Herfst in Central Park – Aidan Donnelley Rowley

‘Herfst in Central Park’ is een ode aan New York en aan het leven. Aidan Donnelley Rowley schrijft over drie vrienden die zich allen op een kruispunt in hun leven bevinden, rondom Thanksgiving, de leukste periode van het jaar, die je doorbrengt met je familie. Clio, Smith en Tate nemen alledrie in die week een beslissing die de rest van hun leven zal beïnvloeden op het gebied van de liefde. ‘Herfst in Central Park’ gaat over het leven in New York, en over vriendschap. In haarscherpe en humoristische scènes toont Aidan ons wat er achter de façades schuilgaat, en dat je soms moet terugkeren naar je roots om door te kunnen gaan. ‘Herfst in Central Park’ is sprankelend geschreven en een heerlijk boek om lekker mee op de bank te kruipen. Dompel je onder in New York!

three-stars
Herfst in Central Park geschreven door: Aidan Donnelley Rowley
Bladzijden: 332
Uitgeverij: Ambo|Anthos | November 7th 2016
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht Herfst in Central Park ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

De coverHerfst in Central ParkHerfst in Central Park

Een mooie rustige cover van een vrouw die op een balkon uitkijkt op Central Park. Toch vind ik de oorspronkelijke cover mooier. De weerspiegeling, de kleuren! Dit is duidelijk Herfst in Central Park!

De binnenkant

Toen ik een e-mailtje kreeg met de vraag of ik deze roman wou recenseren was ik door de cover en flaptekst al snel geïnteresseerd! Een herfstige roman past natuurlijk prima in deze herfstige periode!

Het boek komt niet meteen heel snel op gang. We maken kennis met drie verschillende personen. Clio, een goede vriend van haar Smith en Tate. Drie mensen die worstelen met ieder hun eigen problemen. Je leest dit boek vanuit elke pov en soms is dat even switchen waardoor het niet zo vlot las als ik gewend ben.

Clio heeft bindingsangst. Niet omdat ze niet in een relatie wil zijn! Ze is bang dat de bipolair stoornis van haar moeder erfelijk zal zijn en durft aan niemand te vertellen wat er echt met haar moeder gebeurd is. Smith zit nog steeds met een soort liefdesverdriet. Haar verloofde beëindigde abrupt de relatie zonder een duidelijke uitleg en hier heeft ze nog steeds last van! Ze kan het maar niet begrijpen en nu haar zusje gaat trouwen valt het haar helemaal zwaar! Tate verkocht zijn eigen software en dat leverde hem geen windeieren op. Is zijn leven dan wel op de rit? Nee, zeker niet! Zijn vrouw ging vreemd en hij zit midden in een scheiding.

Herfst in Central Park- mijn oordeel

Het boek is goed geschreven en de band tussen dit drietal is duidelijk aanwezig. Toch kreeg ik niet echt een klik met de personages. De enige in wie ik me echt kon inleven was Cleo. Haar moeder was bipolair en zoals je op een gegeven moment leest in het boek is dit ontzettend zwaar geweest en nog steeds zwaar voor haar! Vergeleken bij haar ‘probleem’ vielen de andere problemen een beetje in het niet. Ze leken wat nietig en daardoor kwamen de andere personages ietwat ‘zeurderig’ over.

Hoewel de problemen en vragen die ze zich stellen in het leven erg herkenbaar zijn voelt het wel een beetje aan als verwend gezeur. Want ondanks de problemen die ze hebben is het logisch dat ze alle obstakels overwinnen doordat ze allemaal eigenlijk een vrij fortuinlijk leven hebben. Het zij met elk hun eigen struggles en obstakels, toch als iemand die wat meer tegenslagen in het leven heeft gekend moest ik af en toe even flink met mijn ogen rollen. Verschillende mensen met ieder verschillende manieren en gewoontes. In dit boek lees je hoe in een week uit hun leven alles veranderd, hoe ze hier zelf mee omgaan en hoe ze elkaar daarbij ondersteunen. Dit alles samen maakt dit een chicklit die je, niet te serieus, lekker opgekruld bij de verwarming kunt lezen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.