Het Onmogelijke Leven – Kate Scelsa

Uitgeverij: Clavis

MIRA is zestien en begint met een schone lei op een nieuwe school. Deze keer zal ze doen alsof ze net als alle andere tieners kan functioneren, dat heeft ze haar ouders beloofd. Alsof ze niet doodmoe wordt van dit leven, en zich alleen echt wakker voelt als ze bij Sebby is.

SEBBY is Mira’s gay best friend. Hij lijkt altijd opgewekt, al is het leven in zijn pleeggezin allesbehalve een pretje. Samen hebben Mira en Sebby een wereld van magische rituelen en spontane roadtrips verzonnen, om het onmogelijke leven mogelijk te maken.

JEREMY, de verlegen jongen die zich na een incident aan het einde van vorig schooljaar in isolement heeft teruggetrokken, staat plots oog in oog met Sebby en Mira. En daarna zal zijn leven nooit meer hetzelfde zijn.

Een meeslepende, slim opgebouwde debuutroman over ingewikkelde liefde en vriendschap die je leven helemaal kan veranderen. 

ISBN: 9789044826234
Uitgever: Clavis
Verschenen: 2015
Bladzijden: 304 pp
Genre: Fictie/Young Adult

Ik geef dit boek ♥♥♥♥

Van uitgeverij Clavis mocht ik dit mooie hardcover exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijk recensie, nogmaals mijn dank!

De flaptekst van dit boek trok meteen mijn aandacht, het geeft je een gevoel van drama maar ook humor, want elk meisje wilt wel een gay best friend waarmee ze magische rituelen en roadtrips kan verzinnen, en natuurlijk wil je meteen weten hoe en waarom Jeremy’s leven veranderd door de kennismaking met dit duo.

Het boek wordt geschreven vanuit alle drie de personages, toch voelde ik me het meest aangetrokken naar de verhalen van Mira en Jeremy, hun groeien steeds dichter naar elkaar toe en met hun gevoelens en emoties leef je al gauw mee terwijl Sebby, die natuurlijk ook ontzettend moeilijke dingen meemaakt, ik bedoel maar als homo in een pleeggezin wonen waar dat absoluut uit den boze is, steeds verder verwijderd lijkt te raken.

Lezen hoe deze drie jongeren elk met hun eigen probleem zich aan elkaar optrekken was ontzettend mooi, vooral bij Jeremy, het gevoel te hebben alleen op de wereld te zijn en dan geaccepteerd worden door Mira en Sebby die hem meenemen op sleeptouw waardoor hij uit zijn schulp kruipt.

Een verhaal over tieners die te maken krijgen met dingen als depressie, suïcidaliteit, homoseksualiteit, homohaat, diversiteit, drugsgebruik, een verhaal over niet geaccepteerd worden door de buitenwereld en proberen jezelf te accepteren zoals je bent en wilt zijn, ongeacht hoe anderen daar over denken, kortom een verhaal zoals ik het nog niet eerder las!

Waarom dan geen vijf hartjes? Het verhaal voelt niet af, het eindigt te abrupt en laat me met wat vraagtekens zitten!

Het volgende stuk tekst bevat spoilers en kan daardoor enkel gelezen worden als u de tekst markeert!

Wat is er gebeurd met Sebby? En waarom eindigt het verhaal met Mira en Jeremy die genieten van hun zomer? Zou Mira niet opzoek moeten zijn naar haar Sebby, hun waren toch elkaars reddingsboei? Hoe kan ze hem dan zo makkelijk laten gaan?

En Peter? Ik wil weten wat er met deze vals beschuldigde leraar gebeurd!
En als ik dan toch al op de “WAAROM”  stoel zit… Waarom luisterde Sebby niet naar Dave…..

Ik hoop dat er ooit een deel twee komt waarin we lezen hoe het verder gaat!

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.