Interview | Sophie Jackson in Wonderland

Afgelopen vrijdag mocht ik van Zomer & Keuning afreizen naar Amsterdam om daar in het prachtige Ambassador Hotel sophie jacksonniemand minder dan Sophie Jackson te interviewen!

Deze dame schreef de heerlijke Pound of Flesh serie en staat met stip in mijn top 3 van New Adult auteurs.

Voor mijn allereerste interview met een auteur ooit was het nogal moeilijk bedenken wat voor vragen je dan moet stellen.

Toch bedacht ik er een paar en ging ik vol goede moed en toch best zenuwachtig, gesterkt door mijn (blog)vriendin Melissa op naar het interview!

Eenmaal aangekomen bleek dat de blogger voor ons het niet had gered om te komen en dus mochten wij meteen van start! Lucky us!

Na een handje en een knuffel gingen we zitten en ging ons interview van start.

Sophie is echt een ontzettend hartelijke vrouw en dus waren de zenuwen vrijwel meteen de deur uit! Het was eerder kletsen met een vriendin over al je favoriete dingen in de boeken die zij schreef.

 • Komt er nog meer in de Pound of Flesh serie?

Ik zeg nooit nooit, maar ik heb drie jaar lang aan deze serie gewerkt en ik wil nu even aan iets anders werken. Inmiddels ben ik ook al met iets anders gestart. Wel zou ik graag ooit weer terug gaan naar deze serie en misschien wel meer schrijven over Rileys broers…

Dit is waar Melissa en ik allebei in juichen uitbarsten en Sophie hartelijk met ons mee lacht! Wie is er nu na het lezen van deze boeken niet weg van de broers?

 • Waar vond je de inspiratie voor deze boeken?

Nou, ik ben een Twi-hard… Een paar van mijn studenten zeiden me dat ik Twilight moest lezen, het zou over vampieren gaan en heel goed moeten zijn. Ik dacht bij mezelf “Wie heeft er nou tijd om over vampieren te lezen? Niemand heeft daar tijd voor!”

Ze lieten een exemplaar van dit boek achter op mijn bureau en ik verslond het! Ik was op de helft en bestelde meteen de rest van de serie met  Amazon next day delivery! Ik las vervolgens de hele serie in 1 week! En herlas het meteen weer! En toen wou ik gewoon meer! Ik vond een forum online, geen idee hoe, en daar hadden ze het over Stephanie Meyers Midnight Sun, dat kwam terecht op het internet, ik las het (stout, ik weet het!) en toen was het gevoel weer terug: Ik had meer nodig!!!!

Toen kwam ik op fanfiction.net en ik was net Alice down the rabbithole (Ik gilde van binnen want nog een Wonderland fan ♥) ik las veel troep, maar ook heel veel goede verhalen! En daar kwam mijn inspiratie vandaan.

Mijn 1e fanfic was maar een kort verhaal, het was afschuwelijk! Ik schreef nog 4 boeken voor ik de Pound of Flesh serie schreef en het goed voelde. Voordat dit echt boeken werden was het mijn fanfictie, mijn hobby gewoon voor de lol. Er zat geen druk achter en ik schreef gewoon een hoofdstuk per keer wanneer ik zin had en kreeg daar feedback op van mensen die het lazen.

 • Als je een cast zou moeten kiezen voor je personages, wie zouden dat dan zijn?

Carter is voor mij altijd Tom Hardy geweest en Cat is Christina Hendricks, een mooie vrouw met ronde vormen!

Max is Collin Farrel en Grace is voor mij Jourdan Dunn, een brits model die gewoon een beetje the Girl next door vibe geeft!

Riley is altijd Chris Pratt geweest! En Lexie heb ik altijd voor me gezien als Scarlett Johansonn, maar wel met kort haar! 

 • Hou je zelf van badboys in boeken die je leest? Want de jongens in jouw boeken zijn niet echt badboys?

Nee, het zijn inderdaad geen badboys! Ze kunnen ‘dickheads’ zijn zoals alle mannen dat kunnen zijn maar ze zijn wel echt! Ze zijn geen slechte jongens maar maken wel slechte keuzes! En dat is een groot verschil!

Als je naar Carter kijkt, hij is geen klootzak… hij probeert het alleen te zijn! Alle mannen hebben iets goeds… ze proberen allemaal de vrouwen van zich af te houden maar willen ze wel beschermen!

Het meest trots ben ik op Max, want vanuit de fanfictie moest ik heel veel editen! Ik moest de personages dan ook niet echt ontwikkelen maar eerder stroomlijnen. Bij Max hoefde ik niet uit te dunnen maar moest ik juist meer uitweiden en ik vond het geweldig. Ook Grace is waarschijnlijk mijn favoriet.

Wanneer ik opmerk dat Lexie mijn minst favoriete personage is door wat ze geheim houdt is Sophie dat wel met me eens!

Waar de andere dames een risico nemen met de heren neemt Riley een risico met Lexie….

Max zijn boek is mijn favoriet! Het enige wat ik echt wou bereiken met mijn boeken is dat lezers in het eerste boek een beetje een hekel kregen aan Max en dan in het tweede boek compleet zouden omdraaien!

 • Omdat je van Twilight houdt moet ik je dit vragen: Team Edward of Team Jacob?

Team Edward, Always!!!!!

Wanneer ik zeg dat ik een echte Wonderland fan bent reageert Sophie super enthousiast met: “Ohhhh, ik refereerde net naar Alice in het konijnenhol! Were all bonkers!!!” En zo groeide mijn liefde voor deze auteur nog een stukje groter!

 • Dus, mijn volgende vraag: Wat is je favoriete personage uit Alice in Wonderland?

Mad Hatter gevolgd door Tweedledum en Tweedledee! Maar ik hou ook echt van de Hartenkoningin! Ik heb me zelfs verkleed als haar toen ik 8 was op World Book Day! Iedereen was Alice en ik was meer van OFF WITH THEIR HEADS!!!

We fangirlen nog even door Disneyland en het is al gauw duidelijk dat we beide weg zijn van Villains ♥

 • Je houdt van vampieren, wat vind je van True Blood?

Uhmmm Alex…. Erik…. 

En meer hoeft ze ook niet te zeggen natuurlijk!

Melissa breekt in met de vraag of ze dan wel The Vampire Academy las….. Mijn blik ging meteen naar Melissa want dit is haar baby 😉 Toen Sophie zei dat ze er niet doorheen kwam moest ik dan ook smakelijk lachen om haar ingehouden bom aan fangirl emoties 😉

 • Als je moet kiezen tussen True Blood, The Vampire Diaries of The Originals?

Lange uhmmmm 🙂 Ik hou echt van True Blood en TVD maar om heel verschillende redenen. Ik hou van Ian Somerhalder in TVD omdat hij een Badboy is en hij is erg sexy…. Maar True Blood, Erik….. maar ook het liefdesverhaal in True Blood en Lafayette…. Ik ga toch voor True Blood! Het is zo goed!

 • Wie is je meest sexy vampier?

Erik!!! Maarrrrrr……. dan denk ik ook meteen een beetje old skool: Stephen Dorff uit Blade! Hij was echt erg hot! En Blade was ook erg sexy! 

Deze dame heeft smaak hoor 😉

Dan komt Sophie met de opmerking dat ze echt een comicboek fan is, een echte Marvel girl! (Nog meer fangirl feels voor Sophie!!!!) Het schrijven van een Marvel fan en een DC fan in haar boek…. het was moeilijk voor haar om enthousiast te zijn over DC want ze vind alleen Batman leuk!

Melissa’s fangirl hartje begint over Henry Cavill en wederom kijk ik meteen naar haar want ook dit is een mega fangirl reactie…. Sophie geeft aan (met bewegingen) dat ze hem houterig en stijf vind…. en ik ga compleet stuk wanneer Sophie zegt dat hij totaal geen charisma heeft! Jullie hadden het gezicht van Melis moeten zien! Maar ze hield zich heel goed al was dat best lastig…

Wanneer we onze crushes bespreken zijn hun het gauw eens over Christian Bane, en wanneer ik Jared Letho noem als The Joker in Suicide Squad blijkt Sophie meer team Heath Ledger te zijn…. kan ik alleen maar ja op knikken want die was ook geweldig!!!!!

Wanneer Melissa meedeelt dat ze de tickets voor Thor Ragnarok al besteld heeft komt er een hele diepe zucht gevolgd door een half grommende Sophie: “huuuuhhhhhhhhhh RAGNAROKKKKK!!!!” En vervolgens gaan we even los als echte meisjes op de Hemsworth broertjes!!!!

Wonder Woman is ook echt geweldig maar Sophie vraagt zich wel af waarom er geen Black Widow film is? Ze denkt dat de filmwereld gewoon bang is voor vrouwen 😉

Melissa’s Rapid Fire Questions voor Sophie Jackson

 • Wat is je favoriete boek?

Me before you van Jojo Moyes, niks zal ooit in de buurt komen van hoe dat boek me heeft laten voelen, hoe het me gebroken heeft! Het is de schrijfstijl, de humor, de relaties…. het is gewoon perfect!

 • Wat is je favoriete film?

Pulp Fiction…. maar ik hou van veel verschillende films, alle Marvels maar ook oudere films als The Matrix, Gladiator, Saving Private Ryan…….

 • Wat is je favoriete Tv-show?

Ik kijk niet veel tv, ik lees meer, maar kijk wel boxsets

~ Scandal
~ Greys anatomy kijk ik opnieuw…. maar seizoen 7 is echt saai! Jammer want het was zo goed toen het begon!
~ Designated survivor was heel goed….

~ Sherlock Holmes
~ Rond de kerst kijk ik altijd naar Strictly Come Dancing
~ Ohw en Wimbledon, saai hé 😉

 • Heb je verder nog hobby’s?

Films, ik hou van een goede film. Lezen natuurlijk! Ik lees meer dan dat ik schrijf, ik zeg altijd dat het research is!

But that’s your third Colleen Hoover book? RESEARCH!!!!! She’s my hero that woman! She’s just…. every book is so good!

 • Wat is je favoriere boek van Colleen Hoover?

Ugly love! Maar confess ook! Ik ben op de helft van It ends with us!

Wanneer Melis een diepe zucht slaat reageert Sophie met: “Iedereen heeft die reactie wanneer ik dat zeg!!!!”

We hebben haar de boeken van Rebecca Yarros nog even aangeraden, want hun (Sophie, Colleen & Rebecca) zijn natuurlijk mijn top drie!

James, de verloofde van Sophie onderbrak ons ook nog even en dat gaf ons een glimp van wat een heerlijke mensen het zijn! En ik vond het heerlijk dat hun precies met elkaar communiceerden zoals ik ook met mijn man doe! Nadat ik ze feliciteerde met de verloving vroeg Melis wanneer de bruiloft plaats ging vinden en Sophie haar antwoord was “When he’s lucky enough” waarop James antwoordde met “When you behave yourself, in like 10 more years or so?” Ik hou van dit soort sarcastische humor in een relatie!

Thyrze kwam hierna binnen om ons te zeggen dat we nog 5 minuutjes hadden (ongelooflijk dat er al bijna een half uur op zat, en wat een bofkonten waren we dat we dubbele tijd kregen!!!) dus de boeken kwamen op tafel om gesigneerd te worden. Sophie vroeg me hoe het kan dat ik al zo’n groot kind heb want zo oud zie ik er niet uit (happy me) en dus kwamen we ook meteen op het onderwerp verjaardag! Zij word dit jaar 36 en dus moest ik wel verklappen dat Melissa jarig was! Meteen deelde Sophie de dropjes die ze van iemand kreeg met ons om het te vieren 🙂 echt een schat van een mens!

We sloten af met kletsen over de covers en over het avondprogramma waar wij helaas niet heen konden in verband met het vervoer!

En met een kleine sneakpeak, nadat ze klaar is met haar nieuwe werk wil ze heel graag terug naar Pound of Flesh want ze wil graag schrijven over Tate… en Seb….. en dat word divers!sophie jackson

Ze houdt namelijk ook van Abigail Roux, ze is echt weg van de Cut & Run series ze piepte letterlijk “IF YOU HAVN’T READ THEM? OH MY GOD! SO SO GOOD!”

We dreven nog even heerlijk af in een gesprek over gay romance boeken en het onderzoek daarnaar wat echt ronduit hilarisch werd en toen was het interview klaar!

Ik kan niet anders zeggen dan dat Sophie echt een fantastisch hartelijke en super gezellige vrouw is en ik hoop dat ze nog veel gaat schrijven en vaker in Nederland gaat komen! Ik kan niet wachten om weer een keer met haar te kletsen!

Melissa’s verhaal over het interview lees je binnenkort op haar blog, Melissa’s Bookworld!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

18 reacties

 1. Veronique schreef:

  Tof tof!!!
  Veronique onlangs geplaatst…Plog: NL YA on tour in MaastrichtMy Profile

 2. Sylvia schreef:

  Geweldig om dit zo te lezen 🙂

 3. Suzanna schreef:

  Wat een leuk interview hebben jullie gehad. De auteur en haar werk zeggen mij verder niks maar misschien moet ik mezelf maar weer eens wat meer verdiepen in nieuwe auteurs.

 4. Emmy schreef:

  Wat een heerlijk uitgebreid interview om te lezen. Ik vind het helemaal bijzonder te beseffen dat het je eerste keer was. Ik doe het je niet na Dank je wel hiervoor

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Wauw, wat leuk om een favoriete schrijver te mogen interviewen zeg!

 6. Een heel leuk interview om te lezen. Ik was niet bekend met de schrijfster, maar het klinkt allemaal leuk. Zeker voor een eerste interview!

 7. Do schreef:

  Wat een leuk interview, vol enthousiasme. Ik werd er helemaal vrolijk van. Eerlijk gezegd kende ik Sophie Jackson nog niet, maar haar antwoorden zijn echt supertof, volgens mij is ze echt een leuk persoon.
  Do onlangs geplaatst…Als je dit boek leuk vond, vind je deze misschien ook leukMy Profile

 8. Kimberly schreef:

  Wat een leuk interview! Ik lees eigenlijk bijna nooit..

 9. Judith schreef:

  Ik ken haar boeken helemaal niet, maar als ik dat interview zo lees (The suicide squad is echt mijn favoriete film, en mijn meisje van 3 wil later trouwen met Spiderman…) dan moet ik die echt gaan lezen!

 10. zwartraafje schreef:

  Wat een geweldig interview is het geworden. Het leest gewoon alsof jullie interview halverwege overging in een fangirls-onder-elkaar gesprek. Dat ze Team Eric is zorgt er voor dat ze meteen wat extra punten heeft verdiend bij mij. Zoveel liefde voor Eric Northman! Ik heb vroeger echt zoveel fanfictie gelezen die gebaseerd was op de Southern Vampire Mysteries. Zo leuk voor jullie dat je nu tweemaal zolang met haar kon praten.
  zwartraafje onlangs geplaatst…DIY #14My Profile

 11. Marleen schreef:

  Haha, wat een heerlijk interview! Tijdens het lezen kon ik me precies voor de geest halen hoe Sophie zou reageren!
  Marleen onlangs geplaatst…September was #Leesuiteigenkast – het resultaat (+ boekenbuit)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: