Hof van doorns en rozen (A Court of Thorns and Roses #1) – Sarah J. Maas

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Auteur: Sarah J. Maas
Taal: Nederlands
Vertaald door: Gerdien Beelen
Bladzijden: 424 pagina’s
Uitgeverij: van Goor
ISBN10: 9000348277
ISBN13: 9789000348275
Categorieën: Young Adult/New Adult
Verschijningsjaar: 2016
Bindwijze: Paperback

Ik geef dit boek ❤❤❤❤❤

De cover


Mooi rood is niet lelijk! Ik hou van dit soort covers die kleine stukjes uit het verhaal bevatten waar je dan later in het verhaal denkt ohw daarom!!! Verder vind ik het ook altijd prettig als er geen (hele) gezichten op covers staan zo kun je het verhaal meer eigen maken met je eigen fantasie!

De binnenkant


Wij boekenliefhebbers houden natuurlijk van het verhaaltje van Belle en het Beest! Niet alleen om Belle en haar liefde voor boeken maar ook om het hele verhaal dat het niet om uiterlijk vertoon gaat maar om wat er van binnen zit! Nu is de Disney versie van dit mooie verhaal natuurlijk voor de jeugdige kijkertjes al best spannend maar Sarah J Maas gaat nog een stapje hoger!

We maken kennis met Feyre een stoere jonge meid. Haar vader heeft zijn rijkdom verloren en ze leven nu in armoede. Feyre moet om eten op tafel te zetten haar eigen leven opzij zetten en zich enkel bezig houden met jagen. Feyre houdt niet van boeken, ze kan zelfs niet goed lezen en schrijven. Feyre houdt van kunst! Dus daar gaat de vergelijking met Belle en het Beest.

Wat mij dan toch het gevoel geeft van Belle en het Beest? Nou daar komt Tamlin aan bod. Hij sleept Feyre mee naar zijn koninkrijk. Zij zal daar haar dagen moeten slijten en nooit meer terug kunnen keren. Terwijl ze bij hem woont gaat ze inzien dat hij geen afschuwelijk beest is….. and yes ladies and gentleman!!! Daar is het Belle en het Beest gevoel! Langzaam om elkaar heen draaiend duvel je zo in een wereld vol Elfiden… de meest uiteenlopende enge soorten passeren de revue en ik zit vol spanning bladzijdes om te zwiepen omdat ik niet kan stoppen met lezen!!!!8edba9993bb49e67e1214db1b6af6cd3

Het feeënrijk Prythian? Wauw wat een geweldige wereld is hier opgezet, alle seizoenen in hun eigen stuk land… en verder in het boek…. het land bij de bergen…..Stel je dit stukje nu eens voor als film… Dit kan zo waanzinnig worden

Personages in dit boek…. Sarah J Maas you are killing me!!!!

Ik kan gewoon niet kiezen! Normaal zeg je okey jij bent mijn crush en jij bent een asshole! Maar in dit boek hebben zelfs de grootste eikels iets waardoor je weer zwijmelt…..

Drie mannen in dit boek en ik kan serieus niet zeggen welk team ik ben…. Team Tamlin, Team Lucien of Team Rhysand….

Feyre is gewoon geweldig! Zij is echt een kickass personage waar ik van hou! Een grote mond maar ze maakt hem ook waar!

Ik moet gewoon deel twee lezen…. nu…. waarom duurt het nog zo lang tot dit boek komt?!?!?!?!?

Een sprookje dat verdraait is naar een fantasy verhaal vol magie en duisternis in een waanzinnige wereld!

Een Hof van Doorns en Rozen is een perfecte mix van een nieuwe wereld, geweldige personages en super veel actie! IK BEN FAN!!!!! Weer een nieuwe auteur op mijn lijstje!

Zo geweldig dat dit een trilogie word en ik duim maar dat de volgende boeken net zo heerlijk worden, mijn fantasy hartje schreeuwt van vreugde!

Ohw en please mag dit ook een goede film worden? Mijn eigen visualisatie van dit boek was zo geweldig!!!! In november 2015 werd er wel een optie gedaan door Tempo Productions…. Verder nieuws is hieromtrent niet te vinden.

Spoiler down below… Alleen lezen als je het boek al uit hebt!

Stel je jezelf nu eens dit stukje voor als film: Het stuk waarin Feyre in een doolhof word gegooid en die ellendige enge worm achter haar aan zit! Ik kan in mijn hoofd gewoon al niet wachten op een verfilming!!!!

 

 

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments

  1. Ik kan ook echt niet kiezen welk Team ik ben… Tamlin ligt voor de hand maar Rhysand had ook zo zijn charmes… *zwijmeld weg* en inderdaad! Het zou geweldig zijn als dit boek verfilmd zou worden. De wereld en de scenes van dit boek zijn zo goed uitgewerkt!

  2. Ik vond Rhysand eigenlijk helemaal niet zo leuk, denk dat mijn voorkeur dan uit gaat naar Tamlin en het allerliefst Lucien haha! Ik ben echt zo benieuwd naar A Court of Mist and Fury