Games | Throw Throw Burrito

Wat krijg je als je trefbal combineer met een kaartspel? Het super grappige partyspel Throw Throw Burrito van de makers van Exploding Kittens! Het spel is geschikt is voor de hele familie en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien…

Dit is geen normaal kaartspel. Hier gooi je schuimrubberen burrito’s naar je vrienden en familie. Dus maak wat ruimte vrij, verwijder glazen, eten en breekbare dingen uit de omgeving… De burrito gekte barst los!

Voorgestelde leeftijd: 7 jaar en ouder
Soort spel: gezelschapsspellen
Speelduur: 15 minuten – je er geen zin meer in hebt.
Aantal spelers: 2 tot 6 spelers
Inhoud doos: 120 kaarten, 2 schuimrubbren speelgoedburrito’s, 6 builfiches, 1 Koning Burrito Embleem, Spelregels

Spel uitleg Throw Throw Burrito

Je moet als speler twee rondes winnen en dat klinkt een stuk makkelijker dan het is!

Je scoort punten door setjes van drie dezelfde kaarten te vinden. Maar de manier waarop je die kaarten vind en de opdrachtkaarten die je tussendoor oppakt maken van dit spel een hilarische chaos!

Je kunt namelijk opeens midden in een burrito gevecht terecht komen en daar gelden ook weer allerlei gevechtsregels voor!

(Nu klinkt dit ontzettend gewelddadig maar dat valt reuze mee, wel word geadviseerd om lompe partners niet bij het uitpakken van de doos te betrekken. Deze willen namelijk nog wel eens de burrito van dichtbij in je gezicht gooien terwijl jij rustig de spelregels leest en dat komt dan best hard aan…)

De kaarten worden gewisseld door middel van oppak en afleg stapels en dat kan soms een bende worden op tafel! Zorg dus dat je genoeg ruimte hebt! 1 tafel voor snacks en drankjes en 1 om dit spel op te spelen!

De winnaar wordt bekend in twee rondes. De eerste ronde eindigt zodra het laatste Burrito Builfiche is uitgereikt. De speler met de meeste punten wint deze ronde en ontvangt het Koning Burrito embleem. Als deze speler ook ronde 2 weet te winnen, dan wint deze speler het spel.

Conclusie

Chaos, een bende, misschien een dik oog wanneer je een lompe partner in huis hebt, maar bovenal buikpijn van het lachen! Echt train die kaak en buikspieren maar vast want 1 ding kan ik je garanderen: je gaat de grootste lol hebben met dit spel!

Klinkt het maar wat vaag wat ik hierboven zeg?

Heel begrijpelijk want zo keek ik ook na de uitleg in het boekje! Gelukkig is er een Engelstalige How to Play op Youtube!

Throw Throw Burrito ook spelen

Wat denk je, iets voor jou?

Laat me vooral hieronder weten wat je van dit spel vind en of jij het ook zou spelen!

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.