|Recensie| Grote kleine leugens, Liane Moriarty

Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een van de ouders: dood. Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het aller gevaarlijkst zijn...
Grote kleine leugens biedt een briljante kijk op ex-mannen en nieuwe vrouwen, moeders en dochters, op schoolpleinschandalen en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven. Met haar nieuwe roman bewijst Liane Moriarty wederom dat ze een ster is in het schrijven van vlijmscherpe, grappige, soms pijnlijke maar altijd intrigerende pageturners.
‘Grote kleine leugens beklijft zelfs nog meer dan Het geheim van mijn man.’ – THE NEW YORK TIMES

four-stars
Grote kleine leugens geschreven door: Liane Moriarty, Monique Eggermont
Bladzijden: 412
Meer van deze auteur: Het geheim van mijn man, Bijna echt gebeurd, Appels vallen niet
Uitgeverij: A.W. Bruna Genre: Love & Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads


Grote kleine leugens – de cover9200000057111246

Ja, ik moet toegeven dat het de cover was die me aantrok! De gebroken lolly spat me recht in mijn oog en ik moet mede door alle kleurtjes dit boek gewoon oppakken en bekijken! De flaptekst deed de rest!

Grote kleine leugens – de binnenkant

Toen ik dus de flaptekst las wist ik dat ik dit boek moest lezen! Ik ben blij dat ik dat deed want ik vond het een erg sterk boek! Een geweldige roman/thriller met een Cluedo tintje!

Je begint een paar maanden voor de betreffende feestavond met lezen en zo leer je stukje bij beetje de inwoners van Pirriwee kennen. Elk huisje heeft zijn kruisje en dat word je al heel snel duidelijk in dit boek.

Terwijl je steeds meer roddels leest en de meest duistere geheimen van de gezinnen leert kennen blader je steeds sneller door dit boek voor de grote ontknoping! Wat is er gebeurt, waar en wie deed het?

We volgen met name de gezinnen van Celeste, Jane en Madeline. Stuk voor stuk geweldige vrouwen met ieder een probleem in hun leven. Dit loopt echt uit van kleine probleempjes, tot moeilijke tienerdochters en ook huiselijk geweld komt aan de orde! Het is echter geen zwaar beladen boek! Het is voor mij net alsof ik een boek lees van de Desperate Housewives en zo verslaafd als ik was aan die serie zo verslavend was dit boek! Ik kon het amper neerleggen!

Dit boek geeft zoveel herkenning! Geloof mij, het schoolplein is voor ouders vaak erger dan de gemiddelde middelbare school voor een gepeste tiener! Nergens word zoveel geroddeld of worden mensen vriendelijk gegroet waarna ze neergehaald worden zonder genade als ze verder lopen dan op het schoolplein in de tijden nadat de bel ging en in de middag voor de bel gaat!

Ik vond de schrijfstijl van Liane erg prettig en ben heel benieuwd naar haar andere boeken!

grote kleine leugens

 

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments