A Day In The Life of Kwante… | Harry Potter Exhibition

De Grand Opening van de Harry Potter Exhibition in Nederland was eindelijk daar! Wat vond ik er van? Dat lees je in dit artikel!

Na heel wat Harry Potter marathons met uk was het zover! Eindelijk keken we samen de laatste delen wat ze eerder altijd vermeed! Ze vond ze nog te eng!

En ja hoor, toen ze zag dat de Harry Potter Exhibition hier heen kwam op een uurtje afstand wou ze er natuurlijk heen!

Snel de kaartjes gekocht…. en toen zagen we later dat de gebroeders Wemel bij de opening zouden zijn…. Jammer maar helaas ons tijdslot is een stuk later dan de opening dus die liepen we mis!

De aankomst

Bij aankomst rijden we door de sneeuw richting Cinemec de Sterrenkijker, één grote glibber en glij partij door de sneeuw heen op het parkeer terrein en door de sneeuw heen banjeren we richting ingang!

Bij binnenkomst mogen we aansluiten in een giga rij, we komen om 16:50 aan en ons tijdslot was tussen 17:00 en 17:30… Om 17:20 komen we eindelijk bij de eerste kaartcontrole! Schuifelen we rustig door naar het green screen foto momentje! Nog voor we goed staan klikken ze al en met geduld schieten ze er nog een! We willen natuurlijk wel een leuke foto!

Rustig schuifelen we weer verder tot we eindelijk onze kaartjes mogen laten controleren en naar binnen mogen!

Een heel enthousiaste medewerkster haalt ons naar voren naar de sorteerhoed en wonder boven wonder alle horen we thuis in Griffindor! Iemand van jullie ergens anders geplaatst? Bij ons zat wel een teleurgestelde Slytherin geheel in kledij die dus ook door de sorteerhoed naar Griffindor werd gezonden hahaha!

Door naar de volgende ruimte waar we een aantal flashbacks uit de film te zien krijgen en daarna een dikke spotlight op je snuut! Mist en de Hogwarts trein!

Helaas is hier geen tijd om even goed te kijken of een foto te maken je moet door naar de volgende ruimte!

Vanaf daar geen begeleiding meer je mag op je gemakje kijken! Helaas staat alles vrij dicht op elkaar waardoor sommige mensen (met extreem grote camera’s) van elke millimeter een foto lijken te willen maken…. Na 5 minuten naast de dikke dame te hebben gestaan en lijp te worden van het geschreeuw besloten we om maar door te lopen naar de volgende bezienswaardigheid!

Er staan bedden van Harry en Ron, zijn ze echt zo klein????

En als we ons omdraaien hebben we alle zicht op de spulletjes van Proffesor Sybill, ik vind vooral het theekopje zo gaaf!

Terwijl we hier naar staan te kijken worden we echt gek van het geschreeuw van de Mandragora’s!

Snel gaan we hierheen want blijkbaar kan niemand er tegen! Het is verlaten en dus slaan we onze slag en trekken we flink wat Mandragora’s de lucht in!

Een stukje verder zijn we weer in shock want onze grootste gruwel blijkt wel een heel petit vrouwtje te zijn!

Moving on! We spelen een potje zwerkbal en nemen plaats in Hagrids stoel en dan besluit er iemand om te gaan klagen op alle, pardon my language, kut kinderen die er zijn want die kut kinderen weten niet eens wie Potter is!

Meneer heb ik even vriendelijk op zijn nummer gezet want de Potter generatie geeft natuurlijk de liefde voor Potter door aan hun kids waardoor er nu de dag nog steeds grootse interesse is in Potter en daardoor kon deze douchebag dus wel mooi in ons kikkerlandje naar deze expo!!!!

Met een ietwat geïrriteerd hoofd lopen we door naar het duister, precies waar ik op dat moment thuis hoor met mijn gevoelens 😉

Het is alleen zo donker dat je sommige dingen gewoon bijna niet zou zien! Dankzij een paar mensen die enthousiast stonden te flitsen (ook al werd dat telkens verboden) zagen we dat er toch wel meer in de duisternis aanwezig was dan wat wij zagen 🙂

Zag jij bijvoorbeeld dat lieve kleine Terzielertje? Ik pas toen de paparazzi begon te flitsen!

Door naar de volgende ruimte waar we gewoon eigenlijk niet in de buurt van het zwaard van Griffondor kunnen komen! Er staat een hele grote rij en we weten niet wat er te zien valt?

We schieten een fotootje van de Grote hal met alle regels van Omber en lopen door naar voren! Over en tussen alle in de rij staande mensen zien we de baljurk van Hermione! En dan kom je bij het einde!

Zo kort? We krijgen van een medewerker te horen dat als we de winkel in willen we in de rij moeten gaan staan….. voor diegene die er waren dat betekende dus om bij de affiches van Bellatrix plaats nemen en wachten….

Toen we halverwege waren bij de jurk van Hermione (na zeker 30 minuten) zagen we mensen die gewoon door het personeel de winkel in mochten en dus gingen we even verhaal halen, oh zegt dit personeelslid… ik wist niks van een rij?

Uhmmm kijk even achter je?!?!

Na even mopperen mochten we plaatsnemen in de rij voor de foto! Foto gekocht en door naar de winkel zou je denken, dat was immers wat de medewerker zei! Maar nee,  tadaaaaa er liep een lint naar de uitgang maar niet naar de winkel!

Zegt de volgende medewerker bij het lintje:

“Ja, dan moet u in de rij voor de winkel plaats nemen!!!!”

Nou mensen die me kennen weten dat dat dus in mijn verkeerde keelgat schoot!

Needless to say… we mochten naar binnen 😉

En daar brak me echt de klomp! Mijn kind kocht The Marauders Map (€ 30,-) en wou graag een toverstok! De toverstok die ze wou hadden ze niet! Op de openingsdag! Maar goed toen keek ik dus op de onderkant van de doosjes en wat zag mijn oog?

Juist Chinese AliExpress stickers………… dus ze willen dat ik € 40,- uitgeef voor een AliExpress stok? Even terwijl we in de rij stonden om de map af te rekenen ingelogd op mijn Ali account!  En ja hoor voor de € 40,- van 1 stok op de expo kon mijn uk er dus bijna 5 bestellen!

BELACHELIJK!

Toen ik aan de beurt was bij de kassa hoorde ik een moeder vragen wat een ketting boven op de kast koste. Ik geloof dat ik iets in de € 60,- hoorde…. Ik keek omhoog en zag de Timeturner ketting…. Die ik verlootte op mijn harry blog een jaar terug! Die tegenwoordig echt maar een dollar kost……..

Nee, ik vond dit best oplichterij! Ik had zo € 40,- voor een toverstok betaald, als ik die Chinese stickers niet had zien zitten!

Het tasje waar mijn map inkwam vond ik wel weer mooi…. Ik ben zo makkelijk blij te maken 😉

Mijn uiteindelijke oordeel?

Al met al vond ik de ruimte wat te klein voor het aantal mensen wat er in komt! Maak de tijd sloten wat ruimer! Dan hadden we niet zulke extreme rijen gehad en het personeel zou zich alle aan 1 instructie moeten houden!

De expo vond ik leuk met zat bezienswaardigheden! Dat ze de hele dag alle films tentoonstelden was ook erg leuk! Hadden we dat geweten dan waren we veel eerder gegaan en hadden we heerlijk Potter op groot scherm bekeken!

Minder: de winkel! En dat we met 30km per uur over de snelweg naar huis moesten omdat we terecht kwamen in een hevige sneeuwbui!


Ben jij ook geweest, of ga je nog? En wat vond jij er van?

 

 

 

Bewaren

11 reacties

 1. Bianca Schrijft schreef:

  Hier zit een Harry Potter fan van het allereerste uur. Ik ga er dan ook zeker heen, maar wacht nog even tot de eerste drukte is geweest. Je leest nu zoveel dat mensen pas later naar binnengaan dan hun tijdslot.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Divergent de filmMy Profile

 2. Annabel schreef:

  ik ben in de expo in Brussel geweest en heb echt een magische middag gehad! Gelukkig was mijn man heel geduldig haha. Maar de souvenirs zijn echt heel duur inderdaad! Ik wil ook nog wel een keertje naar deze, maar pas nadat ik de volgende generatie Harry Potter fan eruit heb gewerkt haha. Je gifjes zijn overigens echt hilarisch!
  Annabel onlangs geplaatst…De week van een boekenwormMy Profile

 3. Marcia schreef:

  Ik ben in Brussel naar de expo geweest en vond het echt heel tof. De winkel was inderdaad wel behoorlijk duur, maar het tasje maakte veel goed 😛 wij hebben nu een poster van Sirius Black in de woonkamer hangen, dus dat is wel een leuke blijvende herinnering 🙂
  Marcia onlangs geplaatst…Zombies & de zucht naar het eeuwige leven | Mijn boekenkast #6My Profile

 4. Tamara TS schreef:

  Ik ga volgende week maandag, ben heel erg benieuwd! Denk dat de drukte dan al wat meevalt, want dan is er ook carnaval. Mijn Potterspulletjes koop ik ook bij Aliexpress en Primark.
  Tamara TS onlangs geplaatst…Aliexpress Shoplog Januari/Februari 2017My Profile

  • Ik denk dat het dan misschien wel weer druk is gezien de carnavalsvakantie in deze regio en het gebrek aan carnaval in deze regio hahaha! Maar ik zal voor je duimen dat het rustig is! En ja de Potter merch vond ik echt een beetje belachelijk duur voor iets met een ali sticker er op!

 5. Love je gifjes <3
  Ja, de souvenirs zijn inderdaad vreselijk duur. Was bij de studios in London ook al zo heftig, bluhh. Maar wel erg dat ze dan aliexpress stokken verkopen daar? My god. Ik heb mijn stok in de studios gekocht, die was geloof ik 34 pond toen, maar da's toch echt niet dezelfde als wat alie verkoopt.

  Die drukte was al niks voor mij geweest haha. Bij de studios was het ook druk, maar beter te doen. Die waren echt gigantisch groot, die hallen en er werden telkens maar groepen van een bepaald aantal mensen naar binnen gelaten dus op die manier raakte het niet overvol als je echt binnen was, dat was heel goed geregeld 🙂 Je had echt ruim de tijd om overal goed te kunnen kijken, zonder dat je aan de kant geduwd wordt ofzo haha.

  Deze expo sla ik dus fijn over haha. Denk dat het voor mij alleen maar zou tegenvallen nadat ik in de studios ben geweest. Ik ga over een paar jaar nog een keer in London naar de studios met mijn zusje, die wil er ook heeeel graag naartoe dus ik offer me dan wel op 😉
  melissasbookworld onlangs geplaatst…| TAG TIME TUESDAY | Nintendo & BooksMy Profile

 6. zwartraafje schreef:

  Ik ben naar de Expedition in Brussel geweest en heb daardoor nog meer zin gekregen op de HP Experience in Londen mee te maken. De tentoonstelling zelf vond ik heel interessant maar jammer genoeg wel wat druk zodat je niet echt rustig kon rondkijken. We werden een beetje meegevoerd door de mensenmassa en dan was het eigenlijk nog een vrij rustige dag. Geen openingsdag of weekend alleszins. De prijzen in het winkeltje waren inderdaad immens. Zelf kocht ik uiteindelijk enkel de gids (ik vind het nog steeds jammer dat die niet in het Engels te vinden was) en de Marauders Map beker. Die was een pak voordeliger dan de map zelf en ik zie de kaart iedere keer verschijnen wanneer ik heet water in mijn beker giet. 🙂
  zwartraafje onlangs geplaatst…DIY #12My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: