Kater – Margje Woodrow

Het hockeyfeest van Chloë loopt enorm uit de hand, met alle gevolgen van dien… Hoe kon dit feest zo uit de hand lopen? Wanneer haar oppasfamilie op vakantie gaat, mag de 16-jarige Teddy twee weken op hun huis passen. Haar hockeyvriendin Chloë haalt haar over om een groot feest te geven. De dag erna heeft iedereen een flinke kater – van de drank, maar ook van de ravage die ze hebben aangericht. Dan volgt het vreselijke bericht dat Chloë levenloos is aangetroffen. Wie had het op Chloë voorzien, en waarom? Langzaam wordt duidelijk dat de hockeyvrienden niemand kunnen vertrouwen – zelfs elkaar niet.

Auteur: Margje Woodrow
Taal: Nederlands
ISBN10: 9025761461
ISBN13: 9789025761462
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Verschijningsjaar: november 2015
Bindwijze: Hardcover
Bladzijdes: 208 pagina’s

Ik geef dit boek ❤❤❤

De cover


Het dreigend uitziende groene oog in combinatie met de knallende groene tekst trekken meteen de aandacht, dit soort covers zijn goed juist door de eenvoud en trekken door middel van het knallende kleurtje flink de aandacht!

De binnenkant


Een ya thriller die goed past bij mensen die houden van de boeken van Mel Wallis de Vries en Helen Vreeswijk. Wederom een groepje tieners die niet goed nadenken, zich te veel laten beinvloeden door hun “foute” vrienden en daardoor flink in de problemen raken.

Goed aan dit boek is dat ik verrast was bij de dader, soms is in ya boeken het whodunnit gevoel al gauw weg waardoor het boek te voorspelbaar word en daardoor minder vlot leest. Dat was bij Kater niet het geval, je leest hem eigenlijk wel in één ruk uit want hij is ook niet al te dik.

Waarom dan maar drie sterren? Voornamelijk door de laksheid van de ouders in dit verhaal. Dit kwam zo ontzettend ongeloofwaardig op mij over want ik kan me echt totaal geen voorstelling maken van ouders die zouden handelen zoals de ouders in dit boek deden. Daarnaast was ook ome agent in dit boek enkel hoog irritant en de werkwijze van de politie ook 9a26b14246db2571c6144df82d3df384tenenkrommend.

Ik las in een recensie dat het verbazingwekkend is dat schrijvers drank en drugs promoten in hun boeken. Natuurlijk is dit niet om te promoten maar meer om de gevaren ervan in te zien. Daarnaast las ik ook de tekst dat kinderen van 16 niet eens alcohol en drank mogen maar dat is nu juist waar het probleem ligt…. ze doen het toch! Alles waar NEE staat doen jongeren JA… Je bent jong en rebels en alles is leuk! Alcohol, drugs en seks dat is onderdeel van feestjes, ook al bij 16 jarige. En juist daarom vind ik dit soort boeken wel goed! Ze laten de keerzijde zien van je laten beïnvloeden door vrienden en de nare gevolgen van drankmisbruik en drugs!

Van mij mogen er alleen maar meer van dit soort boeken komen, misschien daalt het percentage coma zuipers onder de jeugd en voelen de jongeren geen druk meer om mee te doen met de rest!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.