Kwaad Bloed – Jennefer Mellink

Kwaad Bloed – Jennefer Mellink

Als haar beste vriend wordt vermoord, besluit Eileen zich met het politieonderzoek te bemoeien. Ze ontdekt schokkende details, en veel mensen lijken een motief te hebben. Of beeldt ze zich dat slechts in? De vragen blijven zich opstapelen, de antwoorden laten zich niet makkelijk achterhalen. Door alle heftige gebeurtenissen wordt ook Eileens eigen akelige verleden weer opgerakeld. Dan komt ze achter iets wat ze nooit had willen weten …

De meters leken kilometers. Hij ademde zwaar. Dit ging echt niet goed. Er moest een dokter komen, en snel. Waar was zijn mobiel? Hij begon te hyperventileren, wilde schreeuwen en om hulp roepen, maar er kwam geen geluid uit zijn strot. Enkel wat zacht gepiep dat voor hetzelfde geld een klein muisje zou kunnen zijn, een van de vele in dit gore studentenhuis. Hij sloot zijn ogen en hoopte dat die helse pijn gauw over zou zijn. Nooit meer wilde hij cocktails drinken. Nooit, maar dan ook echt nooit meer.

Na een wild feestje wordt Vince dood aangetroffen in zijn studentenkamer. Een ongelukkig toeval, of is er meer aan de hand? Zijn beste vriendin Eilleen vertrouwt het niet en besluit om zich met het politieonderzoek te bemoeien. Ze ontdekt details die het daglicht niet kunnen verdragen, en veel mensen lijken een motief te hebben om Vince van het leven te beroven. Of beeldt ze zich dat slechts in? De vragen blijven zich opstapelen, de antwoorden laten zich niet makkelijk achterhalen. Door alle heftige gebeurtenissen wordt ook Eilleens eigen akelige verleden weer opgerakeld …

four-stars
Kwaad bloed geschreven door: Jennefer Mellink
Bladzijden: 296
Meer van deze auteur: Gebroken, Gevarenzone, Wonderland, Vermoorde Onschuld, Genadeloos
Uitgeverij: Clavis | juni 2015
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Van Uitgeverij Clavis ontving ik als recensie exemplaar dit mooie boek wat met zijn matzwarte hardcover, zwart-witte bladzijden en bloedrode letters al meteen een juiste sfeer neerzet.

Je tuimelt meteen het boek in met een super spannend proloog waardoor je het boek niet meer kunt wegleggen, vervolgens kom je in een soort “Wie is de dader” terecht.

Alle vrienden lijken opeens verdacht en met elk klein stukje informatie dat Eilleen vergaart word het lastiger om een dader aan te wijzen en word het verhaal steeds grootser van omvang.

Het verhaal wisselt zeer prettig tussen Eilleen en Kars, de twee hoofdpersonages.
Door middel van de zwarte tussen bladzijden switch je tussen hun gedachten en belevenissen, zo is het heel spannend verwerkt want wiens verhaal gaat er verder zodra je weer een zwarte pagina tegenkomt en welk stukje van de puzzel ga je nu weer vinden?

Tot op het einde onvoorspelbaar, raadselachtig en spannend geschreven met een zeer verrassend einde!

Heb je Kwaad Bloed nog niet gelezen dan raad ik je hem echt aan, dit boek staat garant voor een avond vol spanning!

Zelf zet ik meteen haar debuut Gebroken op mijn wensenlijstje en ga ik vol verwachting nieuwsgierig zijn naar de thrillers waar ze op het moment mee bezig is.

Jennefer Mellink is weer een nieuwe favo auteur erbij op mijn to read lijstje, mijn dank gaat naar Clavis voor het schenken van dit spannende boek!

 

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.