Hex – Thomas Olde Heuvelt

Wie er wordt geboren is gedoemd er tot zijn dood te blijven. Wie er zich vestigt komt er nooit meer weg. Het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw wier ogen en mond zijn dichtgenaaid. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend.

Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als een groep jongeren besluit viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenleving langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken. En dan is de wraak van de Wylerheks nog niet eens begonnen…

Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: juni 2013
Uitgever: Luijtingh Sijthof
ISBN10: 902456025X
ISBN13: 9789024560257
Categorieën: Thriller
Type boek: Paperback
Aantal bladzijden: 352

Ik geef dit boek 1 🌟 op Goodreads…. voor de covers!

De covers9200000009984579  


Spannend!!! Een heks die zichtbaar is in het scherm van een mobiele telefoon! En dan de flaptekst! Kids die viral willen gaan met haar! Ja deze cover bevalt me wel!

De nieuwe 9200000059982992Nederlandse cover met die draad is ook erg sterk! Bevalt me ook goed!

En de 9200000055259866Engelse cover van de vertaling maakt het direct een cover buy!

De binnenkant


Ken je dat gevoel? Iedereen om je heen praat er opeens over! En ja, eerlijk is eerlijk een hele poos terug was jij ook razend benieuwd naar dit boek! De cover en die flaptekst! Maar ik begon er steeds maar niet aan tot opeens iedereen het boek de hemel in prijsde! Met de middagen die al sneller weer donker worden dacht ik laat ik eens lekker gaan griezelen dan! Wat dus begon als een gevoel vol verwachting werd een intense leesdip en misschien wel het langst dat ik ooit over een boek heb gedaan!

Omdat ik een boek altijd uit lees voor ik hem beoordeel en het liefst één boek tegelijk lees zat ik een dikke week echt op te hikken tegen lezen!

Laat ik voorop stellen dat ik echt een thriller/horror fan ben! Dat ik geen verwijten krijg dat het wellicht niet mijn genre is! Slasher films zijn ook prima aan mij besteed! Ik ben geen teerhartig poppetje wat dan al gillend haar ogen dicht knijpt en tegen haar man klaagt over al het goors in de film! Neen, ik lach meestal samen met hub om de meisjes die dat in de bioscoop wel doen!

De flaptekst “Wie er wordt geboren is gedoemd er tot zijn dood te blijven. Wie er zich vestigt komt er nooit meer weg. Het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw wier ogen en mond zijn dichtgenaaid.” klinkt echt waanzinnig! Een dorp met een eeuwenoude vloek en de heks die hem uitsprak doolt nog steeds rond? Klinkt fantastisch!

Briljant en volstrekt origineel‘ noemde Stephen King dit boek. De man die The Shining, The Mist, Thinner, IT, 1408, Children of the Corn, Dreamcatcher, The Night Flier schreef en waar geweldige verfilmingen van kwamen. Ja, mede door zijn quote moest ik dit boek lezen. En nu vraag ik me af of die man nog wel helemaal bij zijn gezonde verstand is!

Misschien is er bij de vertaling 97% van het boek geknipt en aangepast want ik kan echt niet begrijpen hoe iemand dit briljant kan noemen!

Op een bepaald moment gebruikt Thomas in zijn boek het woord monstruositeit. Toen ik dat las dacht ik ‘Ja, dat is precies de juiste omschrijving voor dit boek!’

Ik kan absoluut niet positief zijn over dit boek! Het liefst had ik het 0 sterren/hartjes gegeven want het idee van de Wyler heks is misschien wel een spannend idee maar de hele uitwerking van dit boek is echt afschuwelijk! Hoe kom je als ‘gezond’ denkend mens op zoiets?

Al binnen een paar bladzijdes ben ik eigenlijk al meteen tegen dit boek! Het is 2016 en hoewel er nog steeds domme jeugd op straat loopt die niet lijken te begrijpen dat schelden met ziektes absoluut not done is vind ik het echt ontzettend slecht dat een auteur de jeugd neerzet met deze ‘krachttermen’! En voor diegene die dan zeggen dat dat gedaan word omdat de jeugd het gebruikt nou nee!!!! Achterin het boek gaan de ouders van de betreffende jeugd ook even lekker te keer!!!

Tepels die aan flarden worden gesneden, paarse tepels waaraan word getrokken en geknepen…. vrouwen die non stop kinderen baren, een vrouw die stromen paté baart dat naar beneden klontert…..omslag-hex

Heeft de auteur soms een diepe donkere haat aan het vrouwelijk geslacht? Wij worden nogal niet op een ontzettend zieke manier omschreven. De geboorte, een wonderlijk iets, word gewoon…. ik zit gewoon even sprakeloos achter mijn laptop!

Goor, smerig…. kokhalzend lees ik de laatste stukken van dit boek!

Ik heb de stukken die me echt het meest deden walgen voor jullie hieronder gezet. Lees en huiver zelf maar.

Mijn eind oordeel over dit boek? Hex zou eigenlijk, zoals het een heks vroeger verging, op de brandstapel moeten!

 

 

 

 

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 comments

 1. Ik weet niet wat ik moet denken van een boek die zulke dingen beschrijft, zo over de vrouw denkt en kinderen beschrijft die met de vreselijkste ziektes schelden die er bestaat.

  Ik hou van boeken en lees dagelijks, maar dit komt niet op mijn tbr stapel.
  Ik denk dat Kwante het goed heeft gezegd: op de brandstapel ermee.

  Meningen zijn meningen en misschien vet vinden andere mensen het goed, maar dit is not done voor mij.

 2. Ik ben blij dat ik deze recensie lees, Kwante! Want ik ben wel heel zeker dat ik dit boek niet zal lezen. Ik vind dat hij nog al hevig uithaal naar het vrouwelijk geslacht. Waar zaten zijn gedachten toen hij dit verhaal schreef? En dat met die everzwijn … jakkes! Ik doe er geen doekjes meer om maar dit verhaal is in 1 woord WALGELIJK !!!!!!!!!

 3. Jezus, is dit echt een boek???
  Nou ik hoef hem dus echt niet te lezen. Alleen al dat hij het K-woord gebruikt vind ik verschrikkelijk.

 4. Ik had Hex op mijn lijstje staan omdat het mij een leuk boek leek maar nu heb ik hem geschrapt. Vaak neem ik de mening van een ander met een korreltje zout. Zeg maar gewoon in me achterhoofd wel rekening houden maar als mij wel nieuwsgierig heeft gemaakt lees ik het wel. Iedereen is anders. Maar deze screenshots….heb er geen woorden voor. Ik vind het walgelijk omschreven. Het lijkt een grote horror orgie als ik het zo lees. Het boek kan verder miss wel goed zijn als je er van houdt. Maar ik ben het eens met jou. Mij lijkt het helemaal niets. Erg jammer had veel verwacht van het boek..