Hate List – Jennifer Brown

De lijst was eigenlijk haar idee. Maar Valerie kan haar ogen niet geloven als haar vriend Nick op een dag om zich heen schiet in de aula en doelbewust richt op de schoolgenoten op de lijst, de hate list. Ze probeert hem nog tegen te houden, maar het is al te laat. Valerie komt in een nachtmerrie terecht. Hoe zorgt ze ervoor dat haar onschuld bewezen wordt? Mag ze nog van Nick houden, nu hij anderen van het leven heeft beroofd? En wie zijn haar echte vrienden eigenlijk?


ISBN: 9789026603983
Uitgever: VBK Media
Bladzijden: 400 pp.
Genre: Young Adult/Fictie

Ik geef dit boek ♥♥♥♥

Judging the book by it’s cover:

Ik vind dat de cover ontzettend goed aansluit op de flaptekst, een meisje met betraande ogen en uitgelopen mascara en een doorlopende lijst van namen. Door de cover in combinatie met de flaptekst werd ik getriggerd om dit boek te lezen.

Het verhaal:

Een persoon die gepest word, er niet bij hoort op school, iets wat dagelijks gebeurd op elke middelbare school!
Helaas tot op de dag van vandaag de harde realiteit, de middelbare school kan de tijd van je leven zijn maar ook een ware hel! Draag jij net andere kleren dan de rest, heb je een ander kapsel, je doet niet mee aan alle populaire dingen, je bent liever wat meer op de achtergrond? Allemaal redenen om risico te lopen dat jij ook gepest gaat worden, normaal? Nee! Absoluut niet, iedereen hoort iedereen in zijn waarde te laten en te accepteren hoe diegene is maar die regel lijkt niet te gelden op middelbare scholen (soms zelfs niet in de ‘grote mensen wereld’ hoeveel er ook door leerkrachten over pesten etc gesproken word lijkt dit wel een Never Ending Story te zijn, het zal waarschijnlijk nooit ophouden.

Valerie en Nick zijn een stel waarvan er wel duizenden zullen zijn, een tikkeltje depressief door gebeurtenissen in het thuisfront en daardoor wellicht een vertroebelde blik op de buitenwereld, iedereen lijkt tegen hun te zijn en dan zijn er ook nog een stel van die pestkoppen op school. Wat is er dan lekkerder dan alles van je af te schrijven, iedereen die je irriteert, waar je kwaad op bent of die61bc5bcde4cd468eb5834743552a5296 jou slecht behandeld! Een goed plan, een gezonde aanpak zul je denken… tot je vriendje het allemaal te serieus neemt.

En dan… op een dag gaat het mis, de gepeste persoon trekt het niet langer en knapt. Nu is ook ieder mens anders, de één besluit omhet niet langer te pikken en gaat er gewoon flink tegen in, een ander pleegt misschien wel zelfmoord terwijl weer een ander misschien van school gaat, Nick besluit om de mensen van Valerie’s Hate list te vermoorden op school wat daarop volgt is een ontzettend realistisch, rauw en pijnlijk verhaal van zijn vriendin die hierna probeert om haar leven thuis en op school weer op te pakken.

Ik vind het een super boek, verplicht op de leeslijst ermee zodat misschien op een dag de pestkoppen nog een keer nadenken voor ze iemand tot waanzin drijven met hun getreiter!


Ontzettend mooie boektrailer van Jennifer Brown zelf:

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.