Games | Undercover

Een tijdje terug kreeg ik van één van de geweldige uitgeverijen bij wie ik op de lijst sta wel een heel interessant persbericht. Deze keer ging het niet over een boek maar over een spel naar een van mijn favoriete series van het moment! Kijk je mee naar dit detectivespel naar de gelijknamige succesreeks Undercover!

Ga undercover in een bloedstollend onderzoek

Treed in de voetsporen van undercover-agenten Bob en Kim. Infiltreer in het misdaadmilieu waar drugssmokkel en wapenhandel welig tieren.

Verken het papieren politiedossier en ondervraag je verdachten. Volg je leads tot op het web en de sociale media in jouw zoektocht naar de waarheid. Maar wees voorzichtig genoeg om je eigen cover-up niet op te blazen. Hoe ver ga jij om de moordenaar te pakken?

Het Undercover-detectivespel bevat een levensecht papieren politiedossier, bewijsmateriaal en drie mysterieuze omslagen met spannende clues die je online verder kunt uitspitten.

Net als in escape rooms en andere puzzel-games is de herspeelbaarheid beperkt.

Het heeft door verschillende omstandigheden even geduurd voor deze recensie online kwam maar daar is hij dan!

Hoewel we thuis echt van escape rooms houden voelen we ons af en toe toch wel een beetje dom dom 🙈🤣 We hebben namelijk nog nooit een escape room uitgespeeld binnen de tijd en dat was bij dit spel dus niet anders!

Ik kan gelukkig wel zeggen dat het ons gelukt is om dit detective spel uit te spelen. Niet met ons tweetjes zoals we gepland hadden maar uiteindelijk is het ons met nog twee vrienden gelukt!

Na het openen van de doos vonden we een brief en een aantal politie enveloppen.

Hierin zitten de dossiers van een zaak die wij moeten gaan onderzoeken samen met Bob!

Bob is undercover bij een bende waar een andere undercover collega door vermoord is. Er zitten allerlei zaken in het dossier die ons moeten gaan helpen om de zaak op te lossen.

Naast al deze dossiers is er ook nog een online aspect toegevoegd waar je door middel van qr codes steeds verder door het spel word geleidt. Erg fijn want zonder hints denk ik niet dat wij het zouden hebben gered!

Wat ik aan dit spel fijner vond dan andere escape rooms is dat er geen apparaat met afgrijselijke timer bij zit die gaat tikken wanneer je tijd bijna op is 😋 want binnen die aangegeven 2 a 3 uur hebben wij het niet gered!

Mijn spelletjes partner heeft namelijk het tegenovergestelde van engelen geduld en dus is een spel als deze altijd een ultieme test om zijn ongeduld in bedwang te houden! Met zijn tweeën kwamen we er zoals gezegd dus niet uit, mede dankzij het ongeduld van mijn partner 😉 Maar toen we met twee vrienden erbij zaten was zijn ongeduld meer in toom te houden en losten we samen deze zaak op!

Top aan dit spel: de toevoeging van de qr codes waardoor dit spel naar een hoger digitaal level word getild. Wanneer je dit spel uitspeelt kijk je live mee met iets en dat vonden wij ook erg leuk gedaan.

Minpunt: je kunt spellen zoals deze altijd maar 1x spelen en dat vinden we wel altijd een beetje jammer. We hebben er nu maar een ‘vrienden challenge’ van gemaakt, degene die het het snelt uitspeelt wint een fles drank naar keuze op één van onze spelletjesavonden.

Speel jij wel eens spellen zoals deze?

En zou je de andere escape rooms die wij speelden ook graag besproken zien worden op deze blog?

Laat het vooral hieronder weten!

Wil je dit spel nu ook aanschaffen dan kan je dat doen door op de link hieronder te klikken:

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.