Het boek van voorheen – Jen Minkman

Het boek van voorheen – Jen Minkman

De zestienjarige Leia woont al sinds haar tiende in het landhuis en leidt daar een geïsoleerd leven, samen met de rest van de jongeren. Diep vanbinnen is ze altijd nieuwsgierig geweest naar wat er schuilt achter de Muur die het eiland in tweeën deelt.Wanneer ze op een avond wegrent van Sol, hun wrede leider, ontmoet ze Walt, een van de Dwazen van achter de Muur. Hij vertelt een heel andere waarheid dan waarmee ze is opgegroeid. Wat blijft er nog over van haar wereld als de Muur uiteenvalt?Het Boek van Voorheen zet de lezers aan het denken over hun cultuur, de wereld waarin ze leven en de plek die ze innemen. Hoeveel van die wereld neem je aan zonder het in twijfel te trekken?

four-stars
Het boek van voorheen geschreven door: Jen Minkman
Bladzijden: 290
Meer van deze auteur: Het laatste licht: land van dromen, De Jongen Uit Het Woud, De Wereld achter het Water, Wonderland
Uitgeverij: Storm Publishers | April 30th 2016
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

De cover


Ja, hier hou ik van! Mooie decoraties, mysterieuze wolken en wat is er toch met dit meisje? Dit is een cover die mijn kooplust aanwakkert!

De binnenkant


Ik was aangenaam verrast met dit verhaal! Na het lezen van de eerdere boeken van Jen had ik toch een beetje een verwachting van iets met fantasy of magie. Maar ik moet bekennen dat ik het zeker niet gemist heb in dit spannende dystopische verhaal.

Het verhaal wordt verteld vanuit twee pov’s. De 1e is een jong meisje, Leia, die op een eiland woont waar kinderen met 10 jaar volwassen zijn en van hun ouderlijk huis vertrekken om gezamenlijk in een landhuis te gaan wonen waar zij onder leiding staan van Sol, hun machtsbeluste leider. Hij zorgt er voor dat ze begrijpen waar het leven om gaat en hoe ze het kunnen overleven.

De 2e pov is Walt, een 17 jarige jongen die in Hoophaven woont, een stuk eiland waar de mensen geloven in de godin Annabel die hun komt halen op haar schip en naar een betere wereld meeneemt. De kinderen horen van jongs af aan de verhalen over de Ongelovigen, mensen die geen vertrouwen hebben in de Godin. Walt weet nog goed hoe bang hij was als 5 jarig jongetje van de verhalen over de Ongelovigen: als je niet wekelijks naar de tempel ging zouden ze je in je slaap komen halen. En voor wie er niet naar de priesters luisterden was er ook een straf, je werd verbannen naar achter de Muur waar de Ongelovigen wonen, en daar kwam je nooit meer van terug.

Wanneer ik begin met lezen kruipt het kippenvel over mijn huid, de situatie die word geschetst in het leven van Leia maakt dat ik meteen gruwel want wat is dit voor een wereld? Meteen zit ik vastgezogen in dit boek en blijf ik verwoed lezen. De werelden die Jen creëert zijn ontzettend goed opgezet, ik kon alles in dit boek echt visualiseren door de wijze waarop alles beschreven word.

Op één klein momentje verloor het boek me heel even toen er opeens wat Star Wars-achtige dingen naar boven kwamen raakte ik heel eventjes benauwd…. Ik ben absoluut geen Star Wars fan maar ik kon opgelucht ademhalen! Het is zeker geen fanfiction maar wel een nodige leidraad in het verhaal! Aan het eind van het boek moest ik echt even bij het verhaal stil staan en kan ik niet anders zeggen dan dat dit ontzettend goed in elkaar is gezet!

Dus kort samengevat;

Een heerlijk spannend verhaal dat je geboeid houd en je vol plezier leest. Voor fans van the Maze Runner en Divergent is dit een goede voor op het verlanglijstje! Ik hoop op het vervolg in het Nederlands! Jen schreef dit boek namelijk eerder in twee aparte delen die onderdeel zijn van the Island trilogie.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.