Layla, Colleen Hoover

Layla, Colleen Hoover

Deze pageturner kan nachtrust kosten... 'Layla' van bestsellerauteur Colleen Hoover is een psychologische thriller met een bizarre twist.
Colleen Hoover brengt met 'Layla' psychologische spanning op topniveau. Leeds is ervan overtuigd dat hij de rest van zijn leven met Layla zal zijn, maar dan belandt ze in het ziekenhuis met hersenletsel. Ze verandert zo dat hij zich niet meer met haar verbonden voelt. Dan ontmoet hij Willow en langzaam wordt hij verliefd op haar. Hiermee brengt hij echter Layla in gevaar. Hij moet kiezen, maar als hij de verkeerde keuze maakt, kan het voor hen alle drie verkeerd aflopen.
Colleen Hoover is een van de grootste new adult- en romanceauteurs van dit moment. 'Layla' is Hoover op haar beklemmendst. Eerder verscheen van haar ook 'De waarheid'.

four-half-stars
Layla geschreven door: Colleen Hoover
Bladzijden: 320
Meer van deze auteur: Nooit meer, Mijn belofte aan jou, Uitzonderlijk, Too late, De waarheid
Uitgeverij: Zomer & Keuning | 19 October 2021
Genre: Romance, Paranormal
Vertaald door: Tamara Haagmans
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Wat vind ik van de cover

Layla heeft een hele raadselachtige cover en daar hou ik wel van. Het trekt de aandacht door de kleine tekst bovenaan en laten we wel wezen, ik pak alles op van Miss CoHo!

Wat vind ik van het verhaal

Ik kan eigenlijk heel kort en krachtig zijn.

Een absolute MINDFUCK! Halverwege dacht ik dat dit een DNF zou worden omdat de mannelijke hoofdpersoon me zo kwaad maakte. Toch doorgelezen en my goodness… What the actual fuck gaat er in Colleen haar hoofd om dat ze dit zo heeft kunnen verzinnen.

Leeds speelt op een avond met de band van zijn vriend op een huwelijk, niet dat hij hier blij mee is of dat hij het geld nodig heeft… Hij wil gewoon oefenen tot hij zeker genoeg is van zichzelf om als solo artiest verder te gaan.

Op de dansvloer trekt een vrouw zijn aandacht met de meest vreemde dansbewegingen ooit.

Leeds is getriggerd en nadat hij klaar is blijkt dat deze vrouw, Layla, probeerde om hem op te vrolijken. Ze keek recht door hem heen en zag dat hij zich niet prettig voelde.

Zo zag jij er ook vanavond ook uit. Alsof je doodging van binnen.

Hij weet vrijwel meteen zeker dat zij de vrouw voor hem is maar wanneer hij na een tijdje hun eerste foto samen online post op social media slaat vlak daarna het noodlot toe.

Nadat Layla uit het ziekenhuis komt moet Leeds zorgen voor een vrouw die niet meer dezelfde vonk in zijn hart brengt als voorheen.Hij wil zijn Layla terug en om een poging te wagen om haar terug te vinden besluit hij haar als verrassing mee te nemen naar de plek waar ze mekaar voor het eerst zagen.

Deze geweldige bed and breakfast blijkt echter al een paar maanden gesloten, Leeds doet zich voor als potentiële koper en stelt als vereiste dat hij een paar dagen in het kleine hotel wilt verblijven met zijn vrouw voor hij besluit over te gaan voor de koop.

Dat is toch ontzettend romantisch dat hij er alles aan wilt doen om die vonk terug te krijgen? Maar dan blijkt er een reden te zijn waarom de B&B gesloten is, en hier begint de mindfuck!

Hier kan ik niet verder over uitweiden omdat het nergens echt word besproken in de synopsis en je dit zelf moet ervaren maar ik kan je zeggen dat je eerst de rillingen over je lijf krijgt, gevolgd door woede en daarna gewoon een complete mindfuck!

Dit boek begint met: “Ik heb twee lagen ducttape over Layla’s mond geplakt voordat ik naar beneden kwam, maar ik kan nog steeds haar gedempte geschreeuw horen als de detective plaatsneemt aan tafel.”

Een vreemde opening natuurlijk nadat je de synopsis las. Maar vanuit de verhalen die Leeds aan de detective vertelt leren wij het verhaal kennen. Stukje voor stukje word dit verder ontrafeld en het is zo twisted dat je wel door blijft gaan.

Deze CoHo is vast niet voor iedereen weggelegd maar ik heb er uiteindelijk echt van genoten! Als je wel van wat vreemde dingen houdt dan moet je deze zeker een kans geven!

Layla ook lezen

Zowel het ebook als het luisterboek zijn nu gratis met Kobo plus.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.