Jij wordt nog eens mijn dood, Karen M. McManus

Jij wordt nog eens mijn dood, Karen M. McManus

Een epische spijbeldag van drie oude vrienden eindigt fataalIvy, Mateo en Cal waren ooit dikke vrienden. Nu zitten ze alleen nog op dezelfde school en hebben ze alle drie een verschrikkelijke dag… Ivy verloor een studentenraadsverkiezing, Mateo probeert school met twee drukke banen te combineren en Cal heeft alweer een blauwtje gelopen. Dus wanneer ze elkaar op de campus tegenkomen, besluiten ze om samen te spijbelen. Ze gaan met zijn drieën de stad in, net zoals vroeger. Behalve dat ze elkaar nog amper wat te zeggen hebben, totdat ze een andere student zien spijbelen en hem volgen naar de plaats delict van zijn eigen moord. Hun dag verandert van saai in dodelijk. En het wordt nog erger als blijkt dat ze allemaal een connectie met de dode student hebben. En ze verbergen allemaal iets. Was hun toevallige hereniging misschien toch niet zo toevallig?

three-half-stars
Jij wordt nog eens mijn dood geschreven door: Karen M. McManus
Bladzijden: 304
Meer van deze auteur: Een van ons liegt, Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is, Eerlijk duurt het langst , Familie liegt nooit
Uitgeverij: Best of Ya | november 2021
Genre: Young Adult
Vertaald door: Willeke Lempens
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

‘Jij wordt nog eens mijn dood’ past weer perfect naast de andere boeken van Karen in de kast. Ik vind ze allemaal fijn herkenbaar en dat is een pluspunt!

Wat vind ik van het verhaal

Hoewel je in deze recensie gaat lezen dat het niet mijn favoriete boek van Karen is heb ik er toch van genoten. Je kunt natuurlijk niet altijd ieders favoriet schrijven en dit boek was voor mij een tikje minder verslavend als haar andere boeken.

Het verhaal gaat over Ivy, Cal en Mateo. Een tijdlang waren ze de beste vrienden maar zoals zo vaak op de middelbare school groeiden ze uit elkaar.

Ieder van hen heeft zijn eigen moeilijkheden in het leven en toch zijn deze op een bepaalde manier met elkaar verweven. Het begin van het boek word gebruikt om je een klein kijkje te geven in elk van hun levens en wat hun geheimen zijn.

Wanneer ze op een dag elkaar tegen het lijf lopen voor school begint besluiten ze net als vroeger een dagje samen op te trekken en te spijbelen.

Voor Ivy komt dit wel goed uit want ze wil graag die ene klasgenoot vermijden!

Hoe frappant is het dat precies in het stadje waar zij gaan spijbelen ze dan net die ene klasgenoot ziet lopen?

Ze besluiten hem te achtervolgen maar dat blijkt niet de beste beslissing te zijn. Hij wordt vermoord en dat is de start voor een zoektocht naar de moordenaar om niet zelf verdacht te worden.

Door het boek heen maken de tieners keuzes waarvan je ze wel eens flink door elkaar zou willen rammelen! Maar het zijn en blijven tieners en die maken nu eenmaal niet altijd goed doordachte beslissingen.

Drugs, verboden relaties en levens verwoestende geheimen vormen de basis voor een mysterie waar je jezelf weer lekker in kunt vastbijten om uit te zoeken hoe het allemaal precies in elkaar steekt. Niemand in dit boek lijkt echt eerlijk te zijn en juist de mensen van wie je het niet verwacht doen dingen die echt niet kunnen. Perfecte ingrediënten weer!

Conclusie

Hoewel het me niet zo vastgreep als de voorgaande boeken van Karen zat er toch weer genoeg mysterie in om me te vermaken!

Je hebt door het boek heen wel een beetje een idee hebt hoe alles in elkaar steekt, toch is de uiteindelijke uitkomst een beetje een verrassing!

Het einde laat ruimte open voor een eventueel vervolg wat ik dan best weer spannend zou vinden om te zien hoe Karen hierop verder zou borduren.

Dit boek ook lezen?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.