Het kippencollectief (Woefield #1) – Susan Juby

Wanneer Prudence Burns de verlaten boerderij van een verre oom erft, besluit ze vol New Yorks idealisme en met een overdaad aan energie om er een eco-farm van te maken. Maar eenmaal aangekomen op het Canadese platteland, treft ze niet veel meer aan dan een maanlandschap, een halfgeschoren, getraumatiseerd schaap en de norse voorman Earl.
Prudence schakelt de hulp in van haar lusteloze buurjongen, de alcoholische, mislukte wannabe-blogger Seth, die straatvrees heeft sinds het dramatische voorval met zijn toneellerares; en van Sara, een overgeorganiseerde elfjarig meisje dat een nieuw thuis zoekt voor haar showkippen (en misschien stiekem ook voor zichzelf…).
Samen zetten ze de hele lokale bevolking op zijn kop en krijgen ze te maken met de nodige plattelandse realiteit; maar met onverwoestbaar doorzettingsvermogen, een grote portie geluk en veel creativiteit weet Prudence de boerderij op een ludieke manier leven in te blazen.

Taal: Nederlands
Vertaald door: Tracey Dorst-Plegt
ISBN10: 9020608371
ISBN13: 9789020608373
Categorieën: Romans
Type boek: Paperback
Verschijningsjaar: 2016
Aantal bladzijden: 304
Uitgever: Pepper Books

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De cover


Die maf uitziende kip op dat heerlijke hysterische behangetje!!! Ja, heerlijk!!! Dit trok meteen mijn aandacht en dat is waar een cover voor is toch!

De binnenkant


Wat een geweldige personages, de humor spat echt van het boek af!

Prudence is een jonge meid die heel ecologisch wil leven…. Met haar eigen compost activiteiten drijft ze echter haar vriend tot waanzin en binnen een mum van tijd is ze dan ook single! Gelukkig komt er meteen iets op haar pad. Ze erft namelijk de boerderij van haar oom. Voor Prudence lijkt dit wel een droom die werkelijkheid word en haar optimisme bij aankomst is gewoonweg heerlijk om te lezen.

Op de boerderij maakt ze kennis met Earl een vrij chagrijnige man die niet echt van het hardwerkende boerenleven lijkt te zijn. Op de boerderij is ook één boerderij dier en ik zeg je, ik pieste net niet in mijn broek bij de omschrijving van dit dier!Untitled485

Terwijl Prudence er iets van gaat proberen te maken komt er hulp uit een onverwachte hoek. Seth is een blogger die eigenlijk nooit buiten de deur komt door een beschamende gebeurtenis uit zijn verleden. Het enige waar hij goed in is…. lui zijn en te veel drinken…. Maar daar komt op de boerderij verandering in!

En dan als laatste komt ook Sara voorbij een lief meisje dat lid is van een kippenclub en het thuis niet heel erg leuk heeft, als afleiding heeft ze dan ook prijswinnende kippen…. maar die moeten van haar vader gaan!

Dit boek word vanuit deze vier personages verteld en bij ieder van hen geniet ik van wat ze te vertellen hebben. Alles komt eigenlijk aan bod in dit boek en hoewel er ook zat zielige dingen aan bod komen lees je dit boek van begin tot eind met veel plezier! Ik hoop echt dat deel twee ook vertaald gaat worden want ik ben ontzettend benieuwd hoe het leven verder gaat op de boerderij!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.