Interview | Marte Jongbloed

Morgen verschijnt Marte haar nieuwe boekenserie in een nieuw jasje! En vandaag heb ik voor jullie dit interview waarin ze meer over zichzelf vertelt, lees je mee?

Misschien heb je mijn recensie van Hazels Pentakel gelezen of zag je mijn quote op Bol.com?

“Echt superspannend en verslavend! In één ruk las ik Hazels pentakel uit en ik verlang naar meer! Dit boek is veel te dun! En ik moet veel te lang wachten op de rest!’

Toen ik zag dat mijn quote ook gebruikt was in de catalogus van L.S. Amsterdam deelde ik dit vol trots in mijn Insta Stories! Toen Marte daarop reageerde trok ik even mijn stoute schoentjes aan en besloot te vragen of ze misschien een interview zou willen doen!

Tot mijn vreugde ging ze daarop in ♥ de resultaten lees je hier!

Gezien dit interview schriftelijk is afgenomen zal ik soms misschien nog een reactie geven onder Marte haar antwoorden!

© Marte Jongbloed
©Marte Jongbloed
Voor de volgers die je misschien nog niet kennen, wie is Marte?

Marte is een zwemjuf, basisschoolleerkracht, docent drama en natuurlijk vooral ook een schrijfster. Ik schrijf voor alle leeftijden, van peuters en kleuters, tot basisschoolleerlingen, tot jong volwassenen (YA) en volwassenen. Ik ben afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en jaren later ook nog aan de Pabo. Een helft van mijn werkweek sta ik voor de klas. De tweede helft van mijn werkweek schrijf ik, of bezoek ik als schrijfster bibliotheken en scholen. Juist die combinatie van schrijven en lesgeven vind ik heerlijk. Daarnaast ben ik getrouwd. We hebben drie kinderen van 22, 19 en 16 jaar oud. Een hond (een Zwitserse witte herder) en twee katten. Ik ben dol op koken en bakken, en ik eet alles al even graag op. Ik doe aan yoga en ik wandel graag.

Absoluut een bezige bij dus!

Hoe ben je op De Heksenspiegel gekomen?

Het begon allemaal allemaal met een krantenartikel in een Engelse krant waarin stond dat hekserij wereldwijd een van de grootst groeiende spirituele stromingen is en dat in elke stad, in elk dorp, wel een heks woont. Dat fascineerde me. Wie zijn dan die ‘heksen’? Wat doen ze? Ik ben er eerst heel veel boeken over gaan lezen en heb uiteindelijk ook via social media contact gezocht met een aantal enthousiaste heksen die me van alles wilde vertellen over hekserij. Uiteindelijk heb ik een jaar en een dag in een online studie coven meegedaan. (We hebben elkaar vooral online in een soort studieomgeving ontmoet, maar ook een keer in het echt.). Vervolgens heb ik nog een paar ‘live’ workshops gevolgd en samen met een aantal lieve heksen rituelen uitgevoerd. Ik vond en vind het een waanzinnig interessant onderwerp en kwam erachter dat hekserij helemaal niet iets engs is, en zeker niks kwaadaardigs maar juist een heel prettige en vriendelijke manier om naar het leven te kijken.

Het klinkt ook echt heel erg interessant! En wat gaaf dat je ook echt een tijd mee hebt gedaan en zoveel onderzoek hebt verricht!

De Heksenspiegel is de eerste keer dat je over Wicca schrijft! Wat is je favoriete genre om te schrijven?

Er is een verschil tussen hekserij en Wicca. Wicca is een stroming binnen de hekserij. Ik schrijf niet over één specifieke stroming maar meer over eclectische heksen die heel vrij meepikken van elke stroming wat zij waardevol vinden. Ik vind elk genre leuk om te schrijven, en elk genre vereist ook weer een andere techniek en een andere sfeer. Juist die afwisseling vind ik fijn!

Hoe bedenk je de namen van de personages in je boek?

Op de een of andere manier komen namen van personages altijd als vanzelf in me op. De naam moet passen bij hoe ik een personage voor me zie. In de heksenspiegeltrilogie verwijzen sommige namen naar personages uit toneelstukken. Medea bijvoorbeeld naar Medea van de Griekse tragedieschrijver Euripides. En Prosper is gebaseerd op Prospero uit het stuk The Tempest van William Shakespeare.

Als je mijn volgers zou moeten overtuigen om De Heksenspiegel te lezen, wat zou je ze dan vertellen?

De heksenspiegeltrilogie is een superspannend en sfeervol verhaal dat zich in onze huidige maatschappij afspeelt. Het zou zomaar bij jou in de buurt kunnen gebeuren! Wat ik spannend vind is dat heel veel in de boeken gebaseerd is op die echte moderne hekserij. In elke straat, op elke club, in elke winkel, lopen mensen rond die zichzelf als heks bestempelen. Dat is niet verzonnen. Dat is echt waar. Ik laat dus zien dat er een soort schaduwmaatschappij bestaat waarin mensen met elkaar in contact komen die op hun eigen manier naar de wereld kijken. Een echte heks doet dat op een positieve manier, en zet ook haar of zijn (er zijn ook veel mannelijke heksen) kracht of energie in om beter voor de wereld, de natuur, en elkaar te zorgen. Maar zoals altijd en overal zijn er ook mensen die misbruik willen maken en uit zijn op meer macht. Dus die heb ik in mijn boeken opgevoerd, ook omdat het natuurlijk wel spannend moest worden! Gelukkig heb ik in het echt die ‘zwarte’ heksen nog niet ontmoet. Maar ik weet zeker dat ze wel echt bestaan…

Ik geloof ook zeker in ‘zwarte’ heksen en mede daardoor vond ik je boek ook zo ontzettend spannend!

Als je de opdracht kreeg jouw droom cast samen te stellen voor De Heksenspiegel, welke acteurs zou je dan kiezen?

Dat vind ik een ontzettend moeilijke vraag, want ik ken zoveel goede acteurs die ik wel zou willen casten voor De Heksenspiegeltrilogie! Nu ik er zo over nadenk zou ik, als de heksenspiegeltrilogie ooit zou worden verfilmd, heel graag bij die castings aanwezig willen zijn en meebeslissen! Want het gaat niet zozeer om hoe een acteur eruit ziet, of wat een acteur in andere films heeft gedaan, maar het gaat om wat een acteur juist nu met deze rol zou doen. Dat lijkt me heel interessant om te zien. De kans dat de heksenspiegeltrilogie ooit wordt verfilmd is heel klein, want er verschijnen zoveel mooie boeken die in aanmerking zouden komen voor een verfilming! Maar als het ooit gebeurt, zou het natuurlijk supergaaf zijn.

Heel goed antwoord! Ik denk inderdaad dat het voor een auteur belangrijk is om mee te mogen bepalen welke acteurs bij welke rollen passen!

Je hebt de toneelacademie gedaan en de Pabo. Wat maakte eigenlijk dat je begon met schrijven?

Ik schreef al voordat ik begon met de toneelacademie. Ik was natuurlijk dol op toneelspelen, maar ik begreep dat ik op de academie ook heel veel zou kunnen leren over schrijven. Je moet als toneelspeler en regisseur immers over personages nadenken, en over de opbouw van een verhaal. Pas later, na jaren oefenen, en ook na jaren toneel maken, was ik geoefend genoeg om ook daadwerkelijk een goed manuscript te kunnen afleveren. Leren schrijven kost tijd en heeft te maken met oefenen en experimenteren om je eigen stijl te vinden, en je moet zelf ook veel lezen, om meer gevoel voor tekst te krijgen. Het is een proces dat eigenlijk nooit ophoudt. Ik leer nog elke dag.

Je eerste geschreven boek ‘Fatima en andere sprookjes’ schreef je toen je 8 was. Zaten daar ook al heksen bij?

Dat kan ik me niet meer zo goed herinneren, en ik kan het nu niet nakijken want Fatima zit nog in een verhuisdoos (we zijn net verhuisd). Maar, ik kan me wel een scène herinneren waarin heel veel kaarsen brandden en mensen in een kring om een gevangene dansten. Dus ik hield toen wel al van bloedstollende verhalen!

Wat vind je moeilijker op papier te zetten: de eerste, of de laatste zin van je verhaal?

Over de eerste zin denk ik langer na, omdat ik vind dat die zin je meteen nieuwsgierig moet maken naar wat er gaat gebeuren. Je moet eigenlijk als lezer meteen in de sfeer van het verhaal worden getrokken. De laatste zin is ook erg belangrijk, maar die komt vaak vanzelf voort uit wat er daarvoor is gebeurd.

Eens! Soms als ik niet zeker ben na een synopsis lees ik de eerste bladzijde van een boek! Als die me weet over te halen koop ik het boek alsnog!

Als je terugkijkt naar jouw jongere zelf, wat was dan jouw droombaan?

Precies dit! Wat ik nu doe. De afwisseling van lesgeven en schrijven. De drukte in de klas en met collega’s, en daarna weer de stilte en de rust terwijl ik schrijf. En ook binnen het schrijven de afwisseling van verschillende onderwerpen en personages en verhalen. Wat ik toen nog niet wist was dat het doen van research zo leuk was! Ik doe voor al mijn boeken research en geniet ervan om meer te leren over een onderwerp. Zeker rondom de hekserij valt er zoveel te ontdekken! Ik denk dat het me nooit meer helemaal los zal laten. Ook als de heksenspiegeltrilogie af is, zal ik me erin blijven verdiepen.

Het lijkt me inderdaad heerlijk om zo veel variatie te hebben in je leven!

Nadat ik Hazels Pentakel las kon ik niet wachten op een tweede deel! Nu komt hij bijna uit en in een nieuw jasje! Wat vind jij van het nieuwe jasje? Wat is jou favoriet, het nieuwe of oude?

Ik vond de oude versie al erg mooi, maar ik vind dat de nieuwe versie nog beter past bij de geheimzinnige sfeer binnen de heksenspiegeltrilogie. Vooral de verschillende symbolen op de voorkant vind ik prachtig. Ze spelen namelijk allemaal een rol in de boeken.

Ikzelf ben echt fan van de nieuwe jasjes! Ze stralen gewoon nog meer mysterieuze magie uit!

Ben je al ver gevorderd met het derde deel Hazels Coven?

Ik weet al wat er gaat gebeuren. Ik weet dus ook hoe al het afloopt. Van sommige scènes heb ik al fragmenten genoteerd. Van tevoren bedenk ik vrij nauwkeurig hoe ik het wil hebben, en daarna schrijf ik vrij snel de eerste versie. Ik begin in november met het echte schrijven, na de kinderboekenweek, en nadat ik eerst een ander boek heb afgemaakt, maar het voorwerk is al begonnen!

Oei oei, dus even geduld hebben weer als ik straks deel twee uitgelezen heb!

Wat was je moeilijkste verhaal om te schrijven tot nu en waarom?

Ik heb een boek geschreven over de Tweede Wereldoorlog voor tieners (in de Troefreeks). Dat boek heet ‘Kiezen in de oorlog’. Ook voor dat boek heb ik veel research gedaan. Ik heb met mensen van het NIOD (Instituut voor Oorlogs- Holocaust- en Genocidestudies) gesproken. Ik heb met familieleden gesproken over wat mijn eigen familie (zowel van mijn vaders kant als van mijn moeders kant) heeft meegemaakt in de oorlog. Ook al dacht ik van tevoren dat ik al veel wist over de oorlog, toch heb ik veel dingen gehoord en gelezen die voor mij nieuw waren. Het greep me erg aan. Het is wel (al zeg ik het zelf) een mooi boek geworden dat veel wordt gelezen in de bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van de middelbare school. Ik geef elk jaar in april en mei op scholen lezingen over het onderzoek dat ik deed voor ik dit boek kon schrijven en over waarom het belangrijk is om te blijven herdenken.

Het klinkt als een heel erg mooi boek! Zelf ben ik echt een brok emotie na het lezen van boeken over de oorlog en omdat dat verdriet altijd lang blijft hangen probeer ik echt zo min mogelijk verdrietige verhalen te lezen! Maar ik vind het wel heel belangrijk dat dit soort boeken worden gelezen, vooral door de jeugd van nu!

Je bent schrijver, theatermaker, docent en moeder! Hoe ziet jouw werkdag er uit? Plan je vaste tijden waarin je moet schrijven?

Op maandagen, dinsdagen en woensdagen geef ik les. Die dagen doe ik ook mijn voorbereidingen voor de lessen van de week daarna. Op donderdagen en vrijdagen schrijf ik de hele dag. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Tussendoor eet ik natuurlijk wel, en ik laat de hond een keer uit. In het weekend schrijf ik elke dag ook nog wel een uur of vier. Met schrijven bedoel ik ook research doen. En als ik word uitgenodigd om een bibliotheek of school te bezoeken dan vinden die bezoeken ook plaats op donderdag of vrijdag. Ik heb een erg volle werkweek. Dat komt omdat ik alles wat ik doe zo ontzettend leuk vind! Ik schrijf liever dan dat ik televisie kijk of uitga. Schrijven is voor mij een soort verslaving…

Een workaholic zijn is inderdaad niet erg wanneer je doet waar je van houdt ♥

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Ik zit in een zijkamertje dat zich bevindt naast de woonkamer. Er zitten geen deuren tussen, dus ik zet een koptelefoon op met muziek als ik geen last wil hebben van wat er in de huiskamer gebeurt. Mijn bureaublad is een plank die tussen een heel grote boekenkast (tegen de muur) en een klein boekenkastje (middenin de ruimte) hangt. Ik zit dus letterlijk tussen allemaal boeken. Mijn bureau is altijd heel rommelig. Je vindt heel veel boeken, papieren met aantekeningen, half uitgewerkte lessen, pennen, potloden, lege thee mokken en flesjes nagellak naast mijn toetsenbord. Als ik even moet nadenken, ga ik mijn nagels lakken. (Tegenwoordig met zuurstofdoorlatende nagellak met natuurlijke biologisch afbreekbare ingrediënten! Dat was wel een ontdekking!)

Je omschrijft het heel beeldend 🙂 ik zie je bijna zitten! Ik, als voormalig nagelstylist, ben nu wel heel erg benieuwd naar je favoriete kleurtjes op de nagels!

Welk genre lees je zelf graag?

Ik ben een alleslezer. Ik lees veel jeugdboeken. Omdat ik al jaren de Jonge Beckmanjury begeleid (jaarlijkse verkiezing van het beste historische jeugdboek) lees ik heel veel historische jeugdboeken. Verder lees ik Nederlandse en Engelse literatuur. Ik lees thrillers. Verder lees ik vakliteratuur over educatie. En ik probeer veel YA-novels en andere jeugdboeken te lezen, omdat ik er zelf enorm van geniet, maar ook omdat ik het leuk vind om boekentips te geven aan mijn leerlingen.

Net als je dagelijks leven dus ook heel divers! Ik ben ook niet aan één genre te plakken, juist de afwisseling vind ik heel prettig!

Wat zijn een paar van je favoriete auteurs?

Ik herlees regelmatig de toneelstukken van William Shakespeare. En de oude Griekse tragedies. Elke keer ontdek ik weer iets nieuws in die stukken. Verder vind ik het heel moeilijk om auteurs te noemen, want ik ben enthousiast over zoveel auteurs, dat ik ze onmogelijk allemaal kan opsommen. Je kunt me volgen op Goodreads en dan zie je van welke auteurs ik meerdere boeken heb gelezen. Hoewel ik ook vaak vergeet om mijn boeken in te voeren. Dus het zijn er eigenlijk veel meer. In mijn Goodreads lijstje vind je onder andere Katherine Rundell (YA), Rob Ruggenberg (jeugd), Gerwin van der Werf (literatuur) Marcel Schmeier (vakliteratuur) en Yvette van Boven (kookboeken).

Ik ben je meteen gaan volgen!

Waar lees jij het liefst?

In bed. Of op de bank bij de kachel. Als ik er ook een weertype bij mag kiezen, dan kies ik onweer. Niets is fijner dan tijdens een stevige onweersbui binnen te zitten lezen.

Ik vind lezen met onweer ook echt heerlijk! En dan het liefst nog met harde wind waardoor de regen echt tegen de ramen aan klettert! Als het rumoerig is in huis zet ik zelfs mijn koptelefoon op met ‘Distant Thunder’ geluidseffecten van mijn Bookly app!

Welk boek ligt momenteel op jouw nachtkastje?

Ik heb net Madame Jeanette uit van Mireille Geus (erg mooi) en ik ga volgende week drie boekjes van Zwijsen op AVI E5 niveau lezen omdat ik op dat niveau voor hen ook een verhaal ga schrijven. De paarden van Hitler van Arthur Brand heb ik ook net uit. Heel spannend en interessant! Ik ga hierna Echo lezen van Thomas Olde Heuvelt. Dat ligt al klaar naast mijn bed.

Hoeveel boeken heb jij tot dusver gelezen dit jaar?

Ik hou het niet echt goed bij, maar gemiddeld lees ik 2 tot 3 boeken per week. (Ik lees elke avond in bed en kijk weinig tv.) Daar zitten dan ook kinderboeken bij die ik natuurlijk sneller uit heb dan een vuistdikke roman. Tijdens vakanties lees ik zeker een boek per dag.

Wat is het laatste boek dat je kocht?

Star of the North (van D.B. John) een heel spannende thriller die zich afspeelt in Noord-Korea. En ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman voor op mijn e-reader. Maar die heb ik nog niet gelezen. Ik koop gewone papieren boeken, e-boeken, en daarnaast ga ik ook zeker nog twee keer per maand naar de bibliotheek.

Ik koop ook zowel papieren boeken als e-books. Soms ben je ergens gestrand zonder boek en dan wil je dolgraag lezen! Dan bestaat er tegenwoordig gelukkig een Kobo app op je telefoon! Alleen de bibliotheek kom ik niet, ik zou het heel graag willen maar mijn smetvrees zit me daar echt in de weg!

Op welke manier heb je jouw boekenkast ingedeeld? (bijv. gesorteerd op auteur, genre, uitgeverij)

Niet. Het is verschrikkelijk. Alles staat door elkaar. Ik kan dus ook nooit iets terugvinden. Ik heb een aantal enorme boekenkasten van Lundia, en op elke plank staat alles ook nog dubbel. (dus een tweede rij erachter). Ik zou een keer iemand moeten huren die het voor mij ordent en rubriceert op genre en op alfabet. Dat is echt dagen (weken?) werk en zelf kom ik er niet aan toe.

Oh nee!!! Haha dat is inderdaad best verschrikkelijk! Helemaal voor iemand zoals ik, alles heeft bij mij zijn eigen plaatsje 🙂 Maar het is wel heerlijk dat je zelf tussen al die boeken kunt zitten zonder je daar aan te storen! 

Je bent op een onbewoond eiland beland en mag drie personen kiezen die met je meegaan: één personage uit jouw boeken, één personage uit een willekeurig ander boek en één beroemd persoon!

Wat een moeilijke vraag! Eh… Meneer Teunissen uit mijn jeugdboeken over Herre. Want met zijn hulp komt altijd alles weer goed. Of Flos uit mijn boeken van Vinnie in Flos, want hij weet altijd eten te vinden of Prosper uit de heksenspiegeltrilogie, want hij weet vaak raad of Melchior, want hij is knap en studeert medicijnen…. Pffff. Miss Marple om samen thee mee te drinken en moorden op te lossen of Oberon, koning van de feeën uit ‘Een midzomernachtsdroom’, want dan zullen er vast bijzondere dingen gebeuren op dat eiland. En Jamie Oliver, natuurlijk, want dan kan hij elke dag heerlijk voor ons koken.

Wat slim om een kok mee te nemen! Zo zul je in elk geval niet verhongeren!

Mijn blog heet Kwante in Wonderland omdat ik gek ben op Alice in Wonderland! Wat is jouw favoriete karakter uit een Disney film en waarom?

Lumière uit Belle en het Beest. Zo ontzettend grappig en ondeugend-charmant!

Hij is ook één van mijn favorieten uit Belle en het Beest, dat accentje ook ♥

Rapid Fire Questions!

Wat zijn jouw Pet Peeves?

Ik heb een hekel aan bumperklevers. Zo irritant. En mensen die luidkeels bellen in de stiltecoupé van de trein, terwijl ik lekker rustig wil lezen.

Eens met beide! Bij bumperklevers tik ik altijd steeds even op mijn remmetje! En mensen die in de stiltecoupé herrie schoppen zouden echt uit de trein gezet moeten worden 🙈🙊

Wat is jouw Guilty Pleasure?

Lasagne. Ik kan er mee ontbijten, lunchen en dineren. Op één dag.

Heerlijk! Wij halen wel eens Ciabatta mini’s en paturain en dan doen we de kliekjes van de dag ervoor daarop heel eventjes in de oven ♥ Wij zijn ook echte ‘Garfields’ hier in huis! Lasagne is heerlijk!

Wat was je eerste baantje?

Zwemonderwijzer. Daar heb ik jarenlang tijdens vakanties ook leuk mee verdiend. Ik hield toezicht en organiseerde activiteiten in het golfslagbad van een groot vakantiepark.

Wat is het eerste wat je doet als je wakker word?

Plassen. (niet in bed hahaha 😉 ). En ik moet bekennen dat ik vrij snel daarna mijn mobiele telefoon check.

Hihi, ik godzijdank ook niet in bed! En inderdaad vaak daarna bij een kopje koffie even de telefoon check!

Current mood?

Een beetje moe. Ik heb gisteravond te lang liggen lezen.

Heel herkenbaar, ongeveer elke dag 🙈🙊

Als je naar één plek uit een boek kon gaan, wat zou je dan kiezen?

Hogwarts (Zweinstein). En dan ook echt leren toveren!

Lijkt me ook een geweldige plek om heen te gaan ♥

Favoriete kleur?

Alle aardetinten. Mosgroen bijvoorbeeld. .

Zomer of Winter?

Winter, met een toevoeging via de e-mail!

De winter en zomer vraag vond ik lastig. Ik ben namelijk eigenlijk een lente-mens!

De zomer vind ik te warm.
Ik ben dol het het herfstweer en het winterweer… maar dan blijf ik liever binnen. Gezellig met een boek bij het haardvuur. Eventueel eerst nog even goed aangekleed een wandeling maken door de natuur. Maar al die andere dingen die je dan in de kou moet doen… boodschappen, naar de winkel fietsen, de ramen van je auto krabben. Nee, dat is aan mij niet besteed. Ik ben namelijk een enorme koukleum.

Dus het is in de zomer te warm. In de winter vaak te koud. In de herfst te nat. En de lente… ja! Dat moment waarop je zonder jas naar buiten kunt, maar het is niet te warm om te wandelen of te bewegen. De bloemen die uitkomen. De lammetjes in de wei. Perfect! En ‘s avonds is het koel genoeg om in een dik vest op de bank te kruipen.

Hihi begrijpelijk dat je een toevoeging wou! Ik ga de vraag aanpassen naar alle seizoenen! Ze zijn immers allemaal zo verschillend hier in ons kikkerlandje!

Favoriete muziek genre?

Klassieke muziek. Ik weet dat dat niet heel hip klinkt maar ik ben echt stapelgek op Bach.

Wie zegt dat je ‘hip’ moet zijn! Zelf is mijn muziek smaak heel erg variërend! En ook echt van ‘foute’ muziek tot aan alle genres! De zoon van een vriendin speelt viool op het conservatorium en die speelt prachtige Bach stukken!

Honden of katten?

Eigenlijk wil ik allebei invullen, want ik heb zowel een hond als twee katten en vind ze allebei om andere redenen zoooo leuk. 😂

Harry Potter, liever de …..

Boeken 

Je komt naar een event in Wonderland en moet verkleed als je favoriete Alice in Wonderland personage! Als wie kom jij?

Queen of Hearts | Alice | Mad Hatter | Tweedle Die of Tweedle Dum | Cheshire Cat

Koffie of thee?

Thee

Ochtendmens of avondmens?

Ochtend

Favoriete tv serie?

Een ouwetje: de Zevensprong naar het boek van Tonke Dragt.

Favoriete film?

Erin Brockovich en De Aanslag. Geweldig geacteerd!

Erin Brockovich is echt een hele mooie film!

Beste cadeau dat je ooit kreeg?

Leren lezen en schrijven van juffrouw Peters op de basisschool. Is dat een cadeau?

Ik vind kunnen lezen en schrijven zeker een onbetaalbaar cadeau!

Als je auteur zijn met 1 woord moest omschrijven?

Doorzetten

Als je mij 1 Must Read boek zou aanraden, welk boek zou dat dan zijn?

Verzamelde toneelstukken van Shakespeare!

Dank je wel voor het beantwoorden van al deze vragen! Wil je verder nog wat kwijt?

Wat een leuk en gezellig interview!

Dank je wel ♥ Ik vind je antwoorden ook heel leuk!

Wil je na het lezen van mijn interview nog meer weten over Marte of haar boeken? Dan kun je een kijkje nemen op de site van Marte zelf!

Deze serie lezen? Je koopt hem hier:

[bol_product_links block_id=”bol_5d8ce2d477bc9_selected-products” products=”9200000114043451,9200000114043272″ name=”marte jongbloed” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FF0000″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”794″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ik hoop dat je het een leuk interview vond! 

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments