Losgelaten – M.G. Reyes

Schandaal, roddels, liefde… en moord. En niemand om de rotzooi op te ruimen.
Zes tieners gaan om uiteenlopende redenen samen in een luxe strandhuis aan Venice Beach wonen.
Zonder bemoeizuchtige ouders of andere volwassenen.
De bad boy, het brave meisje, de diva, de ritselaar, de rockbitch en de hacker.
Maar hoe verschillend ze ook zijn, één ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze hebben allemaal zo hun geheimen… Niet iedereen is wie hij lijkt te zijn.
Een van hen is getuige geweest van een moord, een van hen zou een moordenaar kunnen zijn en een van hen bespioneert de anderen…
Vrijheid heeft altijd een prijs Let’s get party, is hun motto, maar als een van hen wordt gearresteerd, komt ieders vrijheid op het spel te staan. De waarheid komt altijd uit.
Hoe ver is iedereen bereid te gaan om zijn geheim te bewaren?

index

 

ISBN: 9789402705102
Uitgever: HarperCollins Holland
Bladzijden: 352 pp.
Genre: Young Adult

Ik geef dit boek 

Losgelaten, dat is wat er met de zes personages in dit boek om verschillende redenen gebeurd, ze worden losgelaten door hun ouders en gaan geemancipeerd alleen verder.

Dit samen met de flaptekst klinkt alsof het een Geordie Shore/Jersey Shore boek gaat worden maar niets is minder waar.

In het begin is het even moeilijk inkomen, je leest om de zoveel bladzijden namelijk vanuit een ander personage wat je deeltjes geeft van hun levens voor dat ze geëmancipeerd werden.

We beginnen in het boek met Grace en Candace, twee stiefzusjes die verhuizen naar Los Angeles voor Candace haar carrière, het huis waar ze verblijven is van Candace haar moeder en ze zullen daar de huur voor moeten betalen! Om de kosten enigszins te dekken gaan ze samenwonen met nog vier andere jongeren namelijk John-Michael die net zijn vader heeft verloren, Paolo een top tennisser in Amerika die word geëmancipeerd zodat hij kan blijven tennissen terwijl de rest van zijn familie ver weg verhuist, de onhandelbare Lucy die door haar ouders geëmancipeerd word omdat ze eigenlijk genoeg hebben van haar gedrag en tot slot Maya die hier blijft wonen als geëmancipeerde jongere omdat haar ouders geen verblijfsvergunning hebben en het land uit moesten.

Wat hebben ze gemeen, wie zijn de mensen met wie ze samenwonen echt? Daar kom je langzaamaan steeds meer achter en je raakt dan ook naarmate dit boek vordert steeds meer geïntrigeerd in de geheimen van de verschillende personages tot je uiteindelijk bij een enorme cliffhanger aan komt!

Geef dit boek niet te snel op, ja het is even flink doorbijten in het begin, het is een heel vreemd samengesteld verhaal in het begin maar uiteindelijk leef je mee met de personages en wil je weten hoe, wat en waar!

Ik ben klaar voor deel twee en hoop dat die meteen vanaf het begin goed het verhaal op gang brengt!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment