Geek Girl (1) Knap anders – Holly Smale

Geek Girl (1) Knap anders – Holly Smale

'Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een "geek". Ik weet dat omdat ik het net heb opgezocht in het woordenboek. Ik heb een vinkje gezet naast de symptomen die ik herken, en ze blijken allemaal op mij van toepassing! Eerlijk gezegd komt het niet als een enorme verrassing.'

Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter - een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen. Terwijl ze in hilarische situaties belandt, komt ze erachter dat er niet bepaald een klik is met de modewereld. Maar kan ze nog teruggaan naar de oude Harriet die ze ooit was?

three-stars
Geek Girl (Geek Girl, #1) geschreven door: Holly Smale
Bladzijden: 303
Meer van deze auteur: Geek Girl blundert door (Geek Girl, #2), Perfect plaatje (Geek Girl, #3), Gouden bergen (Geek Girl, #4), Pakt uit! (Geek Girl #1,5)
Uitgeverij: Gottmer | juni 2013
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

 

Holly Smale heeft voor dit boek de 2014 Waterstones Children’s Book Prize gewonnen, en werd genomineerd voor de Roald Dahl Funny Prize 2013.

Oorspronkelijk zou dit een trilogie worden, volgens berichten uit Engeland word het echter een 6-delige serie, deel 4 en 5 worden dit jaar door Harper Collins in het Engels gepubliceerd.

Naar haar eigen zeggen heeft ze haar ervaringen met gepest worden gebruikt voor het schrijven van deze serie.

Het verhaal komt wat traag op gang, pas tegen het einde begon het echt vermakelijk te worden door alle drama’s die ze zelf creëert met haar kleine leugentjes.

Hoewel dit een soort van autobiografie is komen veel dingen ongeloofwaardig over.

Deel 2 ligt klaar om te lezen, hij lokt me echter niet wat ik altijd jammer vind.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.