Jeugd | De Kerstmisaurus en de Winterheks (The Christmasaurus #2), Tom Fletcher

Jeugd | De Kerstmisaurus en de Winterheks (The Christmasaurus #2), Tom Fletcher

'Ze is het best bewaarde kerstgeheim van allemaal,' fluisterde de Kerstman. 'Zonder haar zou Kerstmis niet bestaan. Ze is ouder dan de tijd, maar nog steeds zo jong als de dag van morgen. Ze staat bekend als de Winterheks.'

Een jaar geleden ontmoette Willem tijdens een ongelooflijk avontuur zijn wonderlijke vriend, de Kerstmisaurus. Nu keert hij terug naar de Noordpool, waar hij de mysterieuze Winterheks ontmoet. Wanneer Willem ontdekt dat het lot van kerst op het spel staat, moeten hij en de Kerstmisaurus met de Winterheks samenwerken om het kerstfeest te redden...

Magie, humor en vriendschap maken De Kerstmisaurus en de Winterheks tot het meest betoverende kerstverhaal voor de hele familie.

five-stars
De Kerstmisaurus en de Winterheks geschreven door: Tom Fletcher
Bladzijden: 400
Serie: The Christmasaurus #2
Uitgeverij: Billy Bones | 3 October 2019
Genre: Jeugd
Vertaald door: Lidwien Biekmann
Uitgave: Hardcover
Illustraties: Shane Devries
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

De Kerstmisaurus en de Winterheks heeft echt een geweldige cover ♥ Ik was er op slag verliefd op en het brengt ook meteen een heerlijke winterse sfeer!

En toen viel dit dikke boek op mijn deurmat! Op slag verliefd op zijn cover maar ook een beetje huiverig? Ik las immers deel 1 nog niet, zou dat veel uitmaken?

Ik besloot er gewoon maar in te beginnen nadat ik wat recensies over deel 1 had doorgelezen!

Nadat ik dit boek uit las kan ik je zeggen dat hoewel dit het tweede boek is met de Kerstmisaurus, je het eerste deel niet perse gelezen hoeft te hebben! Maar dat ga je wel alsnog willen 😉

Dit verhaal gaat over Willem, hij woont samen met zijn vader en diens vriendin Pamela en haar dochter Brenda. Duidelijk is dat Brenda in deel 1 niet een heel lief kind was en dat Willem niet haar grootste fan was.kerstmisaurus

Willem moet nog een beetje wennen aan de nieuwe situatie, Pamela en Brenda in zijn huis is een hele verandering. Brenda is er wel blij mee en kijkt uit naar een leuke kerst met het ‘nieuwe’ gezin. Jammer genoeg moet zij met kerst naar haar vader, Pier Kwel.

Hij is eigenaar van een grote speelgoedwinkel en doet niet aan kerst, sterker nog hij ziet de kerstman als zijn concurrent! Erg aardig is hij ook niet, hij geeft alleen maar om veel geld!

(Hij ziet er ook niet echt gezellig uit hé?)

Willem heeft super veel zin in Kerstmis, niet omdat zijn vader Bob een super kerstfan is! Ook niet vanwege de cadeautjes! Maar omdat hij dan zijn beste vriend de Kerstmisaurus weer gaat zien! Tot Willems grote verbazing komt de Kerstman onverwachts al een weekje eerder bij hem op bezoek om zijn hele gezin uit te nodigen voor een bezoek aan de noordpool.

Eenmaal op de noordpool krijgt het gezin een geweldige rondleiding en ontdekken Willem en Brenda de Winterheks. Zij kan de tijd stil laten staan zodat de kerstman alle pakjes rond kan brengen over de wereld. Wanneer Willem een glimp te zien krijgt van deze tijd in de toekomst schrikt hij zich een hoedje! De toekomst is rampzalig!

Hij wil het snel aan de kerstman vertellen maar die wil er niks over horen, volgens hem kan elk klein dingetje de toekomst in de war gooien en dus mag Willem niks vertellen over wat hij heeft gezien.

Wanneer Brenda terugvalt in haar stoute gedrag loopt alles in de soep en is het aan Willem en zijn Kerstmisaurus om de toekomst van Kerstmis te redden!

Ik vind echt alles aan dit boek geweldig!

Elke bladzijde is een feestje en hoewel dit boek het volume heeft van de kerstman zijn buik heb je het zo uit! De Kerstmisaurus is met zijn speelse indeling echt een cadeautje voor jong en oud!

kerstmisaurus

De cover, het verhaal, de illustraties, de verhaallijn en de personages en dan met name Willem. Een jochie in een rolstoel dat geweldige avonturen beleefd is toch echt geweldig!

Maar ook hoe de bladzijden zijn ingedeeld met sneeuwvlokjes, illustraties van de personages en het wisselende gebruik van lettergroottes maken dit boek één groot feest!

[bol_product_links block_id=”bol_5dd401642bb44_selected-products” products=”9200000115302018,9200000095691869″ name=”kerstmisaurus” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”787″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.