Huis van Aarde en Bloed (Crescent City #1) by Sarah J. Maas

Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.
In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

four-stars
Huis van Aarde en Bloed (Crescent City #1) by Sarah J. MaasHuis van Aarde en Bloed geschreven door: Sarah J. Maas
Bladzijden: 940
Serie: Crescent City #1
Meer van deze auteur: Koningin van de Schaduw (De Glazen troon, #4), Rijk van stormen (De glazen troon, #5), Toren van de dageraad (De glazen troon, #6)
Uitgeverij: Boekerij | 3 March 2020
Genre: Fantasy
Vertaald door: Valerie Janssen, Annemarie Lodewijk, Jet Matla
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover?

Alleen maar WAUW! De cover van ‘Huis van Aarde en Bloed’ is gewoon machtig mooi!

Wat vind ik van het verhaal?

Hmm… erg moeilijk! De andere boeken van Mevrouw Maas heb ik echt verslonden! Echt vanaf bladzijde 1 tot het dichtslaan, compleet geobsedeerd!

Bij het in handen krijgen van dit heerlijke dikke boek was ik dan ook verrukt!

Ik kon niet wachten om mezelf er helemaal in onder te dompelen.

Toen ik eindelijk er aan toe was begon ik dus vol goede moed, maar liep tegen een soort muur van teleurstelling op. De eerste, pak hem beet, helft van het boek was een beetje saai te noemen. Er kwam ontzettend veel informatie en de plot kreeg me gewoon nog niet te pakken.

Hoewel ik zo blij was met weerwolven, ♥ samen met vampieren toch wel 1 van mijn favorieten, moest ik toch schoorvoetend toegeven aan een vriendin dat ik bang was dat ik hem even op zij ging leggen omdat ik er een lees dip van kreeg.

Maar, zo garandeerde ze me, het zou echt beter worden!

Dus ging ik gestaag door tot ik opeens van het lezen weer een prioriteit ging maken! Het werd weer een echt Sarah J Maas boek met relaties tussen personages die je leven veranderen en een verhaallijn die je niet snel genoeg kan verslinden terwijl je stiekem niet te snel wilt gaan omdat het anders weer uit is! Een boek vol bloederige, actievolle, epische fantasy!!!

Iedereen die ACOTAR of TOG las weet precies wat ik bedoel!

De personages die zij schrijft zijn echt zo onvergetelijk! Zelfs als volwassen vrouw verander je in een complete fan girl. Je moet jezelf echt voorbereiden op deze boeken, ze nemen je leven over!

Haar hoofdpersonen zijn gebrekkig maar ook ontzettend sterk en kwetsbaar. Echt geweldig hoe ze ontwikkelen door het boek heen. Ik kan niet wachten op het volgende boek. Het voelde misschien alsof er in het begin te veel aan de hand was in dit boek, maar ik vond het uiteindelijk een geweldige wervelwind van emoties!

Enige minpuntje:

Het begin was helaas echt te traag en had er bijna voor gezorgd dat hij op de ‘later uitlezen’ stapel zou komen.

Conclusie:

De personages die Sarah schrijft zijn echt onvergetelijk!Je moet jezelf echt voorbereiden op haar boeken, ze nemen je leven over! Het voelde misschien alsof er in het begin te veel aan de hand was in dit boek, maar ik vond het uiteindelijk een geweldige wervelwind van emoties!

Huis van Aarde en Bloed ook lezen?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments

  1. Ik ben het helemaal eens met het trage begin maar wat was het verhaal nadien meeslepend hé. Dit is tot nu toe echt één van mijn favoriete boeken van dit jaar.

  2. Ik vond een groot deel van het boek ook vrij saai, langdradig en soms zelf overbodig. Maar toen kwam de laatste 200 pagina’s en BOEM. ALl the feels.