Hex Hall – Rachel Hawkins (engels boek)

Drie jaar geleden ontdekte Sophie Mercer dat ze een heks is.
Het heeft haar wat problemen bezorgd!
Haar ‘normale’ moeder probeert haar te steunen zo ver ze kan,
en vraagt soms hulp op afstand aan Sophie’s afwezige vader een ‘tovenaar.’

Maar dan trekt Sophie te veel menselijke aandacht wanneer op het schoolbal een spreuk verschrikkelijk misgaat, het is haar vader die haar straf beslist: verbanning naar Hex Hall, een geïsoleerde hervormings school voor eigenzinnige ‘Prodigium’ (heksen, feeën,vampiers, weerwolven en shapeshifters.)

Tegen het einde van haar eerste dag op school heeft Sophie nogal een score behaald: drie machtige vijanden die eruit zien als supermodellen, een vergeefse verliefd op een prachtige tovenaar, een griezelig spook wat haar achtervolgd, en een nieuwe huisgenoot, die toevallig ook de meest gehate persoon en enige vampier op de campus is. Erger nog, Sophie komt er al snel achter dat een mysterieus roofdier bezig is met het aanvallen van studenten, en haar enige vriend is de nummer 1 verdachte.

Een reeks bloedstollende mysteries begint en Sophie bereidt zich voor op de grootste bedreiging van allemaal: een eeuwenoud geheim genootschap vastbesloten om alle Prodigium te vernietigen en vooral haar!

Auteur: Rachel Hawkins

  • Engels
  • 323 pagina’s
  • Hyperion Books
  • februari 2011
  • Score 8/10

In het begin kwam ik er nogal moeilijk in, maar vanaf dat ze op school is gesetteld is het een heerlijk boek, je blijft maar lezen en op het eind is het haast een thriller!

Snel door in deel 2 #demonglass

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.