Games | Party & Co Family

Met Party & Co Family imiteer, teken, wring je je in bochten, geef antwoord op originele vragen en overwin de grappigste uitdagingen. Heb de grootste lol met de nieuwe Party & Co Family: een feestje voor de hele familie!
Het spel kan in teams (maximaal 3 teams van 2 of meer spelers) gespeeld worden of met maximaal 3 individuen. Verdeel de spelers in teams. Kies met welke kant van het speelbord je wil spelen: het normale parcours duurt ongeveer 50 minuten. Het korte parcours ongeveer 25 minuten.

Voorgestelde leeftijd: 8 jaar en ouder
Soort spel: gezelschapsspellen
Speelduur: 25 minuten/50 minuten
Aantal spelers: 3+ spelers
Inhoud doos: Dubbelzijdig speelbord, 1 kaarthouder, 300 kaartjes (150 voor kinderen en 150 voor volwassenen), 12 uitdagingskaarten, 3 PartyKubussen, Dubbelzijdig PartyTekenbordje, Afwisbare stift, 2 zandlopers, 3 pionnen, Dobbelsteen, Spelregels

Ik denk dat iedereen wel een editie van dit spel kent maar voor diegene die het niet kennen nog een korte speluitleg!

Spel uitleg Party & Co Family

Het doel is natuurlijk zoals bij de meeste bordspellen om als eerste aan te komen op het laatste vakje en de eindopdracht goed te voltooien!

Je begint met het maken van teams, dit kunnen teams met alleen volwassenen tegen de kids zijn of gemengd! Daarna kies je welke kant van het speelbord gebruikt gaat worden (kort of lang spel) zet je alles op en mag het team waarvan alle leeftijden bij elkaar opgeteld het jongste is beginnen.

Door te dobbelen kom je op 1 van de opdrachtvakjes

Die bestaan uit de volgende opdrachten:

VRAGEN: Een speler van een ander team leest de vraag voor. Het team dat aan de beurt is moet ÉÉN ANTWOORD geven waar iedereen het over eens is.
GEBARENTAAL: Eén speler van het team moet er met gebarentaal voor proberen te zorgen dat zijn teamgenoten binnen de tijd raden wat er op het kaartje staat. Wat mag bij het uitbeelden is: GELUIDEN MAKEN en KLANKNABOOTSENDE WOORDEN GEBRUIKEN (zoals boem, koekoek, piep, rinkeldekinkel, enz.).
TEKENEN: Eén speler van het team moet ervoor proberen te zorgen dat zijn teamgenoten binnen de tijd raden wat er op het kaartje staat, door simpele tekeningen te maken. Wat NIET mag bij het tekenen is: PRATEN, GELUIDEN MAKEN, GEBAREN MAKEN en LETTERS OF CIJFERS OPSCHRIJVEN.
PARTYKUBUSSEN: Twee spelers van een team gaan staan. Ze gooien de drie PartyKubussen op de grond. Voordat de tijd voorbij is, moeten ze EERST ÉÉN PARTYKUBUS  OPPAKKEN EN VASTHOUDEN TUSSEN DE LICHAAMSDELEN DIE STAAN AANGEGEVEN OP DE BOVENKANT VAN DE KUBUS. VERVOLGENS
DOEN ZE HETZELFDE MET DE TWEEDE EN DE DERDE PARTYKUBUS, ZONDER DE KUBUSSEN TE
LATEN VALLEN.
DOBBELSTEEN: Gooi nogmaals.

Als het team de opdracht goed doet, pakken ze een uitdagingskaart en spelen ze verder, maar dit keer moeten ze de nieuwe opdracht goed proberen te doen met de toegevoegde uitdaging, zodat het moeilijker wordt.

Als het team de opdracht, of de uitdaging niet goed doet is het volgende team aan de beurt.

Winnaar van het spel

Wanneer een team op het laatste vakje aankomt, dan moeten ze nog één laatste
opdracht doen om te kunnen winnen. Daarvoor pakken ze 3 uitdagingskaarten en de tegenstanders beslissen welke van de 4 opdrachten het team moet doen, mét de drie uitdagingen.

Als ze de opdracht goed doen, hebben ze gewonnen. Als ze de opdracht niet goed doen, dan is hun beurt voorbij en moeten ze wachten tot ze weer aan de beurt zijn. Dan mogen ze weer een opdracht doen, met dit keer één uitdaging minder (die er blind uit wordt getrokken).

Conclusie

Buikpijn van het lachen!

Ik had de pech dat ik bij een uitdaging de vraag moest voorlezen terwijl ik mijn tong uit mijn mond had hangen en applaudisseerde. Ik kan je vertellen dat we zeker 5 minuten slap hebben gelegen van het lachen, needless to say: het lukte me niet om de uitdaging te voltooien!

Absoluut pluspunt is het dubbelzijdige bord. Aan het einde van de avond wanneer er word gevraagd om nog 1 potje kan er dan voor gekozen worden om het bord om te draaien en nog een kort potje te spelen!

Party & Co Family ook spelen

Wat denk je, iets voor jou?

Laat me vooral hieronder weten wat je van dit spel vind en of jij het ook zou spelen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.