Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

11748824_738760249583388_2127372764_nAuteur: Paula Hawkins

Nederlands
360 pagina’s
Bruna Uitgevers, A.W.
mei 2015

Ik geef dit boek 

We krijgen een een start met het verhaal van Rachel, een depressieve vrouw die elke dag uit het raam van de trein een stel mensen bekijkt met een in haar ogen perfect leventje, ze fantaseert dan ook graag over hun bezigheden en geeft ze zelfs zelfbedachte namen “Jesse” en “Jason” tot ze dus op een dag iets ziet gebeuren in hun tuin.

Spannend was het boek in het begin niet, eerder ietwat langzaam op gang komend maar naar het einde toe nam toch de spanning toe en werd het inderdaad een thriller!

Des te verder je in dit boek komt veranderd het steeds meer in een soort puzzel-achtig Cluedo.
Door de manier van schrijven, steeds vanuit een ander personage raak je zo verwikkeld in het verhaal dat je het mysterie ook opgelost wilt hebben!

Want wat ziet Rachel in de tuin en wat is er gebeurt met “Jess”?

En nog belangrijker, wie zit er achter haar verdwijning?

Dus niet te snel opgeven, ook al is de schrijfstijl net iets anders, zodra je erin zit lees je hem zo uit!

Met een paar plotwendingen en een spannend goed uitgewerkt einde is dit een debuut voor Paula Hawkins dat ik je kan aanraden als je van een beetje psychologische thrillers houdt!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.