Interview | Jennifer L. Armentrout in Wonderland

Vanuit Zomer & Keuning werd ik samen met Melissa (Melissa’s Bookworld) uitgenodigd voor een interview met Jennifer L. Armentrout voorafgaand aan het event. Lees je lekker mee?

Toen ik 12 oktober mijn mailbox opende was het allereerste wat ik deed een dansje 🙂 daarna begon meteen mijn telefoon te piepen!

Een hele enthousiaste fan girl aan de andere kant van de lijn! We werden uitgenodigd voor het interview!!!

© Giphy

Op zijn zachts gezegd zijn we verslaafd aan alles wat Jennifer schrijft, helaas voor mij zijn de best verkopende boeken van haar in Amerika, hier niet vertaald in het Nederlands! Dat resulteert in heel wat fan girl uitspraken van Melissa die me zo onderhand Daemons cookie wel door de strot kan duwen alsof ik Iago ben!

Wel las ik haar Dark Elements serie en natuurlijk de Wacht op mij serie ♥ Ik hou zo ontzettend veel van die boeken!

Goed, nu even verder met het interview!

Na onze aankomst bij Igluu in Utrecht worden we ontvangen door Thyrze. We kletsen even gezellig wat met haar tot de blogger voor ons klaar is en Jennifer tijd voor ons heeft!

Bij binnenkomst in de interview ruimte begint Jennifer meteen lekker te kletsen en vraagt ons om de boeken die ze zal signeren tijdens het praten!

Melissa vraagt of ze het naar haar zin heeft op haar tour en ze verteld dat ze het geweldig vind om al haar fans te zien, dit vind ze nog steeds ongelooflijk! Ze mist alleen haar honden, Loki haar 17 jarige jack russell en haar andere hond Diesel 10! Diesel is een Hollandse herder die toevallig ook echt uit Nederland komt, hij is een gepensioneerde politie hond uit Boxtel. De man van Jennifer is namelijk een politie agent die met Diesel heeft gewerkt. Bij Loki is ze bang dat het beestje aan ouderdom overlijdt als zij onderweg is! Als twee hondenbezitters met oude beestjes begrijpen Melissa en ik dat heel goed!

Melissa had een mega cadeau pakket gemaakt wat Jennifer uit ging pakken, en ze begon meteen enthousiast aan de chocolade!

Het is haar eerste event in Nederland, ze is alleen eerder in Engeland en Schotland geweest dus de Nederlandse cadeautjes van Melissa vallen goed in de smaak!

Na 5 minuten random babbelen begint Melissa aan de eerste vraag, deze gaat over Luc uit Opposition.

Komt er nog een boek over Luc?

Er komt nog een boek, Retribution! Ze is al klaar met het schrijven hiervan en hij word op dit moment nog geedit! Deze zal verschijnen rond 30 oktober 2018 en speelt zich 4 jaar na Opposition af. Luc is hier 18, 19 jaar en er komen meerdere personages uit de eerdere boeken in voor zoals Daemon en Archer. De wereld word meer uitgebouwd, en er komt een hele grote verassing in het boek! 

People will get really googly heart-eyes when reading, Luc will dethrone Daemon…. 

Wat ik begrijp uit Melissa’s reactie is daar heel veel voor nodig!

Ik ben nu dus nog nieuwsgieriger naar The Lux series!

Zal er ook een apart boek over Archer komen?

Ik denk het niet, want dan moet ik mensen gaan opsplitsen en dat wil ik niet! Je zult hem nog wel tegenkomen in boeken.

Heb je veel onderzoek moeten doen voor If Theres no Tomorrow en The Problem with Forever?

Voor The Problem with Forever heb ik wel onderzoek gedaan naar weeskinderen en hoe adoptie gaat. Ook moest ik onderzoek doen naar brandwonden en de behandeling hiervan.

Voor If There is No Tomorrow had ik geen onderzoek nodig, dat gaat over iets wat vaak gebeurt en ik heb zelf psychologie gestudeerd en dus ook in deze richting gewerkt. Dit waren wel mijn moeilijkste verhalen om te schrijven door de heftige onderwerpen!

Jullie snappen dat ik onderhand gek word van nieuwsgierigheid want ik wil deze boeken ook lezen, soms is het best lastig om alleen Nederlands te lezen! Ik hoor hun aan terwijl ze inhoudelijk een beetje praten over 1 van deze twee boeken, en ik kan niet anders dan stiekem jaloers worden! 

We kletsen een beetje over Halloween, Jennifer zit namelijk tussendoor een Halloween chocoladelolly te eten 🙂 Ze is verbaasd dat we wel lolly’s hebben maar geen Halloween vieren. Wanneer Melissa verteld dat haar zoontje wel verkleed naar school ging en Halloween liedjes kijkt ze toch wel verbaasd!

Jennifer: Songs about Halloween?

Melissa: Ja iets met een heks en kleine kindjes!

Jennifer: That’s weird!

En ik kan niet anders dan lachen want we zijn ook gewoon dat vreemde maffe klompen en tulpen landje dat van Halloween een heksenliedje en verkleedpartijtje op school maakt! Ik wou dat we hier ook écht Halloween hadden!

Heb je ooit een boek geschreven of begonnen maar nooit afgemaakt?

Ja, ik begon ooit aan iets dat ik geen titel gaf of afschreef omdat ik toen de lux serie verkocht en dat moest afschrijven.

Ga je het ooit afschrijven?

Nee, het is ergens in een bestand verdwenen tussen alle andere computerfiles….

Zijn er onderwerpen waar je nog iets over wilt gaan schrijven?

Ja over depressie. Omdat heel veel boeken die over depressie gaan, vooral bij YA,  geen happy ending hebben, ze laten niet zien dat je een depressie kunt hebben en nog iemand kunt vinden om van te houden en liefde te voelen en dat zij je steunen. Dus dat is wel iets wat ik zou willen schrijven!

Ik wil laten lezen dat er altijd licht is aan het einde van de tunnel, ik wil ook schrijven over het nut van therapie omdat er een soort taboe lijkt te liggen op het gaan naar een psychiater.

Meest memorable momenten?

Oeh das moeilijk! Wait for you op nummer 1 was een geweldig moment! Dat was het boek dat ze hadden afgewezen, geen uitgeverij wou het hebben dus besloot ik het in eigen beheer uit te geven met mijn agent. Een maand later werd het nummer 1 en natuurlijk wouden alle uitgevers het toen hebben!

Now you’re really gonna to have to pay for it 😉 you could have gotten this book for so much less money

Maar ook de eerste email van een lezer buiten Amerika. Ik kan dat nooit begrijpen dat er mensen zijn over de hele wereld die mijn boek lezen! Ik zit in West Virginia en sommige mensen verschillen een dag in tijd en leven dus morgen en lezen mijn boek?!?!?!

Het zijn wel hele lange dagen bij een tour maar het is zo cool!

Melissa en Jennifer kletsen nog wat over Wicked en dat Melissa het shocking vind dat niemand dat boek heeft vertaald en toen zei Jennifer dat ze zich dat ook afvroeg en waarom Lux hier niet is vertaald!

Jennifer: Talk to Monique late this night and ask her how the hell Lux isn’t translated 😉

Ja dat vond ik nou net zo shocking als Melis en Jennifer, ik heb Lux in het Engels liggen maar lees nou eenmaal lekkerder in NL

Jennifer: Do you wanna make money? It’s my most popular series!

Het lijkt of je alleen maar schrijft, doe je ook nog iets anders?

Wanneer ik morgens opsta doe ik wat andere dingetjes. Mijn normale werkdag begint tegen 11 a 12 uur  tot 9 uur en dat 7 dagen per week zonder pauze! Ik zit eigenlijk al vanaf 2011 vast aan deadlines, in 2018 kan ik waarschijnlijk voor het eerst een paar maanden vrij nemen!

Ze gaat dan niet op vakantie maar genieten van haar nieuwe huis met zwembad! Wat is er lekkerder dan met een boek aan je eigen zwem

Rapid fire questions

Current fictional crush?

Rhage (Black Dagger Brotherhood) is altijd mijn crush, als je die boeken nog niet kent moet je ze echt gaan lezen!!!!! Het zijn paranormale, hilarisch sexy boeken….
(mijn Nederlands lezende hartje slaakt weer een zucht!)

Favorite supernatural creature?

Vampiers, ik heb echt een soft spot voor ze! Ik vind vampieren echt de ultieme bovennatuurlijke creaties!

Next on your tbr?

Oh lord a lot of books!!! I think Kristen Ashleys new book, freaking amazing!!! Zij heeft echt 100 boeken of zo!! Waaronder de Colorado Mountain Men….. [wenkbrauwwiebel]
(dat klinkt heerlijk!)

Er is bijna geen tijd meer en na al het kletsen wat we eigenlijk meer deden dan vragen stellen, Jennifer is  niet kort van stof en Melissa en ik ook niet 😉 is er nog tijd om mijn vraag over The Dark Elements er in te proppen!

Ik ben echt fan van Roth en hoe je bent gekomen op de tattoo’s! Wat is je favo tattoo?

Thumper de draak is haar favoriet gevolgd door Bambi en de hellehonden!

Jennifer sloot af met een foto, ze vertelde ons nog dat we haar deden denken aan Shadowhunters in onze zwarte outfits! Ik vind dat zeker een compliment, niet alleen kickass mensen, black is ook my happy color, die van haar ook! Maar deelt ze mee, bij het event zal ze voor het eerst een wit shirt dragen!

Tijdens Melissa’s fotomomentje stelde ze nog een have as best friend/marry/ kill vraag, de keuzes waren Daemon, Roth en Ren!

Jennifer: is that like fuck marry kill? I only know that one?

Oké, hahaha netjes overboord dus! Heerlijk als iemand ook gewoon recht voor zijn raap is!

Jennifer: Let’s see….. Fuck: Roth, Marry: Ren and Kill: Daemon!

Weet je waarom? Ik kijk er naar als in het echte leven! In het echte leven wil je ook een goede man! Een man als Daemon zou veel teveel met mij botsen! Wanneer mensen vragen wiens personage goed bij mij past moet ik altijd Daemon kiezen! We zijn behoorlijk hetzelfde dus dat zou nooit goed gaan! Ren is echt een goede man en hij kan lakens vouwen dus…. Hallo, wie kan dat nou?

Met deze laatste vraag nemen we helaas afscheid van Jennifer!

We gaan naar ons hotel, rusten even uit en maken ons klaar voor het eten en het event!

Meer daarover lees je in een andere post!

Ik wil bij deze Thyrze en Zomer & Keuning nogmaals bedanken voor het interview! Het was ontzettend leuk om Jennifer te mogen interviewen!

Ik ben zo happy dat The Problem with Forever voorjaar 2018 ook in het Nederlands te krijgen is, en we in de zomer Till Death kunnen verwachten! Kan ik eindelijk mee fan-girlen met al mijn Engels lezende vriendinnen!

armentrout

6 reacties

 1. Annabel schreef:

  Wat een superleuk interview! Heb het echt met plezier gelezen.
  Annabel onlangs geplaatst…De week van een boekenwormMy Profile

 2. Zit het weer met een smile te lezen hier, net als toen je me de preview link stuurde. Wat was het leuk en wat vloog de tijd voorbij ook zeg, jeetje! Ik ben nog aan het uitwerken – ik HAAT het zo erg om mezelf terug te horen met mijn gestotter en gebabbel.. daar hadk bij sophie minder last van maar tja.. we zaten dan ook tegenover jennifer l. armentrout HJBDAHJFBGDHBFGHJDFGHBDFG. Maar serieus, ik haat het zo erg om mezelf terug te horen haha. Denk dat die van mij later deze week online gaat!

  Ben erg benieuwd naar je verslag van het event en alles er rondom xD
  melissasbookworld onlangs geplaatst…| MELISSA’S MONDAY MEMORIES | Goodbye October!My Profile

 3. zwartraafje schreef:

  Alweer zo’n tof interview en Rhage … Yep, dat begrijp ik volkomen. Ik sta nog hopeloos achter met heel wat series maar de Black Dagger Brotherhood – serie én zelfs de bijhorende spin-off serie ben ik helemaal bijgelezen. Dat zegt waarschijnlijk al voldoende. 🙂
  zwartraafje onlangs geplaatst…Zwartspreuk – Claudia GrayMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: