Gevarenzone – Jennefer Mellink

Gevarenzone – Jennefer Mellink

Pip wil uit huis. Ze heeft voortdurend ruzie met haar moeder, die haar elke dag weer de huid vol scheldt omdat ze gestopt is met haar opleiding. Op een mooie dag in september lijkt alles op zijn pootjes terecht te komen: Pip vindt een leuke baan én een eigen huisje. Maar dat huis is niet zo geweldig als het lijkt. Nadat Pip en haar vrienden een ouijabord hebben gebruikt, gebeuren er allemaal vreemde dingen: spullen verdwijnen of gaan kapot en er gaat zelfs iemand dood, zoals het ouijabord al had voorspeld. Pips nieuwe leven verandert in een regelrechte hel. Wie heeft het op haar voorzien? Is het iemand van haar vrienden die haar in de maling neemt? Zijn het kwade geesten? Of zijn het spoken uit haar verleden?

three-stars
Gevarenzone geschreven door: Jennefer Mellink
Bladzijden: 204
Meer van deze auteur: Kwaad bloed, Gebroken, Wonderland, Vermoorde Onschuld, Genadeloos
Uitgeverij: Clavis | July 8th 2016
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads

De cover30988692


De flaptekst en de foto doen je denken aan een immens griezelverhaal! Ik hou van griezelen en kocht dus meteen dit hardcover juweeltje!

De binnenkant


iMoeilijk, moeilijk! Dit is de derde young adult thriller die Jennefer uitbrengt. Na de vorige boeken van Jennefer (Kwaad bloed en Gebroken) kon ik niet wachten tot dit boek verscheen! Dit boek was echter niet helemaal wat ik verwachte! Mijn verwachtingen kan ik hier echter niet plaatsen want dan spoiler ik het boek voor jullie!

(Heb je het boek gelezen dan kun je helemaal onderin het geblurde gedeelte aanklikken!)

Ik kan wel zeggen dat nu ik mijn teleurstelling opzij heb geplaatst en ik echt op de inhoud van het boek oordeel het wederom echt een ontzettend spannend boek van Jennefers hand is!

Het achtergrond verhaal over waarom Pip en haar moeder zo met elkaar overhoop liggen en de vriendschappen die ze heeft vormen een mooi uitgewerkt geheel. Waarom dan maar 3 hartjes? Mijn spoiler onderin bevat 1 puntje, daarnaast vond ik het einde ontzettend frustrerend! Wat verder? Komt er een deel 2? Ik hoop het toch wel want ik wil weten hoe het nu verder gaat! Op de elaatste bladzijden dacht ik steeds weer dat wat ik nog onder mijn vingers had liggen veel te dun was om alles uit de doeken te doen!

Mijn tweede puntje commentaar is de geloofwaardigheid…. Een woning huren is tegenwoordig een drama… Bij haar gaat het opeens van een leien dakje…. Het pand wat ze huurt is particulier en daarvan liggen de prijzen erg hoog. Een particuliere woning huren met huurtoeslag als 18 jarige? Nu weet ik uit eigen ervaring dat daar nogal wat regeltjes liggen en even gluren op de site van de Belastingdienst leert mij dat je als 18 jarige alleen huurtoeslag kunt krijgen als je rekenhuur minimaal € 226,98 en maximaal € 409.92 per maand is. Als huurder van een particuliere woning kan ik van dat soort bedragen alleen maar dromen 😉 een particuliere woning huren is vaak niet onder de € 700,- en daarnaast was ook de acceptatie van de woning te makkelijk geregeld. Een woning huren terwijl je nog niet eens één loonstrook kan overhandigen? Dit maakte het verhaal wat onrealistisch en door die twee puntjes dus helaas 2 hartjes minder!

Ik verwachte door het meegebrachte Ouija bord een echt verhaal met geesten en dingen die misgaan nadat ze geesten hebben opgeroepen. Mijn teleurstelling kun je dus wel begrijpen als je het boek hebt uitgelezen en er geen geesten aan te pas komen maar enkel een eikel van een gozer die met zijn scooter zelf een levensgevaarlijk ongeluk heeft veroorzaakt!

Wel kijk ik weer enorm uit naar het werk waar Jennefer nu mee bezig is want spannende boeken schrijven kan ze zeker!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.