boeken die beginnen met een O

Elke week maakt Joost lijstjes van vijf, en sinds kort doe ik daar ook aan mee! Deze ‘Friday Five’ lees je ‘Boeken die beginnen met de letter O’.

Deze letter was de keuze reuze! Ik besloot daarom om zo divers mogelijk boeken uit te zoeken in mijn kasten!

Hieronder vind je in willekeurig volgorde wat titels beginnend met een O uit mijn boekenkasten ♥

Obsidian (Lux, #1) – Armentrout, Jennifer L.

Ik was binnen een mum van tijd verslaafd en kon gewoon niet snel genoeg lezen. Jennifer schreef een heerlijke haat-liefdeverhouding tussen de hoofdpersonen Katy en Daemon! De spanning tussen deze twee loopt soms zo hoog op en de heerlijke sarcastische opmerkingen van boekblogger Katy laten me echt hardop lachen! De hele verstandhouding tussen Katy, Daemon en diens zus is echt genieten om te lezen!

Door het boek heen word Katy echt mijn beste vriendin! Niet alleen is het super leuk om eens over een boekblogger te lezen maar ze heeft ook een paar acties in dit boek waarbij je alleen maar kan juichen!!!!

Obsidian is echt een absolute aanrader!

Wanneer Katy uit het zonnige Florida naar het grauwe West Virginia moet verhuizen, is ze verre van enthousiast.

In het kleine dorp heeft ze niet eens internet, wat voor deze die-hard boekenblogger dramatisch is. Ze besluit bij haar buren aan te bellen, en leert de adembenemende good looking, maar zeer onvriendelijke Daemon Black kennen.

Wat Katy echter niet weet, is dat deze jongen, die ze vanaf dit moment volledig probeert te vermijden, haar lot een totaal andere wending zal geven…

Over de Grens (Pushing the Limits, #1) – McGarry, Katie

Wat een prachtig verhaal, de personages Noah en Echo met hun achtergrond zijn zo goed neergezet dat je ze meteen in je hart sluit.

Een bonk vol medeleven ligt je op je maag wanneer je verder in het boek word gezogen, een heel romantisch, tragisch en toch ook vrolijk verhaal wat je helemaal inpakt.

Op het eind moet je constateren dat je diverse keren met een brok in je keel hebt gezeten, tranen in je ogen had maar ook vele momenten een dikke glimlach op je gezicht.

Ik zou dit boek in groepsverband lezen, verdeeld over twee weken….
Dat lukte dus absoluut niet, moest hem in één ruk uitlezen!

Niemand weet waarom de populaire Echo opeens een outsider is geworden.
Wat er die afschuwelijke nacht is gebeurd, kan ze zich zélf niet eens meer herinneren, maar de gevolgen zijn duidelijk.

Op school ontwijkt iedereen haar, en haar strenge vader houdt haar voortdurend in de gaten. Maar als Noah in zijn zwartleren jack haar leven binnenwandelt, verandert alles.

Hij zou fout zijn, een player, gevaarlijk zelfs. Echo weet dat ze hem beter uit de weg kan gaan. Maar toch… toch heeft ze het gevoel dat hij de enige is die haar begrijpt en dat ze op het punt staat een grens over te gaan, iets waarvan ze niet eens wist dat ze het durfde…

Oog om oog – Tegenbosch, Buddy

Pesten! Ik denk dat menig een er weleens mee in aanraking is gekomen! Of jij nu iemand hebt gepest of zelf gepest bent!

De reden dat JJ gepest word lijk je na een tijdje lezen te weten! Niks is minder waar, er zit een heel ander verhaal achter en naarmate je meer stukjes uit het heden en verleden leest denk je dat je het kunt uitvogelen. Je zit continue in spanning want wat is er gebeurd in het verleden waardoor JJ is hoe hij nu is?

De sadistische Ivar met zijn beangstigende nare fratsen lijk je op een gegeven moment in te kunnen schatten als een nare pestkop, en dan komt deel twee van het boek en word je gewoonweg overrompeld! Het verhaal neemt zo’n spannende twist en de sfeer word ontzettend grimmig.

Vanaf bladzijde 1 een pageturner omdat je op een gegeven moment net als JJ ontzettend achterdochtig word en je bij elk personage dat je leert kennen je twijfels hebt. Eenmaal aanbeland in deel 2 is het gewoon echt een thriller!

Al vanaf de basisschool hoort Jaap-Jan er niet bij. Hij weet wat daarvan de reden is en die reden heeft een naam: Ivar. Door de sadistische spelletjes van Ivar leeft Jaap-Jan elke dag in angst. Bang voor wat zou kunnen gebeuren.

Maar wanneer hij achttien is, neemt hij een besluit: vanaf nu gaat alles anders. Hij verhuist, gaat op kamers en begint aan een studie psychologie. Tot zijn verbazing maakt hij snel vrienden, komt hij op een fantastische plek te wonen en wordt hij aangenomen als barman in de grootste club van de stad.

Jaap-Jan, inmiddels JJ voor zijn vrienden, heeft het prima naar zijn zin. Totdat op een avond een oude bekende de club binnenkomt: Ivar. Voor de tweede keer neemt JJ een besluit, een besluit met verstrekkende gevolgen.

Onverminderd (Flight & Glory, #1) – Yarros, Rebecca

Not your average sports romance! Dat kan ik je wel vertellen. Door de synopsis ga jij namelijk denken dat dit zo maar gewoon weer een new adult is maar geloof me dat is deze serie echt niet!

Als je nog geen boeken uit de Flight & Glory serie hebt gelezen dan moet je je echt even in een hoekje gaan staan schamen! Daarna natuurlijk meteen deze boeken aanschaffen, ze lezen en dan weer hier terug komen om te vertellen of je het eens bent met me!

Mijn recensies over deze boeken zijn meer een soort korte liefdesbetuigingen gezien ik echt niks wil spoilen en er gewoon bijna niet over kan praten, ja ja typen, zonder te spoilen!

Onverminderd van Rebecca Yarros is rauw, realistisch en romantisch.

Dat rauwe begint al bij de openingsscène, waarin Ember het dramatische nieuws krijgt dat haar vader is gesneuveld in Afghanistan.

In die toch al kwetsbare periode komt ze er ook nog achter dat haar vriendje Riley het doet met haar huisgenoot. Ember vindt steun bij Josh, de ijshockeycoach van haar broertje.

Maar ze kijkt wel uit om zich in een nieuwe relatie te storten… ‘

Ontwakende goden (Themis Files, #2) – Neuvel, Sylvain

Laat ik beginnen met zeggen dat sciencefiction normaal niet hoog op mijn leeslijst staat. Na het lezen van de proloog van het eerste deel was ik toch meteen nieuwsgierig. Een elf jarig meisje dat stiekem gaat fietsen met haar nieuwe fiets, in een ontzettend diep gat valt en terecht kwam op een reusachtige metalen hand van bijna 7 meter? Dat klinkt toch wel goed!

Zo’n 17 jaar later heeft het meisje, Rose een doktersgraad behaald en werkt ze als senior wetenschapper in een geheim team dat onderzoek doet naar de hand.

In de eerste helft van het boek lees je veel mysterieuze zaken waardoor je compleet vastgezogen word in het verhaal. Hoewel ik het boek in één ruk uitlas had ik wel momenten waarop ik mijn concentratie verloor. Zo is het boek vanaf het begin af aan erg spannend en ben je nieuwsgierig naar wat komen gaat maar in de tweede helft van het boek komt er erg veel wetenschappelijke vaktaal en verslapt mijn aandacht. Desondanks wist het boek af te sluiten met een cliffhanger die je doet verlangen naar het tweede boek.

Gezien de foto (de titel met een O) het tweede deel is deel ik de synopsis van deel 1! Geen spoilers natuurlijk 😉

Als Rose Franklin op haar nieuwe fietsje vlak bij haar huis in Deadwood, South Dakota rijdt, valt ze plotseling in een enorm gat in de aarde. Ze komt bij op de bodem van een nagenoeg perfect vierkante kuil, waarvan de muren vol staan met ingewikkelde graveringen die licht geven en lijken te pulseren. Maar de brandweermannen die haar komen redden, staren naar een nog vreemder schouwspel: een klein, geschrokken meisje in de palm van een reusachtige metalen hand.

Zeventien jaar later is het mysterie van dit bizarre artefact nog altijd onopgelost; de oorsprong, de maker en het doel zijn onbekend. Uitkomsten van de koolstofdatering tarten elk geloof, het leger schrijft het ene na het andere topgeheime rapport, maar lijkt het nergens over eens te kunnen worden. Theorieën worden verzonnen en nagenoeg onmiddellijk weer verworpen. Als men geen oplossing vindt, begint men langzaam zijn belangstelling voor dit schijnbaar onoplosbare raadsel te verliezen.

Sommigen kunnen echter niet stoppen met zoeken naar antwoorden. Rose Franklin is inmiddels een hoogopgeleide natuurkundige die een topgeheim team leidt om het mysterie van de gigantische hand te ontrafelen. Maar als de stukje van de puzzel eenmaal op hun plaats liggen, zal het resultaat dan juist een middel voor eeuwige vrede of een wapen voor massavernietiging blijken te zijn?

Dat waren ze! Vijf boeken die beginnen met een ‘O’

Vertel eens, welk boek met een ‘O’ schiet als eerste in jouw gedachten? En las jij één of meerdere van de door mij genoemde boeken?

Laat het me hieronder weten ♥

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Nog niets hiervan gelezen, en mijn Friday Five bestaat uit vijf totaal andere boeken! Maar wel leuk om zo met verschillende boeken en auteurs kennis te maken.