Het boek van Tess – Miriam Bruijstens

Beleef een zomer lang hoe Tess inspiratie opdoet voor haar boeken. Want om schrijfster te worden, moet je eerst veel meemaken, vindt ze. Daarom onderneemt ze wilde avonturen. Maar dan ontmoet ze iemand, die haar rust geeft. Aan hem vertelt Tess haar grootste geheim …

Taal: Nederlands
ISBN10: 9044823272
ISBN13: 9789044823271
Categorieën: New Adult/Cross-overroman
Type boek: Hardcover
Aantal bladzijden: 131
Verschijningsjaar: 2015
Uitgeverij: Clavis24676168

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De cover


Zo op het eerste gezicht is het een mooie cover maar na het lezen van het boek vind ik hem nog mooier!

De binnenkant


Ik ben de boeken van Tess gaan kopen nadat ik steeds de tweets van Tess las op Twitter. Ik raakte benieuwd naar de boeken door de stukjes die steeds werden opgelicht maar ook door de toon waarmee sommige tweets over komen. Tess voelt met haar opmerkingen aan als iemand die goed in mijn kringetje past en daardoor werd ik steeds nieuwsgieriger naar haar boeken.

Wat me als eerste opviel was hoe dun ze zijn! Slecht 131 pagina’s in boek 1….. Meteen maar in beginnen dan want dat is zo uit! Wat me daarnaast echt raakte was de tekst op de achterkant “Een cross-overroman over een zomer vol drank, seks en gedichten. Vol lijstjes en liefde. Maar ook vol eenzaamheid en pijn.”

Al op de eerste bladzijden word duidelijk dat Tess geen vrolijk meisje is.Tess heeft psychische problemen en door het boek heen leren we haar steeds beter kennen en komen we ook achter de oorzaak van haar verdriet.

Zelfmutilatie, een promiscue seksleven. Ik denk dat Tess borderline heeft. Daarom heen word dan het verhaal van inspiratie opdoen voor een boek geweven met gedichten die je laten voelen hoe eenzaam en verdrietig Tess eigenlijk is. Vooral het gedicht Ontslapen deed me veel.

Het enige wat dit boek niet alleen verdrietig maakt is de houding die Tess zichzelf aanmeet en de mensen om Tess heen. De gedichten die Tess zelf schreef in het boek vind ik erg mooi en de lijstjes die ze schrijft zijn een leuke mix van humoristische, sarcastische en soms ietwat bitchy uitspraken. Soms kan ik me heel goed vinden in Tess maar soms is ze ook echt een onuitstaanbaar kreng.

De flaptekst dat Tess schrijfster wil worden en ideeën opdoet hiervoor klinkt voor mij ietwat te veel alsof dit een boek met humor is. Alsof Tess veel seks heeft en vreemde dingen doet om inspiratie te vinden voor haar boek. Tess heeft echter hele nare dingen meegemaakt in haar verleden en is hier nooit overheen gekomen en om al die dingen naar de achtergrond te duwen doet Tess de dingen die ze doet.

Dit boek is rauw. Pijnlijk. Maar op sommige punten is de pijn ook herkenbaar.

Al met al vond ik het boek ‘mooi’ om te lezen maar had het van mij uitgebreider gemogen. De citaten en gedichten van andere mensen geven voor mij niet echt een aanvulling op het verhaal en ik vind het meer een soort opvulling. Had dan boek 1 en 2 in één samengevoegd. Op het einde wanneer je echt het verhaal van Tess hoort eindigt het boek vrij abrupt waardoor ik meteen boek 2 opensla!

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.