Je bent fan of niet… | Colleen Hoover

Nieuw topicje! In dit topic post ik auteurs waarvan ik zeer veel gelezen heb! Vandaag is de auteur in dit topic Colleen Hoover! Kijk je mee of ik fan ben of niet?

Colleen heeft natuurlijk al vele boeken op haar naam staan en ik kan oprecht zeggen dat ik er ook heel erg veel van gelezen heb!

Nu ben ik natuurlijk een Nederlandstalig lezer dus in deze post vind je alleen het vertaalde werk!

Bijna alle gelezen boeken van Colleen gaf ik 4 of 5 sterren op 1 na!

Ik begin dus met het boek waar ik niet zo weg van was:

Uitzonderlijk

Ik heb een hoop mensen ontmoet in mijn leven, Merit. Maar jij bent misschien wel de raarste van allemaal.’ Merit, de hoofdpersoon in ‘Uitzonderlijk’ van Colleen Hoover, is een opmerkelijk type. Ze woont met haar familie in het souterrain van een kerk en verzamelt trofeeën die zij nooit heeft gewonnen. Maar als ze een jongen ontmoet die haar anders naar zichzelf en haar familie laat kijken, beseft ze dat ze niet meer zo kan doorgaan. ‘Uitzonderlijk’ gaat over de leugens die een familie bijeenhouden en de kracht van liefde en waarheid.

Was dit wel een CoHo? Na het lezen van Uitzonderlijk schreef ik dan ook alleen maar:

Uhm not sure if this was Colleen? I don’t get it, I loved her other books but this one? Not so much….
Dit boek sloeg voor mij echt de plank mis.


Misschien OoitMisschien Nooit, Misschien Nu

Misschien ooit van Colleen Hoover neemt je mee in de onwaarschijnlijke liefde tussen een dove singer-songwriter en het meisje dat hem uit zijn writer’s block helpt. Een heerlijk boek voor iedereen die houdt van een Amerikaanse setting, knetterende vonken en een achtergrond van songteksten en muziek. Auteur Colleen Hoover bracht samen met Griffin Peterson een soundtrack uit met de nummers uit Misschien ooit, gratis te beluisteren op maybesomedaysoundtrack.com. Dus kruip op de bank, druk op play, sla het boek open en beleef Misschien ooit.

Daar kan ik best kort over zijn!

Het inleven is in elk van deze boeken heel zwaar, emotioneel gezien… Je gaat door een rollercoaster aan gevoelens… Ik voel altijd zoveel emoties als ik een boek lees en bij deze boeken was het niet anders. Het is hartverscheurend, en ik hield van bijna elke seconde ervan.


Onvoorwaardelijk

Als Tate haar nieuwe buurman Miles ontmoet weet ze zeker dat het geen liefde op het eerste gezicht is. Zelfs ‘vrienden’ is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde, Tate heeft geen tijd voor liefde, dus blijft over: seks. Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen?

Dit boek moest en zou ik lezen nadat ik onderstaande trailer op YouTube had gezien en ik kan je vertellen dat het net zo genieten was als deze teaser!


Too late

Sloan heeft een relatie met drugscrimineel Asa en voelt zich meer bezit dan mens, maar ze kan niet bij hem weg. Dan ontmoet ze tijdens Carter en word haar al heftige leven nog gecompliceerder. ‘Too Late’ – de nieuwe, heftige new adult van Colleen Hoover – gaat over Sloan, die al twee jaar een relatie heeft met drugscrimineel Asa. Ze voelt zich meer bezit dan mens, maar ze kan niet bij hem weg omdat hij de zorg voor haar zieke broertje betaalt. Dan ontmoet ze tijdens een college Carter. Ze krijgen gevoelens voor elkaar, maar Sloan wordt ondertussen ook steeds meer onder druk gezet door Asa. Daarom zegt ze ja op zijn huwelijksaanzoek – ze heeft het gevoel dat ze niet anders kan. Maar dan heeft ze buiten Carter gerekend.

Ik hou van dit boek! Weet je dat vast!

Het is heel naar maar ik herken er veel in! Dus alle recensies die ik over Too Late lees met dat dit too much is en een beetje over the top is…. prijs jezelf gelukkig!

Dit boek is duisterder dan eerdere boeken die ik van Colleen las, heftig en intens maar ook heel goed!
Misschien niet voor tere zieltjes maar ik heb er echt van genoten, hoe raar dat ook mag klinken nadat je het gelezen hebt. Voor mij had het boek nog veel dikker gemogen want ik was compleet verkocht!


Nooit meer

“Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden.

Gewapend met een box tissues ging ik er klaar voor zitten. De tekst ‘Soms is degene die van je houdt degene die je het meest pijn doet’ prijkt boven aan het boek en hoewel de synopsis niet veel weg geeft over welke problemen er in dit boek gaan verschijnen was het door deze quote meteen pijnlijk herkenbaar en ben ik zo blij met hoe Colleen dit boek heeft ingevuld.

Naakte waarheid? Ik heb troost geput uit dit boek en het heeft voor mij wat dingen op zijn plek gezet. Colleen heeft echt een prachtig, rauw boek geschreven met Nooit meer ♥ ‘Hier stopt het. Met mij en met jou. Tot ons en niet verder.’


9 november

Deze recensie is ergens verloren gegaan op mijn blog maar ik weet nog wel dat ik het verhaal heel goed in elkaar gezet vond. Nog maar een keer lezen om er weer een recensie van te schrijven denk ik maar zo, een CoHo opnieuw lezen is geen straf 😏


Mijn belofte aan jou

Hoe perfect hun liefde ook is, het léven is verre van perfect. Kan hun liefde overleven? ‘Mijn belofte aan jou’ van bestsellerauteur Colleen Hoover gaat over Quinn en Graham, die elkaar ontmoeten wanneer ze ontdekken dat hun partners een affaire met elkaar hebben. Zes maanden later krijgen ze zelf een relatie. Dan gaat deze roman fast-forward naar zes jaar later: de relatie van Quinn en Graham kent ook hobbels. Hoe perfect hun liefde ook is, het zijn allebei mensen, en mensen zijn niet perfect. Hun belofte aan elkaar komt onder druk te staan. Maar van breken is geen sprake, als het aan Graham ligt.

Dit is een hartverscheurend, rauw en echt verhaal. Je kunt de pijn die beide voelen echt van de bladzijdes zien springen en je leest dit boek dan ook met een flinke brok in je keel. Je kunt voelen hoeveel Quinn en Graham van elkaar houden maar ook het lijden voel je en dat breekt je hart.


De waarheid

De spannende NA-thriller ‘De waarheid’ van Colleen Hoover gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden? ‘De waarheid’ is duister, spannend en immens verslavend: een echte Hoover.

Colleens eerste thriller! De eerste 60 pagina’s had ik grote twijfels… was Hoover buiten haar passen gaan lopen? Is een ander genre schrijven niet aan haar besteed? Er zat niet echt vaart in het verhaal en er was ook niks wat echt je aandacht vastgreep.

Ik kreeg zelfs een beetje een dipje en had eigenlijk niet zo’n zin om door te lezen!

Dat voorspelt niet veel goeds hoor ik je denken! Maar dat Hoover alles kan schrijven heeft ze met Verity wel bewezen!

Waarheid is echt gruwelijk goed! En ik moet zeggen dat Hoover misschien nog wel beter in dit genre is dan in het romantische vlak!

Ik heb dit boek echt verslonden! Het is echt één van de meest verontrustende boeken die ik ooit heb gelezen, maar op de best mogelijke manier. Ik was niet helemaal zeker wat ik kon verwachtten maar ik was op geen enkele manier voorbereid op wat ik kreeg en hoe gruwelijk elke pagina ook was, ik kon niet wachten om de volgende te lezen. Ik wil meer! Doe jezelf een plezier en lees dit!

 Welke boeken las ik dan nog niet?

Sterrenhemel en Sterrenregen

Sky, de hoofdpersoon in Sterrenhemel, weet een paar dingen heel zeker. Punt 1: ze huilt niet. Nooit. Punt 2: de echte wereld bestaat niet uit happy endings. Punt 3: halsoverkop verliefd worden is aan haar niet besteed. Totdat ze Dean Holder ontmoet, die honderdduizend gevoelens in haar losmaakt. Moet ze haar levensregels herschrijven?

Beide staan as we speak in mijn Kobo Plus klaar! Er staat me iets bij ergens in het grijze gedeelte van mijn brein dat ik ooit wel begonnen ben aan Sterrenhemel maar dat is wel echt een hele tijd geleden voor ik überhaupt een blog had!


Oprecht

Hoofdpersoon Auburn heeft een extra baantje nodig en solliciteert bij kunstenaar Owen Gentry. Ze voelt zich meteen aangetrokken tot de mysterieuze, artistieke Owen. Maar hij heeft geheimen. Heel grote geheimen, die een toekomst voor hen samen in de weg staan. Vooral als hij ze níét opbiecht.

Ik moet opbiechten dat ik even vreemd keek bij deze titel en dacht dat ik dit boek gelezen had maar het blijkt dat deze cover gewoon iets te veel op die van 9 November leek waardoor ik stiekem niet in de gaten had dat er nog een CoHo uit was. Ook meteen in Kobo Plus gezet!

En dan natuurlijk nog één vertaalde titel die vandaag verschijnt en waar ik heel erg naar uit kijk!


Spijt van jou

Morgan, de hoofdpersoon in ‘Spijt van jou’ van Colleen Hoover, werd op zeventienjarige leeftijd zwanger van haar nu zestienjarige dochter Clara. De twee botsen erg met elkaar, maar gelukkig weet vader Chris de vrede te bewaren tussen de overbezorgde moeder en de vrijgevochten dochter. Als hij betrokken raakt bij een ernstig ongeluk, stort hun wereld in en elke dag komen er nieuwe geheimen aan het licht. Morgan en Clara raken steeds verder van elkaar verwijderd. Zullen ze de weg naar elkaar weer kunnen terugvinden?

Ik ben echt heel erg benieuwd of deze titel me net zo goed gaat bevallen als het merendeel van CoHo’s verhalen!

Welke boeken van Colleen Hoover heb jij al gelezen en welke moet jij nog lezen?

Als je één of meerdere titels hierboven wilt aanschaffen kun je ze vinden via deze link.

Zoals je ziet ben ik wel een fan, ik ben benieuwd of jij dat ook bent!

Van welke auteur zou jij willen weten of ik een fan ben? Laat het me vooral weten!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Sterrenhemel had ik binnen een dag uit. Sterrenregen ook, maar dat is eigenlijk Sterrenhemel vanuit een ander personage geschreven. Ik heb Spijt van jou in het Engels gelezen vorig jaar en ik kan je vertellen dat het weer een echte klassieke Hoover is. Zelf moet ik Oprecht en Uitzonderlijk nog lezen, maar ik ben een beetje huiverig voor die laatste. O ja en Heart Bones ook nog. Layla sla ik waarschijnlijk even over. Zelf vond ik Onvoorwaardelijk de minste, ik vond het seksgehalte toen echt veel te hoog. Maar, toen las ik nog geen NA.

    Leuk topic!
    Laurie onlangs geplaatst…Het hart van de adelaar van Emmelie Arents hangt van veel Young Adult clichés aan elkaarMy Profile

  2. Ik heb van haar tot nu toe enkel de twee boeken gelezen waar jij nog niet aan toegekomen bent en Misschien ooit.
    9 November staat hier nog wel in de kast op me te wachten dus dat ga ik waarschijnlijk nog wel een keer lezen.