Heartstopper 2 – Nick en Charlie worden verliefd… (Heartstopper #2), Alice Oseman

Heartstopper 2 – Nick en Charlie worden verliefd… (Heartstopper #2), Alice Oseman

De serie waar je niet omheen kan: Heartstopper is hot!
Nick en Charlie waren beste vrienden, maar één spontane kus heeft alles veranderd. Charlie weet zeker dat hij een vreselijke fout heeft gemaakt en zijn vriendschap met Nick voor altijd heeft verpest. Ondertussen is Nick is meer in de war dan ooit. Maar de liefde werkt op verrassende wijze en Nick ontdekt langzaam maar zeker nieuwe dingen over zijn vrienden, zijn familie… en zichzelf.
Tweede deel van vijfdelige graphic novel-serie over het leven, de liefde, seksualiteit en alles wat ertussenin gebeurt.Voor fans van Becky Albertalli, Rainbow Rowell en Casey McQuiston.Dit LHBTIQ+-liefdesverhaal is een waar internetfenomeen!Rechten verkocht aan 15 landen én binnenkort te zien op Netflix

five-stars
Heartstopper 2 - Nick en Charlie worden verliefd... geschreven door: Alice Oseman
Bladzijden: 320
Serie: Heartstopper #2
Meer van deze auteur: Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar (Heartstopper, #1)
Uitgeverij: Best of Ya | 11 October 2021
Genre: Young Adult, Strips & Graphic novels
Vertaald door: Niels van Eekelen
Uitgave: Paperback
Illustraties: Alice Oseman
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Heartstopper heeft gewoon prachtige illustraties die me helemaal verliefd hebben gemaakt op het lezen van graphic novels. Kijk ze nou samen, echt een plaatje voor in de kast toch?

Wat vind ik van het verhaal

Onlangs las ik het eerste deel ‘Nick en Charlie ontmoeten elkaar‘ en ik was zo verliefd op hoe schattig hun samen zijn!

Als je het eerste deel las, en daar ga ik maar even van uit want anders ga je zo een spoiler lezen, dan weet je dat Charlie viel voor een hetero jongen bij hem in de klas. Nick, een stoere grote rugby speler met een klein hartje. En zo blijkt, niet zo hetero als gedacht.

Ze raakten bevriend en de novel eindigde met een kus waarna alles mis leek te gaan.

Talking about cliffhangers…

Dat was me er eentje! Dat maakte toch wel dat ik meteen door wou gaan in dit tweede deel en gelukkig hoefde ik daar niet lang op te wachten.

Deze tweede novel gaat over de struggles die Nick heeft terwijl hij probeert uit te vogelen wat hij met zijn gevoelens aanmoet. Hij dacht immers dat hij hetero was maar hoe meer tijd hij spendeert met Charlie hoe meer hij hem leuk gaat vinden. Leuker dan een gewone vriend.

En in dit deel wellicht sowieso leuker dan zijn echte vrienden.

En ook al weet hij dat hij Charlie op een andere manier leuk vindt, hij wil nog niet ‘uit de kast’ komen. Hij wil eerst kijken wat er precies speelt tussen hem en Charlie en wat zijn gevoelens daarbij zijn.

Het is zo heerlijk om te lezen hoe goed de communicatie tussen Charlie en Nick gaat. Zo open en eerlijk en vol met geduld naar elkaar toe. Heartstopper had als titel beter Heartmelting kunnen heten want ik smelt helemaal weg ❤️

Conclusie

Ik lees eigenlijk nooit graphic novels maar ben door deze serie helemaal om. De tekeningen geven zoveel gevoelens weer en ik vlieg er gewoon door heen.

Als jij jezelf wilt wentelen in een boek vol liefde, fluffyness en warme wollige gevoelens waardoor je alle ellende even kunt vergeten dan moet je zeker deze heerlijke graphic novel serie lezen.

Ik heb hier net zo van genoten als van deel 1 en nu kan ik niet wachten op boek drie. Helaas moeten we daar wel iets langer op wachten want dat deel verschijnt

Heartstopper 2 ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.