Leger van Schaduw en Storm (Lara Polaris #2), S. Christina

Leger van Schaduw en Storm (Lara Polaris #2), S. Christina

Terwijl in Solvenia een gruwelijke oorlog woedt, vluchten Lara en haar vrienden naar Meerland voor een nazomer vol zon, vrijheid en de Magische Spelen. Hier zou Lara zich wel thuis kunnen voelen – maar ondertussen lijdt haar eigen land onder de terreur van de president.
Dan ontmoet ze Karissa, die Lara ziet als de leider van de revolutie. Volgens haar zal zij de opstand gaan leiden om heksen hun vrijheid terug te geven. Maar is Lara daar wel klaar voor?

three-half-stars
Leger van Schaduw en Storm (Lara Polaris, #2) geschreven door: S. Christina
Bladzijden: 224
Serie: Lara Polaris #2
Meer van deze auteur: Heks van vuur en oorlog
Uitgeverij: Rebel Books | oktober 2021
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Leger van Schaduw en Storm heeft helaas een voor mij oninteressante cover. De titels klinken perfect, precies in het spannende straatje van bijvoorbeeld de titels van Sarah J Maas. Maar de covers doen het hem niet voor mij. De kleuren zijn te flets, zeker in het echt, en de afbeeldingen die je het boek zouden doen oppakken te vaag. Een cover moet je door middel van een afbeelding het verhaal al verkopen maar bij dit boek heb ik geen idee wat voor verhaal ik aan de hand van de titel en de cover kan verwachten.

Als ik zonder info vooraf zou moeten gokken ging ik voor een verhaal over een vreemdelingenlegioen in een woestijn door die wazige hutjes, de petten en het kleurgebruik 🙈

Wat vind ik van het verhaal

Waar deel 1 volgepakt zat met actie begon ook dit deel met een vliegende start. Lara zit al 4 weken ondergedoken in het restaurant van Hester en spendeert haar dagen door overdag in een bedompte kelder opgesloten te zitten en nachts naar het nieuws te kijken op de bovenverdieping van het restaurant.

Een rebellenleider noemen ze haar!

Maar is dat wel wat ze is? Ze heeft pas net kennis van haar eigen magie en heel beheerst kan ze daar nog niet mee omgaan.

Wanneer een van haar vrienden haar vind op haar onderduik adres hoort ze hoe ze allemaal samen zijn gekomen en willen vluchten naar een ander land. Ze kunnen daar bij de ouders van Alex onderduiken.

Hierna beschrijft de auteur een heerlijk jumpscare momentje en volgt de spannende vlucht naar Meerland.

Eenmaal hier aangekomen lijkt het erop dat ze met zijn allen nu kunnen gaan genieten van wat rust en hier had ik even mijn bedenkingen bij.

De toon van het boek verandert van een heks in een oorlog naar een soort ‘Meerlands got Talent’ achtige show in een Capitol city omgedoopt stadje ala Panem met zeer uitgedoste outfits waar iedereen gelukzalig naar heksen optredens gaat staan kijken.

Lara mag niet gezien worden maar is met een beetje eyeliner en wat rode lippenstift onherkenbaar door haar nieuwe uiterlijk.

Ja, hier proef je even wat sarcasme want je kunt iemand met make-up inderdaad een hele transformatie geven, maar met eyeliner en lippenstift heb je nog geen nieuw uiterlijk.

Gelukkig slaat voor mij alles weer om wanneer ze bij de magische spelen kennis maakt met Karissa.

Hier lijkt het qua actie weer even de goede kant op te gaan maar helaas zakt dat na een tijdje ook weer in. De hele periode waarin ze ondergedoken zitten en plannen maken duurt gewoon te lang en er word in die tijd te weinig actie geschreven. Lara is het met niks en niemand eens maar komt zelf ook niet met ideeën en heeft daarnaast een kleine love interest die haast belangrijker aanvoelt dan de oorlog.

When push comes to shove

Lijkt Lara in plaats van een rebellenleider meer op een dreinend kind. Ze is vooral heel negatief ingesteld over haar eigen kunnen en het is jammer dat we hier niet lezen hoe ze gesterkt door eerdere ervaringen gewoon echt opstaat als rebellenleider!

En dan komen we richting het einde, hier pakt de actie gelukkig weer flink op!

Meer kan ik niet zeggen!

Dan zou ik echt dingen gaan spoilen voor je! Wat ik wel kan zeggen is dat het hele boek me bekende gevoelens geeft. Zo lees ik door het boek heen allerlei dingetjes die me doen denken aan bijvoorbeeld Divergent, The Hunger Games, Harry Potter. Als er iets duidelijk is dan is het wel dat de Lara Polaris serie geschreven word door iemand met dezelfde smaak als ik. Hierdoor voelt het lezen van dit boek zelfs met minder actie nog steeds als een warm bad.

Het lijkt er soms op dat de auteur zich ook een beetje heeft laten beïnvloeden door de huidige situatie in de wereld, al kan dit ook zo lijken doordat dit nu heel actueel is. Walgraaf zou zo hier uit het kabinet kunnen komen met zijn nieuwe wetten en medicijn voor heksen.

Conclusie

Hoewel dit boek me niet helemaal wist te betoveren maakt het einde van het boek veel goed. De allerlaatste zin die geschreven is is veelbelovend en maakt dat ik uitkijk naar een denderend derde deel van de ‘Lara Polaris’ serie.

Deze serie ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.