In the Heart of the Sea

Verenigde Staten – Avontuur / Actie101229.300
121 minuten

Acteurs oa Chris Hemsworth, Cillian Murphy en Brendan Gleeson

De Amerikaanse walvisvaarder Essex verliet Nantucket in Massachusetts in 1819 onder kapitein George Pollard voor een reis van 2,5 jaar om te gaan jagen op potvissen in hun leefgebieden in de zuidelijke Grote Oceaan. Ook aan boord zijn eerste stuurman Owen Chase, tweede stuurman Matthew Joy en scheepsjongen Thomas Nickerson. De Essex werd echter zelf geramd door een potvis en zonk op 3700 kilometer afstand van Zuid-Amerika. De overlevenden van de Essex dobberden 90 dagen rond op zee. Ze zetten koers naar Zuid-Amerika en om te overleven wendden ze zich tot kannibalisme.

kijkwijzer-12 kijkwijzer-geweld kijkwijzer-eng kijkwijzer-groftaalgebruik

 

 

Ik geef deze film ❤❤❤❤

Prachtig mooie film maar tegelijkertijd ook pijnlijke stukken met betrekking tot de jacht. Er zaten echt stukjes bij dat ik even flink moest slikken, niet alleen omdat het heel verdrietig is maar bepaalde delen waren best misselijkmakend.

Met betrekking tot de arrogantie en de hebzucht bij de jacht word er in deze film op een gegeven moment gezegd

“We zijn superieure wezens geschapen naar Gods beeld. Aardse koningen, wiens taak het is rond de wereld te varen en de natuur naar onze wil te voegen.”

Waarop geantwoord word met

“We zijn niets. Zandkorrels. Stof.”

En precies zo is het, we zijn allemaal nietig kleine deeltjes op deze grote planeet en wij hebben de natuur niet naar onze wil te voegen. Prachtig stuk wanneer eerste stuurman Owan Chase dat beseft!

Als je hem nog in de bioscoop kunt gaan kijken raad ik je dat aan, deze film hoort op groot scherm en met groot geluid!


Trailer

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.