Hof van mist en woede (A Court of Thorns and Roses #2) – Sarah J. Maas

Deze recensie kan spoilers bevatten voor wanneer je deel 1 Hof van Doorns en Rozen nog niet hebt gelezen. Als dat het geval is ren dan nu naar de boekwinkel of bibliotheek en LEES HEM!

Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Taal: Nederlands
Vertaald door: Valerie Janssen
Oorspronkelijke titel: A Court of Mist and Fury
Verschijningsdatum: juli 2016
ISBN10: 9000347564
ISBN13: 9789000347568
Categorieën: Young Adults
Type boek: Paperback
Aantal bladzijden: 608
Uitgeverij: Unieboek Spectrum – Best of YA

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie,
hartelijk bedankt hiervoor!

Ik geef dit boek ❤❤❤❤❤

Ik kan niet geloven dat ik deze serie aan me voorbij wou laten gaan en ben dan ook heel dankbaar dat een vriendin me het eerste deel Hof van Doorns en Rozen nog net niet door mijn strotje duwde. Wat was ik instant in love op dat boek! En wat verlangde ik meteen naar deel twee! En toen kreeg ik een prachtig mooi mailtje met het aanbod om dit boek te recenseren en er ook nog eens de prachtige boekenleggers bij te krijgen. Ik wist niet hoe snel ik terug moest mailen en na een week vol rugpijn van het liggen bij de brievenbus kwam hij dan eindelijk aan!13912454_940396699419741_1514507984537751416_n

De cover


Daar was hij dan! Het prachtige blauwe juweeltje! Nou ja, eerder juweel want foei wat een dik boek! Genieten met hoofdletter G!

En net als boek 1 is de cover FANTASTISCH! Wederom een afbeelding van Feyre maar haar gezicht is niet volledig zichtbaar op de cover zodat we onze eigen fantasie kunnen gebruiken. Love that! En dan haar outfit…… en die prachtige tatoeage ♥

De binnenkant


Dit boek gaat denk ik het mooiste boek van 2016 zijn voor mij. Na het lezen van Hof van doorns en rozen had ik een idee van wat ik kon verwachten in dit boek. Het lijkt immers op een Belle en het Beest verhaal. Ik zat er zoooooooooooooooooooooooooo naast. Dit boek gooide al mijn ideeën overboord en kwam met een prachtig onverwacht verhaal!

Het boek begint in het Lentehof bij Tamlin waar Feyre gekweld word door nachtmerries over Amarantha. Even ben ik bang dat we te lang stil gaan staan bij de depressie waar Feyre onder gebukt lijkt te gaan maar gelukkig smijt Mevrouw Maas je vrijwel meteen in een achtbaankarretje en nog voordat je jezelf kunt voorbereiden ga je snoeihard over haar achtbaan door het prachtige Prythian.

UntitledIk lag op bed met opgetrokken schouders van de spanning, kippenvel op mijn armen en een brok in mijn keel! Wat was dit boek spannend! En voor dat ik het wist lag ik weer compleet ontspannen en met rode wangetjes….. als je “All the Feels” opzoekt in een woordenboek dan zou de titel van dit boek daar vermeld moeten staan! Romantiek, humor, verdriet, woede, geweld, een prachtig beschreven wereld en heel veel magie.

Ik kan niet anders zeggen dat dit het beste boek is dat ik tot nu toe in dit jaar las, ik heb een nacht slaap overgeslagen om dit boek uit te kunnen lezen want eerlijk is eerlijk je legt het niet meer weg!

De nieuwe personages die we ontmoeten zijn allemaal zo fantastisch gecreëerd en ik kan niet zeggen wie mijn nieuwe favoriet is! Mor, ofwel de Morrigan staat misschien wel boven aan door haar verleden. Maar ook zeker de griezelige Amren en de twee Yllirische krijgers Cassian en Azriel waren fantastisch beschreven.

Natuurlijk heeft iedereen onlangs het nieuws gelezen, deze trilogie breid zich uit tot 8 boeken! Als ze allemaal net zo fantastisch blijven dan juicht mijn boekenhartje! Al is het nu even in tranen want deel 3 waarvan zelfs de titel nog geheim is word pas verwacht op 4 mei 2017…. Hoe kan ik zo lang overleven zonder deze heerlijke personages!!!!

Ohw en mag dit alsjeblieft ook fantastisch verfilmd gaan worden???? Pretty Please?????

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 comments

 1. Zo genoten van dit boek, en het was zoveel beter dan boek 1! Ben wel benieuwd hoe het precies zit met die extra boeken, dacht dat dat inclusief kleurboeken was? Ik hoop namelijk niet dat de serie onnodig wordt uitgerekt, dat zou zo zonde zijn!

 2. Thumbs up voor degene die jou het eerste boek nog net niet door je strotje duwde WHAHAHAHAHAHAHA…..
  nee hoor, grapje! Maar ik vind het geweldig dat je net zo fan bent als ikzelf, YAYYYY <3

  Zover ik begrepen heb wordt het een trilogie, dus wordt het verhaal van Feyre in principe afgerond in boek 3 en de extra boeken zullen dan bestaan uit boeken van andere personages (zoals Cassian enz) en de kleurboeken worden ook erbij geteld ja.
  melissasbookworld onlangs geplaatst…WISHLIST WEDNESDAY: #8My Profile

 3. Heerlijk boek, voor mij zelf een van de beste boeken die ik ooit las.
  Ik heb gehuild, gelachen, woedend geweest.. en ik ben niet snel heel erg onder de indruk van een boek, maar dit…… *zwijmelt*