Het Zwarte Hart (Caraval #1) – Stephanie Garber

Het Zwarte Hart (Caraval #1) – Stephanie Garber

De zussen Scarlett en Donatella ontvluchten uit angst voor hun wrede vader het kleine, afgelegen eiland waar ze wonen. Ze worden daarbij geholpen door de knappe maar onuitstaanbare Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkste voorstelling van Caraval wordt gehouden. Het publiek speelt mee in een dodelijk spel en moet achterhalen wat fantasie is en wat echt. Vlak na aankomst op het eiland verdwijnt Donatella, en Scarlett kan maar aan een ding denken: haar zus terugvinden voor de boosaardige Meester van Caraval haar vindt en er doden vallen...

Het Zwarte Hart geschreven door: Stephanie Garber
Bladzijden: 368
Serie: Caraval #1
Meer van deze auteur: Meester Legende, Finale
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | 17 October 2016
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover, Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

De coverhet-zwarte-hart-stephanie-garber


Lost in….. Ik ben op slag verliefd! Wat een sprookjesachtige cover! En normaal hou ik niet van personen/gezichten op de cover maar dit meisje heeft de perfecte verdwaalde houding in haar lichaam en gezicht! Een geweldige mysterieuze cover voor een even mysterieus en geweldig verhaal!

De binnenkant


Toen ik deze cover voorbij zag komen raakte ik al geïntrigeerd, ik kende de auteur niet dus zocht ik haar op! Ik las dat dit haar debuut verhaal was en dat haar favoriete plekje op de wereld Disneyland is, laat dat nou ook mijn favoriete plekje ter wereld zijn! It’s where dreams come true ♥ Toen ik ook nog eens de flaptekst las wist ik dat ik dit boek moest lezen!

omslag-zwarte-hartDe flaptekst had me al zo ontzettend nieuwsgierig gemaakt maar toen ik eenmaal begon met lezen werd ik meteen vastgegrepen door de schrijfstijl van Stephanie en de magie van Caraval!

Deze recensie schrijven is moeilijk voor mij want ik ben zo enthousiast over dit boek dat ik bang ben dat ik ergens een spoiler laat vallen! Ik ga er dus een niet al te lang verhaal van breien want dit boek moet, ik herhaal MOET, je gewoon lezen als je van fantasy boeken houd!

Ik heb echt niks dan liefde voor dit fantastische soms bloedstollende, fantasy verhaal vol magie! Het Zwarte Hart heeft me betoverd en ik kon het gewoon niet neerleggen! Stephanie heeft een prachtige schrijfstijl en ze creëert een wereld vol magie die zo beeldend beschreven word dat je het gewoon voor je ziet. Ik vind het dan ook niet 14522789_1004264903032920_1694991588346491667_nverbazingwekkend dat haar debuut al verkocht is aan 25 landen en de filmrechten al gereserveerd zijn door Twentieth Century Fox! Als zij het half zo mooi maken word het vast een geweldige film!

Het verhaal begint op het Veroverde Eiland Trisda in het jaar 57 van de Elantine-dynastie waar we kennis maken met de zusjes Scarlett en Donatella Dragna. Al sinds Scarletts jeugd is ze geobsedeerd door Meneer Legende uit de verhalen van haar oma over Caraval. Jaren lang schrijft ze hem brieven in de hoop dat hij haar eiland zal bezoeken met zijn voorstelling, nooit kwam er een antwoord tot nu! Ze ontvangt tickets om naar het haar onbekende eiland Isla de los Sueños te komen voor de voorstelling. Ik kan me ontzettend goed inleven in Scarlett! Ze is echt een soort mama beer voor haar jongere zusje en al vanaf de eerste paar bladzijdes heb ik mijn hart verloren aan de zusjes!

14686318_952030354903629_988050898_nWat er gebeurt vanaf haar aankomst op het eiland gaat mijn Wonderland dromen te boven! Als je Alice in Wonderland al een wonderlijke wereld vind dan bereid je maar voor op de fascinerende plek genaamd Caraval waar niks is wat het lijkt! Ik verklap niks meer en zeg je alleen maar dat je dit boek moet lezen! Ik kan niet wachten tot deel twee verschijnt!

Mocht je trouwens een Engelse lezer zijn (al zou ik ze bijna alleen willen hebben voor de cover) dan raad ik je de speciale covers van Hodder & Stoughton publishers aan! Moet je toch eens kijken wat een beauty’s!

speciale-covers-caraval

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments