Het gesticht – Madeleine Roux

De zestienjarige Dan Crawford moet voor straf naar een speciale zomerschool om zijn eindexamen te kunnen halen. Toch heeft Dan er best zin in: op zijn eigen school heeft hij geen vrienden en wie weet wat voor mensen hij nu gaat ontmoeten. Al snel ontdekt hij dat het schoolgebouw een voormalig gesticht is waar gestoorde, levensgevaarlijke criminelen werden opgesloten. Wanneer Dan en zijn nieuwe vrienden Abby en Jordan het duistere gebouw onderzoeken, komen ze erachter dat het geen toeval is dat ze alle drie naar de school zijn gestuurd. Het oude gesticht is de sleutel tot een angstaanjagend verleden, en sommige geheimen kunnen niet voor altijd verborgen blijven.

Auteur: Madeleine Roux
Taal: Nederlands
Vertaald door: Danielle Stensen
Uitgever: Cargo
Bladzijdes: 272 pagina’s
ISBN10: 9023489535
ISBN13: 9789023489535
Verschijningsjaar: juli 2014
Bindwijze: Paperback

Ik geef dit boek ❤❤❤51hjygzf42l-_sx331_bo1204203200_

De cover9200000026257148


Tja ietwat teleurgesteld toch wel. De Engelse covers zijn zo veel mooier! Deze cover deed me eerder een beetje denken aan het Programma van Suzanne Young en dus had ik een ietwat misplaatst idee bij het verhaal.

De binnenkant


Hoewel het verhaal vrij snel begint met de spanning op te voeren door een griezelige foto die Dan vind zijn er toch ook meteen een paar kleine irritaties. Iemand die geen vrienden kan maken heeft vrijwel meteen twee vrienden….. Die elkaar al hun levens drama’s mededelen, samen klassen gaan volgen en meteen als rklittenband verbonden zijn. Natuurlijk kan je snel een band krijgen (zelfs als je Dan heet en compleet anti sociaal bent) maar het is in dit boek nogal ongeloofwaardig opgezet. Als ze de vriendschap langzamer hadden opgebouwd was dit een stuk aannemelijker geweest.Hun “vriendschap” is door het boek heen vaker een puntje van ongemak….. Wanneer Dan op date gaat met Abby (sorry maar zijn mega verliefdheid en rare extreme gevoel van jaloezie maakten dat ik me echt niet kon inleven in hem) en hun terugkomen blijkt Jordan door Abby te zijn gaan drinken en dit was allemaal haar schuld want ze wist toch van zijn verlatingsangst…. nou schiet mij maar lek maar ik vond dit zo ontzettend stom en heb me dan ook zo geïrriteerd aan Jordan.

Goed, de personages opzij gezet steekt het verhaal wel goed aan! Ik kon me het gesticht goed visualiseren door de schrijfwijze van pMadeleine en alle spannende gebeurtenissen maken dat ik toch compleet in het boek gezogen zat ondanks mijn kleine irritaties. Een young adult met een horror-achtig tintje is iets wat echt wel in mijn straatje ligt, helaas (weer) jammer voor ons Dutchies dat er geen verdere vertaling is want het einde want dit boek schreeuwt om een vervolg. Voor de niet Engels lezende onder ons kan ik begrijpen dat dit een onbevredigd gevoel oplevert.

Dit is een boek waarbij ik denk dat de cover en bijgevoegde foto’s veel waarde hadden kunnen toevoegen aan mijn beoordeling. De Engelse versies zien er stukken beter uit waardoor je al meteen een griezelige sfeer bekruipt. Ik vraag me af of met de vertaling wellicht ook een andere sfeer is gecreëerd en doordat de overige delen niet vertaald zijn ben ik toch van plan deze reeks in het Engels aan te schaffen en dan nog eens te beoordelen.

De Engelse delen zijn als volgt:

Escape from Asylum (Asylum, #0.5)
Asylum (Asylum, #1)
The Scarlets (Asylum #1.5)
Sanctum (Asylum, #2)
The Bone Artists (Asylum, #2.5)
Catacomb (Asylum, #3)
The Warden (Asylum, #3.5)

vGvvi6UDn_Y

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments