Games | Weerwolven van Wakkerdam

Zoals jullie weten is het deze week ‘Weerwolven van Waraine’ Week. Het boek Weerwolven van Waraine van Eva Linden is gebaseerd en geïnspireerd door het Weerwolven van Wakkerdam spel. Maar wat is dat voor een spel?

Weerwolven van Wakkerdam is een perfect spel voor mensen die van Wie is de Mol of Cluedo achtige spellen houden.

In het begin is het even zoeken met de spelregels maar zodra je de smaak te pakken hebt en een goede spelleider hebt gekozen is het een spel dat je wilt blijven spelen!

Op menig schoolkamp raakten de kinderen (10+), en stiekem ook de volwassenen, verslaafd aan het spelen van dit spel. Geen enkele ronde is hetzelfde en wanneer je een juiste sfeer creëert door bijvoorbeeld op een warme zomernacht dit spel te spelen rond een kampvuur, of in een donkere kamer bij het schijnsel van lantaarns of kaarsen, kan het ook nog eens flink spannend zijn wanneer je een spelleider hebt met gevoel voor drama 😉

Weerwolven van Wakkerdam is een partyspel voor grote groepen*. Vreedzame burgers binden de strijd aan tegen de weerwolven in hun midden. Het is echter onduidelijk wie dat precies zijn. Slagen ze erin om de weerwolven te ontmaskeren of elimineren ze per abuis onschuldige dorpsgenoten? Het spel wordt door een spelleider gestuurd. Iedere speler krijgt een rol toebedeeld. Het kan gaan om gewone burgers en weerwolven, maar ook om speciale karakters als de heks, de jager of het onschuldige meisje. Ieder karakter doet iets speciaals. De spelleider geeft ‘s nachts aan dat iedereen zijn ogen moet dichtdoen en roept steeds de karakters op, die dan hun eigenschap mogen uitvoeren. De weerwolven elimineren aan het einde van de nacht een burger. Als het weer dag wordt, bespreken de burgers in een vergadering de gebeurtenissen van de afgelopen nacht en mogen ze proberen om een weerwolf te elimineren. Maar omdat de weerwolven zelf ook aan de vergadering deelnemen, is die beslissing meestal niet eenvoudig…

Weerwolven van Wakkerdam is een ideaal spel voor op kinderpartijtjes, kampeerevenementen en eigenlijk al die momenten dat je met veel mensen bent. Zeker als je er in slaagt om met kaarsen of een kampvuur een mysterieuze sfeer te creëren, is succes verzekerd.

Er zijn geweldig leuke uitbreiding-sets verkrijgbaar en voor extra grote groepen is er een pakket waarbij je kan uitbreiden naar 28 spelers.

Of je koopt het volledige pakket, hier zitten alle uitbreiding-sets bij en kun je zelfs uitbreiden tot 47 spelers.


*Voor wie geen grote groepen bij elkaar kan sprokkelen is er Weerwolven & Waaghalzen, 1 nacht!

Dit is een verkorte versie van andere spelmakers die slechts zo’n 10 minuten per ronde duurt en waarbij je tussen de 3 en 7 spelers nodig hebt.

Als je op zoek bent naar een leuk spel kan ik je bovenstaande spellen dus van harte aanraden!

Ken jij Weerwolven van Wakkerdam al? Zou jij het spelen?

Heel nieuwsgierig geraakt? Hou vrijdag de blog in de gaten want dan maak je kans op het boek en het spel!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.